Jumaat, 25 Disember 2009

tiada kene mengena ngan kenduri

ikan siakap ikan kembong
kalau cakap jgn sombong

kepada sesiapa yg ade masalah attitude
sile adjust balik cara komunikasi dengan org lain
dan sile respek org lain

tp,kalau x leh adjust gak,
jangan marah kalau org lain membenci kamu


Selasa, 22 Disember 2009

hati ku bebunge riang ria tak tekateeee

brg2 yg membuatkan u oll's jeles,dengki,sakit mata-(dr ki~kan:goodie beg ade pencil case+stationary+note book,pewangi keta yg bulat ngan yg kayu tree(ala2 bentuk pokok krismas) nagn box tempat letak simpan brg yg tengah letak mende2 tu semua)


hey u oll's
hak hak hak
kali ni nk cerite gediks2 sket campur nak barakan hati u oll's semua

u oll's nampak tak gambor kat atas tu,kalu dok nampak,u oll's buang saje pc u oll's tuu
kasik hentak dinding ke ape keeeeee,
erk

selama ni kan,i asik maki hamun je kalau g ngator keta kat proton kan,kan kan,
kali ni,
buat petame kali dlm sejarah,
i rase nk melompat mcm cipan aje
kalau boleh,nk lompat lagi tinggi dari kijang pon ade
bebunge riang macam i dapat tiket g nuyork...

sebaaabbb,
proton kasik i souvenier
uweeekkk
sape x dapat padan muke
uwekkkk
tu la,pakai keta selain proton lagi,

nok u oll's sekalian,
i servis keta kat glenmarie punye i-care(sangat caring)
mmg la tunggu lama(penantian suatu penyiksaan batin u oll's)
kul 8 ngantor,kul 11.40 baru siap,
bese laa,major servis u oll's..
kene lak mahal,
tepakse le i korek duit tabung mak i campur adik beradik i,

tu u oll's,
sekali dia bg sebenir 4 kau
2 pewangi keta~mcm tau2 aje i x penah nk beli pewangi keta
1 goodie beg ade note book ngan pencil case~boleh buat g kelas nnt kasik korang yang satu kelas sakit mata jatuh ke hati
satu lg tempat letak brg2 dlm keta~kasik brg2 yg dah beterabur kene angin akon tesusub rapi

haaa,
jeles laaa tuhhhh
cakap i busuk hati
muahahahahahaha





Rabu, 16 Disember 2009

lahanat punye org

babik,
time aku tgh rajin nk check building
tgh rajin nk buat keje

mcm sial
nampak taik manusia dlm tandas yg belom siap
nak berak x tahan x tengok tempat

tak sekolah punye org
bau dah la macam gamapang
pundek betul
sial punye org

langsung x de mood aku nk keje,


Isnin, 14 Disember 2009

atun nk kawen

aku x de mood keje
asik g shpping ngan keluar beli brg ngan dia
ditemani oleh entourage2 yg setia (j,suya,bam bam,lily)
pastu,gaduh ngan mereka,memaki hamun mereka serta mocking mereka..
ahahaha,

aku jamin,kalau atun kawen,sure social life dia sama gak
cume,dia x de lagi duk umah mak aku ngan tdo umah mak aku
tp aku jamin,sure dia lepak umah mak aku gak tiap2 hari
tgk muke pon aku tau

korang jgn la ingat aku sedih lak sbb atun nk kawen,aku rasa neutral aje
tp,bab main paksa2 aku ikut derang g shopping,
paling aku malas nk layan,tp aku polo jugekkk
ntah pape ntah aku ni

ni kali ke 2 aku kene langgor bendul
kalau kali 3,mau dapat kasut emas,anugerah langkah bendul paling hebat
muahaha






Ahad, 6 Disember 2009

pengalaman shopping saya



best fren is like diamond
diamond are forever
therefore....best fren forever.....(BFF)

to all my best buddy out there who loved shopping very mucchhhhhhhhhhh!!!!!

saya tak suke shopping,
shopping selalu buat saya penat
dah la penat,duit pon habes,
saya juga agak buta feyen~saya tak kesah
saya lagi sanggup main pingpong,main badminton ngan main futsal dr g shopping
shopping dgn mereka ni lagi penat dr main semua game diatas

sbb,
mereka akan pusing seluruh tempat sehingga mereka puas hati,jiwa,raga dan perasaan utk hanye mewindow shopping

contohnye,sekiranya mereka ingin membeli seluar,
mereka akan pusing ke,
tempat baju
tempat kasut
tempat underware
tempat kasut semula
tempat beg
tempat brg kosmetik
tempat pakaian kanak2
tempat underware semula
try baju di fitting room
tempat brg2 elektrik
tempat seluar(time ni blom beli lagi)
tempat baju (start masuk fitting room)
pegi tempat kasut semula
tempat barangan dapur
tempat beli seluar (ok,time ni dah beli seluar)
tempat hendbeg,
~list ini akan beterusan smpai derang rase penat
......lps tu,belek brg punye laaa lame,

kalau kuar dgn mereka ini
tanak beli barang pon boleh jadi beli brg
tak de duit pon boleh ter ade duit
tak cukup duit pon boleh jadi cukup duit
tanak tgk brg pon boleh tertengok brg

tp,
walopon penat,letih,lesu,
saya tetap keluar dengan mereka...
sbb,saya kenal mereka dah lebih dr 10 tahun....
lgpon,kalau takde saya,
sape nk pegangkan brg2 mereka time mereka masuk ke fitting room,mencuba kasut2 yg ade,jaga beg mereka?semasa mereka tgh sebok2 pilih brg?
lgpon,melepak dan membuang masa bersama diaorang,bukannye selalu....
kalau selalu,sudah tentu saya akan pangkah mereka....
tp,saya akan pastikan yang saya tidak memangkah jamban seperti cerita ali baba dan 40 penyamun...

kerana,mereka la kawan terbaek yg saya ade.......

p/s:semasa menulis blog ini pon,saya dah rasa penat


Rabu, 2 Disember 2009

pengurus mayat



malam yang sepi pi pi
pak mat jual kopi pi pi
kopi nye enak nak nak
pak mat jual tempoyak yak yak

kang kalau aku sambung kang,lari dari tajuk lak....
jadi,maka tesebutlah kesahhhhhh,
malam tadi,lps tengok cite setem kat salah satu siaran tv bebayor yang aku rasa,agak mahal,tp nk buat cmne kan,
aku pon temankan mak aku tengok cite indon kegemaran dia,
x sampai 10 min dia pon dah telelap,
aku pon try tukar channel....
10 saat lps aku tukar channel,mak aku pon tak sound aku jgn tukar channel,
aku pon tengok la satu cite jepon .......
tajuk cite tu,,DEPARTURES...

aku mmg ade masalah ngan pekataan departures ni
since aku mempunyai engrish yang ala2 lemah,maka,
aku selalu ingat departures means ketibaan
arrival means arrival
kalau aku g airport,walopon aku tau arrival tu ketibaan,aku still akan ingat departures tu ketibaan,
adik2,departues = belepas oke
tolong tanam dalam hotak

anyway...aku nk cite pasal cite jepon ni,cite ni,pasal sorang mamat,yang dah kene tinggal dek bapok dia mase dia umur 6 tahun,pastu,dia pon belajo main cello kat obersea
balik jepon,dia pon main kat orchestra kat tokyo,baru main 2 bulan,dah orchestra tu kene bubar,
dia pon ckp kat wife dia dlm bahasa jepon,nk balik kampung mak dia,
wife kata ok la tuuuuuuu (sile buat gaya ala2 kakak siti)
kat kampung,x de banyak keje yg boleh buat,
tetibe,nmpk iklan kerja membantu "pemergian abadi"~gaji besau tu beb,
ade ke mamat tu ingat keje jadi pemandu pelancong,sbb yelah,departuresssss,
rupe2nye,pengurus mayat,
bos dia gile pandai saiko dia,lps tau nk jadi pengurus mayat,trus dia nk berenti,tp bos dia trus bg duit,gaji permulaan,kalau x nak,boleh berenti....

dia pon keje,tp x bg tau bini dia jadi pengurus mayat,balik keje,bini dia tanye,berape ramai bwk pelancong hari ni?sedangkan sebenarnye bawak mayat

aku tetanye2,ape mentality org jepun pada org yang berpekerjaan pengurus mayat?sbb,dlm cite ni,masa dia jumpe kawan dia,kawan dia suh dia carik keje lain,bini dia lak siap tinggalkan dia sbb takut nnt bile anak dia dah besar,org akan gelakkan anak dia sbb ayahnye pengurus mayat...
aku x paham
hina sangat ke jadi pengurus mayat?
dlm cite ni jugak,aku tengok,masa dia uruskan mayat2 tu,sungguh sopan ,professional and sangat menghormati mayat,dia buatkan kelurga si mati,yang rase sedih,senyum bile tengok mayat yang dia hias tu jadi cantik ngan nmpk macam tgh tido,

style jepun,
pengurus mayat uruskan mayat depan semua sanak sedara tedekat ,mcm buat demonstrasi tapi x becakap.lapkan badan simati,pakaikan baju,solekkan,
aku rase,walopon apa pon agama,sesape yg uruskan mayat x patut dipandang kerja yang x elok,
bukannye senang nk uruskan mayat,nak2 pulak,ade sesetengah mayat tu dah busuk pon...

cite ni x le sedih sangat,tp bile dia nk kene uruskan mayat warga emas yang bukak kolam mandi air panas tempat dia selalu lepak ngan bini dia (sebelom bini dia tinggalkan dia sbb x tau dia uruskan mayat), dpt rase menusuk kalbu yang dia nak buat yang terbest sebolom mayat tu dibakar.
lagi satu,part yang dia nk kene siapkan bapak dia.....walopon bapak dia tinggalkan dia masa kecik2....dengan penuh sabo ngan teliti,.....dia kasik bapak dia setel




Rabu, 18 November 2009

pesan mak saya

mak kata
"bawak moto baik²,
dah mlm ni,
jaga diri bawak moto,
belikan je ape² yg ade kat pasar tu,mak makan aje"

aku pon baca doa,sebelom bawak moto,
niat aku mmg suci,
nk belikan mak aku makanan,
sambil belikan makanan utk diri sendiri,

tanpa memakai helmet
tade bawak lesen
aku bawak moto,

keadaan gelap,cahaya samar2,
menyebabkan semua bangla x nampak,
ditelan cahaya kegelapan,

ni kalau aku telanggor bangla ni,
sure salah bangla tu,sbb aku tak nampak derang.....
heheheheh

Khamis, 12 November 2009

siri ke 2...chucky junior

sayang sayang sangat sama kamu
kamu lah segalanye
sudah setahun kita besama
meredah suke duka tatkala org lain sedang syiok
bebahagia tanpa sebabrang masalah dah jadi problem
walopon ade mulut gatal yang kata..."rase mcm bawak honda city"~tipu cile~
"keta kau kan honda city"~tipu gile lagi~

x pe beb,
aku tetap sabar sama kamu
karena,kamulah peneman setia aku
meredah jem yang maha hebat
meredah guruh yang cube memetir kita bersama

tapi..........
kali ni kamu buat lagi
bukan calang2 punya masalah
setkat x mau hidop sebab bateri x de,
boleh la aku maapkan
ini sebab ....
"relay "penyebab utama kenape bateri gua kong
sedih becampur hiba
kali ni dah masuk kali ke 7..(TUJUH TAU..bukan sikit punye angka)~sila baca
chucky junior part 1
kau buat hal lagi??????????
aku nk marah sape?
x kan aku nk kata ,ade hantu duduk dlm keta aku?
x kan aku nk bawak keta aku mandi bawah tangga or bawah jambatan..
khurafattttttttt

esok,
aku nk hntr keta g proton lagi sekali
terima kasih abg proton i-care
skali lagi....kamu punye service mmg bagus
tp,keta yang kompeni kamu buat aje x bagus

thnx to hazzari and lily,
takde korang,mau aku balik jalan kaki,




Rabu, 28 Oktober 2009

warming up pehlisss

yes..i am trying very hard
to be healthy
to look strong(wink wink)
to be beautiful(^_^)~tipu sangatttt!!!

playing futsal,went to swimming....ping ponging

unfortunately,
the pain in my ass is killing me
the cramp..the injured left shoulder (time aku suke merempit,selalu eksiden,kepala selamat,bahu ngan tangan jadik mangsa-ayat rempit paling fofular "wark luuuuu,pegila mamp" (",)).....


because (sing like rihanna please...)

x warming up,mangkuk tul gua!!!!!!

Selasa, 20 Oktober 2009

malaysia is HOTT♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

kenape beyonce x dtg malaysia
postpone dia punye world tourrr

because(sile bunyi mcm lagu rihanna umbrella)

she might be HOTT,but
Malaysia is much HOTTER than her,hahahah,kes x mau kalah la niii

one more thing,she is damn
"beautiful liar"(lagu dia ngan shakira kan?sile sebut mcm dlm lagu tu juge)
hahahaha

rase nak sepak dia sambil ♪jumpin'..jumpin...♪♪

mari kite semua ♪all the sigle ladies♪ makes her ♪sweet dream come to ugly nightmare





Khamis, 15 Oktober 2009

maapkan saya

selamat hari raya?
masih ade raye ke?
raya tahun ni,mmg meriah pada aku,
sbb,aku asik duduk umah aje,
org datang umah pon x seramai dulu
ke masa org dtg umah aku,aku dah kat tempat keje x pon aku g skolah?
i am not sure

enihoooo
jgn la korang harapkan sangat aku dtg umah korang,
sbb umah best buddies pon aku x dtg ini kan umah korang
mana umah yang aku terdatang tu,terima kasih atas layanan yg korang berikan
mana yg ajak tp aku x dtg tu,jgn la bejauh hati,kite masih boleh jumpe selain hari raya kan?

rumah apai,suya,hana,iera,alip,budak2 bad egg, yg jadik acara tahunan pon aku x g,
mmg teruk aku ni
x pe,
aku kalau x raya pon,mmg dah tecongok dkt umah suya,spot check kucing dia
umah apai laak,nnt rindu aku dtg laa...
umah iera ngan hana,alaa,jumpe kat darussalam aje laaa,
alip,nnt free kite lepak ye
budak2 bad egg,on call aje kan?kan?kan?

sbb aku x g beraye ngan layan open haus:-

5.10.2009
sempat g umah lily
Photobucket

Photobucket

Photobucket
aku g singapore,layan sultan selangor cup
selangor lawan singapore
game veteran selangor vs veterean singapore kelako siott
semua mamat boroi main
dollah salleh,zainal abidin,ismail ibrahim(fev aku),santok singh, Yap Kam Choon, Datuk Soh Chin Aun, Reduan Abdullah(aku rase bapak redhalina kot),ade lg a few yg aku lupa nama dia
fandi ahmad main utk singapor,masih cute wooooo
tp...
nmpk sgt veteran ni semua pancit....
ade la 2-3 org yg kuat ngan boleh main
yang lain,
gelak aje laaaaa,
veteren main siang,sbb,kalau main malam,takut derang nk kene pakai cermin mata kot

game selangor lak,sedih
sbb,
selangor kalah,alasan,sbb penat,
tp,singapore punye player,banyak mat sallleh ngan org kulit hitam,
korang pon leh laa agak2 kan......

Photobucket

Photobucket

10-11-2009
one of the most memorable moments for this year ..kui kui kui
lily bagi tajuk journey kali ni,
a crave for a gastronomical delights
mmg makan aje
pagi sabtu makan kat pau yik mun tanjung malim
singgah tasek taiping
tgh hari makan nasik kandar kat pinang sebelah kedai line clear ,cendol,smpai kenyang
mlm g makan char kuay tiaw kat depan USM
tdo kat kristal suite ,mmg puas hati
serapan kat pelita
naik bukit bendera makan ABC,sedap lg sec 2 punye ABC
otw balik,singgah muzium diraja perak,makan kat kuala kangsor,laksa,popiah basah sedappp,apam balik kering,minom cendol tepi sungai.pergghhhh
makan durian kat bidorrr

bajet pejalanan,hanya RM 150 lengkap segalanya

kaber album rosak



Photobucket

Photobucket

Photobucket
agak2 stylus pen hilang,guna tooth pick mmg bekesan

Photobucket

p/s:aku tgh struggle buat FYP2 report....

Jumaat, 2 Oktober 2009

oi

oi (1)
keje kat meru mmg best
tp,
x de toilet

Oi (2)
aku carik baju selangor kat pasar
kat uptown
semuanye jual baju EPL x pon spain league
APE kes?
jap lg kne g mall-malasnye

oi(3)
kawan lama ngan kawan baru
mana lg best?
yg lama laaa dan yg selalu kontek
kalau kawan lama tp time kawen baru nk baik...
hmmmm
lps kawen bile sms pon x blas...
hmmmmm

oi (4)
asemen EIS yg aku buat smpai besengka mata,rupe2nye x yah hntr dulu
yeay,aku dah siap

oi (5)
makan kat kedai yong tau foo sec 7,kedai cina ade cert halal
mmg best.....
nak pulak lily belanje

Isnin, 21 September 2009

aku ngan abg

dulu,aku ade abang,
abang aku best,
dia ajar aku main meriam ngan mercun
kitorang perang ngan umah ajit,ngan umah is,derang tinggal depan umah atuk aku,
kadang2,terlajak pulak mercun roket sampai umah wak harun,
ade jugak yg meletop depan parit umah atok aku..
sakit woo telinga kene bunyi meriam,
bedesing menusuk jantung rasenye,nyaris2 kene heart attack

baling mercun roket kene atap umah ajit
nasib baik tak tebako umah dia,
abg pon selalu ade stok mercun,aku pon x tau mne dia dapat.
huhuh..........

tp,abang aku dah lama x de,
dia eksiden kat federal hiway tahun 2001,
alfatihah buat dia.

Ahad, 20 September 2009

bukan seperti yang ku jangka

sepatutnye,pagi raya
bangun awal2 pagi
besiap2 g semayang raya
masukkan kuih dlm balang
kemas umah
dgr takbir pagi2
tengok cite bekaitan raya

tapi,satu pon semua diatas aku fail melakukannye

selamat hari raya & maaf zahir batin

Jumaat, 18 September 2009

ok!!!

hari ni,aku nk g main meriam
nk buat rinngtone baru henpon aku
kalau meriam meletup..
aku x sure,mana satu yg meletop dulu
henpon aku atau gegendang telinga aku?

oh yeah,
esok birhtday ayah aku...
patut raya taun ni excited semacam ayah aku yg hencem,
beli kasut raya smpai dua,ajak mak aku shopping aje,
mak aku pon,alhamdulillah,dah sehat,polo aje lah kan,

oh yeah,
kalau nk duit raya dr ayah aku,korang try kata dia hensem
sure dapat 20sen
tp,time birthday dia aje,
kalau time lain,dapat senyuman aje lah

selamat hari jadi ayah..
semoga panjang umur,murah rejeki and makin hensem dan bergaya
aminnnn yarabbal alamin

Rabu, 9 September 2009

kami memang melampau

mlm td,parents aku meluahkan perasaaan mereka,

"korang ni memang melampau,belom raya lagi,kuih eskerim lily dah habis,ni nanti raya nak bg org makan apa?"kata ayah aku

"ni nasib baik adik takde,kalau tak,mesti lagi banyak kuih habes"sambung mak aku pulak

nampak gaya,aku kene pegi beli kuih peberet diaorang lagi laaa
tp,macam aku x tau,sebenarnye,mak ngan ayah aku pon makan sampai habis satu balang,kuih eskerim lily tuu,
kuih choclate ika pon,kene order lg......

Isnin, 31 Ogos 2009

raya attire

sempena raya tahun ni,kene jimat banyak,sbb,ekonomi mmg tgh gawat,jadi,tahun ni,aku punye ryaya attire juga sangat bijak

baju raya:
aku rassa dah siap kot,atun kata dah siap,kalau x siap pon,baju kurung tahun lepas melambak lagi,baju kurung adik2 aku pon melambak lagi...bedal ajelahh

t-shirt:
tahun ni,aku akan beli t-shirt selangor x pon jersey selangor sbb,5 oktober nnt,nak g singapore tgk bola selangor lawan singapore,so,pakai aje taim raya nnt baju selangor tu

seluar:
seluar jeans tahun ni,x yah beli,
aku g hntr kedai alter je seluar lama aku,sbb,semuanye makin besar,ke aku yang makin kecik?aku pon x paham..lps aku alter seluar,baru la nmpk mcm seluar baru

kasut:
since kasut futsal aku dah rabak(last sekali main 2 hari sebelom posa)mcm tau2 aje,
so aku akan beli kasut futsal sekali pakai masa raya..jimat kan

kereta:
gile ape raya aku nk beli keta baru..uish..uish uishh,,bapok membazir

last sekali aku nk bg tau..ukur baju dibadan sendiri,kang kalau aku ukur baju aku ikut size org lain,kang,size,x sama,nnt kene beli yg lain,kan membajir


Khamis, 27 Ogos 2009

Bila Puan Emak dekat hospital

Bila Pn Emak Dekat hospital
kami adik beradik berasa sangat sunyi
tv pon tiada siapa yg tonton
kami berasa,tv juga merindui pn emak
kawan2 sinetron pon rindukan pn emak
pn emak cepatlah sembuh ye

Bila Pn Emak dekat hospital
kami akan jaga rumah
rumah kami mmg selalu kemas kerana tade kanak2
tapi kalau takde puan emak pon kemas juga
tp kami suka kalau pn emak ada
pn emak,cepatlah sembuh ye

bile pn emak dekat hospital
kami sama2 kene masak
basuh baju
sidai kain
lipat kain
keja rumah keje kami,keje opis,keje masing2
nasib baik ade ramai adik beradik,
kalau sorang malas,yg lain boleh kover
pn emak cepatlah sembuh ye

bile pn emak dekat hospital
ayah main kejut aje
pukul 7 dia dah suruh pegi keje
adus..keje kami semua dekat belaka
pukul 8.15pg baru bangun,pukul 8.30 dah smpai tempat keje
pn emak cepatlah sembuh ye

bila pn emak takde
mesyuarat tingkap kurang satu ahli
cite pon makin kurang
cume cite yg hangat bile pn emak dapat kuar spital
pn emak,cepatlah sembuh ye

Isnin, 24 Ogos 2009

hari raya vs face mask

Photobucket

gambar hiasan(ihsan dr pakcik google)-jgn pkai ni mase raya yeah

hai kawan2

taun ni,korang x yah la susah2 nk beli
  1. baju raya
  2. kasut raya
  3. langsir raya
  4. kueh raya
  5. kereta raya
  6. kurma puasa
  7. ape2 aje yg bekatian dengan hari raya
ape barang,beli tu semua...kan?kan? kan?

taun ni,aku cadangkan satu produk baru...baek munyeee
sempena hari raya

FACE MASK RAYA!!!!

taun ni,taun b4b1 pon nak raya besama...so,
utk mengelakkan influneza h1n1,
taun ni,dan hari2 seterusnye,korang kene lah pakai FACE MASK ok

pegi beraya taun ni,pakai la face mask raya
jgn risau,tuan rumah x marah punye
aku gerenti,pakai face mask dihari raya,ade gaya.....lg bergaya dari pakai tudung Ariani ataupon songkok den wahab

lagipon ade banyak kelebihan...
  1. bleh elakan udara yang marabahaya contohnye vius h1n1 dan jerebu
  2. atleast,kalau korang x suke tuan rumah or yang datang...korang boleh buat muka,then,mase nk balik,jgn lupa mintak maaf ye
  3. kalau korang rase nk mengumpat ape2 yg patu or memuji kehenseman atau kecantikan org yg lalu lalang..atau becerita secara sinikal...besame adek beradik atau rakan taulan...korang boleh becakap dgn nada yg didengar oleh korang berdua saje tanpa pengetahuan org yang kamu katakan itu,jgn lupe,kalau kutukan,sebelom balik,sile mintak maaf dahulu
  4. tade sape yg perasan riak wajah kamu semua....
  5. boleh tutup jerawat yang besar ataupon luka eksiden di muka korang
ketakbestsannye pulak(biasala,semua barang ciptaan manusia,mana ade yg perfect)

  1. tade sape tau riak muke korang,kalau nk senyum,kene sepetkan mata sikit oke
  2. susah nk akan ngan minom
  3. kene cakap kuat sikit sbb tehalang oleh face mask
jadi,kat sini,aku nk bg tau,baik korang beli face mask dari aku

aku jual cincai je

50 keping=rm 25(nego)

kalau korang beli kat kedai..x salah aku,rm 30~ rm 35 = 50...
kalau sekeping rm 70sen~80sen

so,sape2 nk beli face mask,
sile bgtau aku ye

email pon bole.....tp,stock lg 2minggu baru ade
so,bolehla begaya di pagi raya
area shah alam..klang...meru (hidup meru) aku kire delivery free

aku jual yang ni ye

Photobucket


yang bawah ni aku x jual....

Photobucket

contact aku kat sini

chuckymem@gmail.com




Rabu, 19 Ogos 2009

betul juga

td,ade satu uncle cina,dtg naik moto aje,
umur dah 68 tahun,sebya ngan bapak aku
dia kata nk exchange,tukar tanah dia yg berhage 3 acre dengan shop office yg aku tgh jaga,
ade la dekat rm900k gak harga tanah dia tu
dia kata,dia x nk letak nama anak dia,
dia takut,nnt bila letak nama anak dia,anak dia ade hak atas kedai tu,nnt dia x de satu sen pon
dia kata,anak2 zaman sekarang sangat kurang ajar
senang2 aje nk jual harta mak bapak walopon mak bapak beli guna duit mak bapak derang,just letak nama anak,kununnye nk bg anak senang..
x sempat tua,mak bapak dah kene halau dr umah,sbb,nama umah tu,nama anak dia

besungguh uncle tu cite
dia kata,x kesah la,melayu ke cina ke,kalau anak yg kurang ajar tu,semuanye sama aje

so,korang,kalau ade mak bapak,jagalah smpai ke akhir hayat derang.....

Jumaat, 14 Ogos 2009

proton i-care glenmarie

aku menulis blog ni mase aku ka proton glenmaie i-care,

aku punye kes ialah kes breakdown
x kan aku nk buat appoinmentkan?

dah la kes keta aku x leh mati enjn
aku nk buang air kat petrol pump pon x berani,
nnt kang keta aku kene amek kang

patut nye,letak la,aku punye masalah no 1.....
masalah besar lak tu

nnt aku nk email CEO proton...

kawan aku yg dtg lambat,ade appoinment,tp service biase pon kene panggil dulu
gampang...
ini lah sbb aku malas nk sajes org beli keta buatan nasional

breakdown punye kes,kau leta lambat2
buat keta main2.

kalau kau suruh aku bayar,
aku bagitau peguam aku

Khamis, 13 Ogos 2009

chucky sr,chucky jr & proton saga BLM

nama keta aku,aku nk bagi chucky jr.
aku,korang leh panggil chucky senior...
alaa,keta aku yg hebat tuuuuu,

kalau mlm ni,kau orang nampak aku ade kat paking lot itm,sambil bukak bonet depan keta,hood belakang, ngan seat belakang aku..
tu mmg ade petande
petande keta aku mengalami masalah yg sirius black

seumur hidop aku lah kan..aku cume ade masalah bile,keta aku x leh hidup...
bateri kong,minyak x de...memang enjin kong ....
tp..mlm ni...
enjin x mo mati LOL
perghhhh
abang proton i-care pon tekezut,enjin x mo mati....

ade masalah kat stater ignition dia
so,sok pagi2 buta,aku kene g proton edar,kasik setel...
leceh laa..esok dah la busy cam haram...
kang,kalau aku x g kang,keta aku bile la pulak nk setel...
setiap kali nk matikan kn enjin,aku asyik nk kene matikan fuel supply dia,ngan bukak wayar bateri(kalu tak bateri kong)
nk x nk,kene g gak lepas setelkan hal kat site

ini,adelah kali ke 6 aku nk claim warranty

1. aku punye asorber (3 hari lepas aku beli,trus absorber aku bunyik)
2.aku punye door strip pintu belakang(bunyi angin ..sampai aku pon naik angin)
3.water pump aku(lps 30000 aku servis,bunyi kuat woooo)
4.lampu indoor aku..itu pon,derang x leh setel,siap ade cap tangan lagi..(hampeh)
5.signal aku,penah x menyala..woooo,bahaya wooooo,(boleh bawa maut)
6.enjin keta x leh matii(starng ignition prob)

mcm biasa,aku ngadu kat azly,sbb,efore launch,dia yg dok test keta proon saga BLM ni,kalau aku kompelin,masalah aku kat dia,selalu dia kate,masalah aku pelik2...

oh ye,keta aku x smpai setahun lagi,x sempat sambut birthday dah ade mcm2 prob
gile malang aku..rase nk mandikan keta aku bawah jambatan aje..buang sial..(boley caye ke?mcm khurafat aje)

nnt,kalau ade default lagi,aku bg tau korang ye

oh ye,x semua org ade nasib malang mcm aku..ade jugak keta yg elok....




Selasa, 11 Ogos 2009

hari yang sempurna

tgh aku drive...
tetiba lagu yg sedapp bekumandang dekat corong henpon aku.....
mungkin bank kot,sbb aku x bayar lg intsallment umah..
bukan sbb ape,sbb kawan best aku pinjam duit...esok dia bayar aku g la bayar umah..
nk angkat ke x?nk angkat ke x?
angkat je lah..
bukannye aku x nk bayau..minggu ni,aku g bayau laaa

sekali hadi (budak kelas aku yg kol)
heheheh
sebagai kawan yg prihatin ngan baik dengan budak kelas yg lain,
aku sembang ngan hadi seumpama lama dah x bersua muke ngan dia....berborak bagai kami adalah kawan yg paling akrab dan bahagia dlm dunia fana ni

baik punye aku sembang....smbil drive..smbil sembang
sekali abg polis ade kt tepi keta aku..haram jadah...
anom dah menggelabah....
aku?
pekara mcm ni kene hendel dengan tenang
jgn menggelabah
sebagai seorang yg hebat..kite kene senyum ...walopon muke dah macam kerang busok

sbb yg tahan abg polis trapik lelaki,
aku sajes kat anom..supaya dia flash boops dia mase polis smpai....(walopon x seberape besar pada hemat pemandangan aku)
erk..cadangan sah2 ditolak oke

kene guna ayat manis semanis kurma..utk mengelakkan dr disaman
sekali,mase nk keluarkan ic ngan lesen,saman2 lama aku semua tekeluar

"ni lg senang,boleh terus bayar saman sekaligus"....
erkk.....

aku redha..bile aku kata
"abang hensem la hari niiii"

dan aku telepas lagi........

(p/s:saman aku yg sebelom ni,sbb saman parking,dia main letak kat dashboard keta aku,x sempat aku ayat abg polis tuu)

Sabtu, 8 Ogos 2009

mari menonton wayang


siyesli,ini semua ad-hoc plan,
hazari ngan lily nk belanje tgk wayang...
so,aku join saje lah

lps je main futsal,aku trus g jasko bukit raja
aku ingat,nk tgk cite Proposal,
hazari ke lily,aku x tau la, nk tgk GI Joe
aku cakap,x yah tgk GI Joe,x best
Proposal lak,dah abes dah teket ,
so,tgk cite setem

enihoooo,
cite setem best,bapak kelakar ,lawak pon x nmpk mcm dibuat2,
audio dia pon bagus,x mcm sesetenegah filem,bile dubbing suara mcm cibai....suara artis mcm gampang...
tp yg ni...mantap beb


aku rase,afdlin shauki,kalau dia belakon dlm cite khabir bakhtiar,baru best,
kalau muvi yg dia producer ke,pengarah ke,cam x berape nk bagus
maybe dia nk buat yg tebaik tp but then dia pressure,then cite pon mcm haram aje
x semua muvi afdlin bikin cam gampang
only a few

ade org cakap,cite setem cite bodoh
pd aku,x la cite bodoh..
cume mengarut,pasal fake setem yg kononye harge USD 4 mill
tp....pd aku,best,
effect,dia mantap + superb(mamat ni slalu buat effect barang terbang)
pelakon pon sempoi aje..
maybe semua pelakon ade experience,
mmg muvi paling mantap laaa
kredit utk semua org

aku rase,lagi lawak cite ni drpd cite pelawak no 1,no2 dan nombor seterusnya...
lawak lg cite ni drpd cite senario(senario 1& 2 x payah kira.yg tu best)

g la tengok,
kalau x best,maybe korang tu mmg jenis org yg x best kot...

Rabu, 29 Julai 2009

surat wasiat

hazari sajeskan aku,
pegi pejabat sumpah
supaya tulis surat wasiat,
ini semua,gara2 aku makan x de selera
tido mlm pon susah

jadi,
sekiranye ape2 yg x diingini tejadi keatas aku,
harta aku yg plaing beharge ialah teddy bear bename Alfred
aku x mau,suya,j,lily,atun,iera,hana,anom,berebut kan teddy bear ni,
jadi,
aku x kan bagi teddy bear ni kat sape2 kecuali
katil aku
hahahahaha

padan muke korang

Sabtu, 25 Julai 2009

dead and gone

T.I mmg lagi hensem dr pharrell..
tp mamat bename pharrell lagi cute
so...aku kasik win win situation here
aku minat dua².puas hati aku

kalau korang x puas hati....pandai² la puaskan nafsu korang...eh..puaskan hati korang
layan Video Clip JT ngan TI...
owh JT juge aku sangat minat...sbb ade suare yg unik+penyet...

layan la video clip ni..
kalau korang bace mende ni kat FB,aku rase ,x leh nmpk kot VC ni,
pepandai la korang...

Ooooooo
I've been travelin
on this road to long
Just trying to find
my way back home
The old me
is dead and gone
dead and gone
Ooooooo
I've been travelin
on this road to long
Just trying to find
my way back home
The old me
is dead and gone
dead and gone





Khamis, 23 Julai 2009

malaysia mmg panas

keadaaan dekat site yg panas macam padang pasir ni...
telah menyebabkan temper aku sehangat mentari

aku rase nk kerat rambut aku je ni..
kasik pendek....
fuas hati aku

keruaman dibahagian tengkuk,
kepeluhan yg tanpa henti
kecederaan lutut yg masih berbaki

bile diastukan...rase nak memaki aje

sabar2.......

tq ahlun...kau dah ceriakan hidop aku dengan bagi pinjam celcom broadband kau ni
minom la air yang tadi aku beli.....

eheheheh

Selasa, 21 Julai 2009

aku dan mak aku

aku,nk layan sinetron?????
oeeewww..its so not me oke......
x kuase aku nl layan sinetron yg cite nye ntah pape,pastu tu...jalan cite lembab
banyak dengki mendengki
ewwwwwwww
.....
itu dulu beb.........dulu aku mmg x suke sgt layan sinetron

ni sume bepunce dari mak aku le
mule2,ajak aku tengok cite Intan
muke awek heroin,bukannye cun sangat...
muke minah kampong yg mcm duduk kat pendalaman sumatera x pon kalimantan
(time ni aku tgh earsdrop,nk try paham ape yg bos aku tgh ngumpat ni)

sekarang,cite Sekar la pulakk
heroin yang sama ngan cite Intan
grrrrrr.cite kelakar2 sedih
Photobucket

cite ni la menyebabkan aku......tido lambat
hehehehe
lagu sinetron dlm cite ni,dah jadi lagu faveret mak aku,
sebeolm ni lagu Leto(ruang rindu)
sekarang,lagu Dmassiv lak (merindukanmu)



Saat aku tertawa diatas semua

Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada

Aku ingin engkau aku kenang

Reff :

Selama aku masih bisa bernafas

Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu

Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana

www.rizkyonline.com

Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya

Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada

Aku ingin engkau aku kenang

Back to reff :

Isnin, 20 Julai 2009

sokong Malaysia

mase hari sabtu haritu..aku predict Malaysia menang 2-0 lawan MU...
bunyi macam mengaru..tp,pada aku x mengarut pon...
aku cakap mcm tu bukan sbb ape...
sbb aku org Malaysia
aku mesti sokong Malaysia walopon Malaysia aku tau x kan menang
tp dalam hati aku,aku harap Malaysia menang

aku rase malu gak,sbb MU dtg Malaysia
majoriti pakai baju MU
tade semangat kenegaraan langsung
kalau x pon,pakai baju MU,bawak bendera Malaysia
atleast,tade la hilang jati diri korang

aku respect kat sekelompok manusia yg pakai jersey Malaysia
aku tabik hormat kat derang..bangga gile derang aku tengok
siap besorak walopn Malaysia belom tentu menang

yang paling teruk,
penyokong MU yang berbangsa Malaysia siap kutuk lagi player Malaysia...
ish..ish..ishhh
tade semangat kenegaraan langsung
patut kene hantar masuk kem bro tatanegara betul

aku,kalau liverpool dtg Malaysia,aku akan sokong Malaysia
tetap sokong Malaysia sbb Malaysia di hatiku

shidah pesan,kalau nk sangat sokong liverpool,g la sokong derang mase derang main kat
singapore or thailand,tade la nampak sangat yang aku ni belot tehadap Pasukan Malaysia kan

sokonglah barang tempatan dan pasukan tempatan
Majulah sukan untuk negara


Jumaat, 17 Julai 2009

apsal aku rase x baik aje

kat msia ni,
ade 3 org punye muke yg aku rase,
x best je kalau tengok muke derang
ape yg derang ni cakap ke,keluar tv ke walopon utk benda yg baik
still kepala hotak aku cakap, FAKE!!!!!
muke, gaya, kata2...semuanye falsu belake!!!

mmg la,aku x patut kate derang falsu,
sbb aku x penah besua muke atau berbual mesra besame mereka,
tp,ntah la

maafkan gua ye

ekin mawi,akhill hay ngan bini PM ke 6....

Selasa, 14 Julai 2009

cerite berantai

****minyak tumpah***
  • semalam,masa aku nk smpai opis,ade lori x perasan minyak hitam dia dah tesebar atas jalan
  • banyak motor yg jatu wooo kat area sg long ke balakong
  • sampai polis dtg la nk tolong org yg jatuh tu(baik betul polis msia)
*** kelas aku(grrrrrr)***
  • aiseh,coordinator dah x mau layan budak2 PLK punye phone
  • banyak jadual clash ngan ntah pape ntah
  • kesian kitorang yg nk grad ni
  • dekan,sile amek eksyen sikit
***lagu kat msia***
  • aiseh,ape lah lagu2 sekarang ni,banyak yg amek part chorus lagu lame,korang x tau ke,lagu korang tu,originallnye dah mmg sedap,yg korang g amek lagu headwind la,isabella la,ape2 lah,konon buat pembaharuan lagu lame la,
  • patut x yah buat cenggitu,lagu lama tu mmg dah sedap sangat,lag korang yg korang cipta, pon sedap sangat arrangement musik nye,
  • bile korang amek lagu2 lama,aku rase dah mcm x de oraginality lagu korang..
  • sila improve buat chorus sendiri
***eksiden***
  • hari ni,hari selasa,biasenye,aku ngantor kak su g kelas kat UM,so,biasenye,jalan ok aje,sekali,aku smpai kt trapik light,kanan g pantai dalam,kiri g UM tu,
  • perghh,ramai lak mamat moto berenti,aku siap ade bomba ngan polis lagi,askar je x de
  • aku x tau apahal,smpai org yg gune kerinchi link pon berenti la,pandang bawah,
  • mase aku lalu tu,aku cume nmk seijik keta langgar tiang aje,tp,aku still pelik,apsal,sume manusia pandang ka bawah,(kawasan tepi tu ade macm gaung)
  • lps tu,Hot FM bg tau,ade bas masuk kat lorong motor....BAS TUUUUUUU!!!!
  • aku bajet,drver tu ingat dia tgh bawak moto kot....
***Radio Kt MSIA***
  • aku x tau sape tiru sape,tp aku tau,radio era tiru suria fm..(40 min muzik-era,suria dah naik jadi 50 minit muzik aje)
  • lantak korang laa,janji korang pasang lagu yg best,kalu korang pasang lagu cam haram...
  • baik aku dgr BFM(buisness FM-89.90fm),lg best
  • part main kutuk2 stesen radi pon ade (yg ni dah lama tejadi)..x paham aku,mcm budak kecik,kalau nk kutuk,terus terang je laaa (x fresh vs hot fm)
  • so far,aku dgr,x penah lak hot fm lawan balik
  • hotfm lak,buat segmen otai...alaaaaaahhh,x yah namekan segmen tu,segmen otai laaaa,main je lagu2 lana tuuuuu,
dunia...duniaaaa



Jumaat, 10 Julai 2009

lemahnye rase

aiseh,aku kene selsema la pulak hari ni
habes satu badan jadi sasau
x pe ar.kalau sakit leh hapuskan dosa kecik(harap2 terhapus la...amin)

erk...gile bosan,x tau nk tulis ape........................
....................
................
.............
........
.....
...
.
ooo,aku suke lagu boom boom pow,
walopon aku x tau ape mesej lagu ni(lebey kurang mcm derang ni dah alam maju sket kot)
aku rase,lagu sdap ngan syiok

Gotta get-get, gotta get-get
Gotta get-get, gotta g-g-g-get-get-get, get-get

Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get

Boom boom boom, now
Boom boom boom, now
Boom boom pow
Boom boom

Yo, I got that hit that beat the block
You can get that bass overload
I got the that rock and roll
That future flow

That digital spit
Next level visual shit
I got that boom boom pow
How the beat bang, boom boom pow

I like that boom boom pow
Them chickens jackin' my style
They try copy my swagger
I'm on that next shit now

I'm so 3008
You so 2000 and late
I got that boom, boom, boom
That future boom, boom, boom
Let me get it now

Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get

Boom boom boom, now
Boom boom boom, now
Boom boom pow
Boom boom pow

I'm on the supersonic boom
Y'all hear the spaceship zoom
When, when I step inside the room
Them girls go ape-shit, uh

Y'all stuck on Super 8 shit
That low-fi stupid 8 bit
I'm on that HD flat
This beat go boom boom bap

I'm a beast when you turn me on
Into the future cybertron
Harder, faster, better, stronger
Sexy ladies extra longer

'Cause we got the beat that bounce
We got the beat that pound
We got the beat that 808
That the boom, boom in your town

People in the place
If you wanna get down
Put your hands in the air
Will.i.am drop the beat now

Yup, yup
I be rockin' them beats, yup, yup
I be rockin' them beats, y-y-yup, yup

Here we go, here we go, satellite radio
Y'all gettin' hit with boom boom
Beats so big I'm steppin' on leprechauns
Shittin' on y'all with the boom boom

Shittin' on y'all you with the boom boom
Shittin' on y'all you with the

This beat be bumpin', bumpin'
This beat go boom, boom

Let the beat rock
Let the beat rock
Let the beat rock

This beat be bumpin', bumpin'
This beat go boom, boom

I like that boom boom pow
Them chickens jackin' my style
They try copy my swagger
I'm on that next shit now

I'm so 3008
You so 2000 and late
I got that boom boom boom
That future boom boom boom
Let me get it now

Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get
Boom boom boom, gotta get-get

Boom boom boom, now
Boom boom boom, now
Boom boom pow
Boom boom pow

Let the beat rock
(Let the beat rock)
Let the beat rock
(Let the beat)
Let the beat
(Let the beat rock, rock, rock, rock)



these lyrics are submitted by Nathan
these lyrics are last corrected by Santika

senangnye tulis entry mcm ni
x yah pikir banyak...

Selasa, 7 Julai 2009

mari nanges

j ngan suya kate,kalu mraz mati,derang nk nanges

atun kate,kalau nasha aziz mati,dia nanges

aku,kalau mariah carey mati,baru aku nanges...

semoga roh org islam yg mati,dicucuri rahmat...amin ya rabbal alamin

Selasa, 30 Jun 2009

aku,dia dan korang

hari ni,aku kene balik opis,
owh,jauh sungguh opis aku ngan umah aku
umah meru,opis kajang...

sempena mengambil langkah bijak,sambil menenangkan pemikiran yang bekecamuk,
aku mengambil langkah genius....

aku g site kat meru dulu walopn,tade keje yg aku kene monitor
pastu aku g opis kat kajang kul 9 lebih
nah!!!!
jalan x jem
melonjak2 keta aku tengok jalan clear

smpai opis,mcm biase,pura2 buat keje
lps abes pura2,keluar dr opis
g cruising with style(petikan dr ayat CBM) ngan anom area sak alam

wiken lepas antara saat bahagia kitorang...
buang masa kat KL area ptg sabtu bawak ke mlm besame suya,j,ngan atun
aku ingat,derang ni aje yg nk sangat iphone,sekali lily pon nk jugekkk
i phone brand cina je la beli
elok gak ape,belakang ade lambang apple kene makan lagi

frm jays blog ini gambar;

Photobucket

Photobucket

hari ahad,makan like there is no tomolo kat umah lily ngan hajari
rase macam kat umah sendiri lak
tp,paling x leh belah,bile ramai x ngaku tdo bedengkur
aku amek video korang tdo kang baru tau
suya ngan atunmperasan nk beli iphone...
sekali,lily pon nk jugekkkkk

hmmffff
lantak korang la,nah amek sorang satu

Photobucket

gambar dr blog atune yang aku dah edit

Rabu, 24 Jun 2009

apsal dah tukar???

siyesli,
aku tekejut tgk blog aku hari ni
layout dah tukor...
pergh..
credit tu atun(tepuk tangan**tepuk tangan**)
kerana bejaye menukar blog aku kepada yg lebih lain

kepada sesape yg bace blog aku kat facebook,korang mmg la x nmpk ape2 pon
tp,kalu bace kat; http://chucky1829.blogspot.com
baru korang nmpk

ok lah

semoga korang berbahagia



Jumaat, 19 Jun 2009

maafkan aku

sori geng,aku busy sangat la pulak
mlm cuci keta
siang ade kat site,jaga piling

lps abes piling,kite g enjoi oke kawan2

aku fail 2 paper,
paper heat aku mmg dah agak aku kantoi,
paper control??wtf
mampos la
aku x dulik,
repeat ajelah
tp dlm hati hati aku asik mencarut x sudah2 (tunjuk jari**tunjuk jari**)

anyway,ahad ni aku ade tournamen futsal
jumpa kamu di final......

Selasa, 2 Jun 2009

wah wah dan wah-belagak betul

amboi amboi encik abg polis

sekarang ni belagak kamu ye

dulu,mase naik kancil....kamu orang mcm nk menyuruk bawah dashboard aje
Photobucket
sekarang naik evo10,

pandang rakyat mcm nk terkam aje

siap toleh2 kepala lagi nk tengok kitorang cuci keta ye

mentang2 dah boleh bawak laju2,boleh kejar org yg bawak spot car....

sombong betullll.....

Photobucket

Khamis, 28 Mei 2009

lagu angker

apasal lagu liana jasmey main2 dlm kepala dan hati aku ni
hey hey hey hey,aku tak percaya cinta

kan elok kalau lagu pink ke,lagu pretty ugly yg baru tu ke,
lagu azimat cinta sixth sense ke

bukan aku x suke liana ni,aku suke je dia belakon,
tp,bile dia nyanyi...aku rase mcm avril wanabe,x berape jadi la pulak....

MAN U kalah, jalan lengang

Ahad, 24 Mei 2009

jangan buat onar

bengang aku.....
balik kul 1 pagi,tengok ade org kurang ajar paking kat dlm garaj aku

penat2 bapak aku buat garaj keta utk 2 bijik keta,elok je ko paking melintang kat bawah garaj umah aku
takde rase respek ngan tuan umah ke?
bodoh...meh sini aku sekolahkan kau...
lain kali,kalu nk paking bawah garaj kat depan umah aku,paking elok2,aku pon x marah,
jgn ko melintang kan keta ko,mcm paking ni kemaluan ko yg punye la bodoh nk mampos..
kecik2 x nk mampos ,dah besar susahkan org

ade sebijik keta gak dulu paking ikut suke bontot dia kat bawah garaj keta aku,dah aku calarkan keta dia..
dah aku x jumpe owner keta tu,aku buat la signature sikit kat keta tu...

mlm ni lak,aku hentak cermin kat belah driver,aku rase owner dia nmpk kot,bukan sekali aku hentak,dekat 5 kali kot,
bukan ape,sebagai pengajaran,lain kali,respek sikit umah org lain

respek rumah org
respon kepada jiran anda
releks lepas hentak keta org

Khamis, 21 Mei 2009

night angle or night angel?


haiyak!!!!!!!

sempena aku kene re study (repeat) paper sem lepas (HAIL YEAH!!!!)
aku tepakse mengumpol duit dengan membuat part time

part time 1,

aku keje ngan hazari,buat projek kecik2,tolong buat paper work and bg ape2 khidmat nasehat ataupon yg dia nk

banyak buat construction x pon renovation wok..so
kalu korang nk renovate umah @ opis or supply brg utk umah ngan opis korang,
nk buruh binaan or nk org buat keje pembersihan bg tau la yeahhh

part time 2;

aku keje kt night car wash kat sec 3,dekat caltex,sebelah mc'd sec 3 shah alam,
mlm aku ade sane(kitorang jage mlm je,siang org lain)
jgn harap dapat diskaun,tp boleh dapat puas hati sbb kitorang cuci keta korang bersih...
kalau x puas hati sile beritahu kami,kalu puas hati,sile bertau rakan2 yeahhh
kalu aku x de,tu tandenye aku bukan diberhentikan yeee,tu tandenye aku ade kelas x pon,aku dipaksa cuti....

sile mampir yeahhhh


Selasa, 19 Mei 2009

aku dan kerjaya

kalau aku rajinnnnnnn kerja,

jambatan kabel atas sungai kelang pon aku ukur..........


sambil ditemani kanak2 yang sedang menangkap ikan



Isnin, 18 Mei 2009

terlajak salam,burok padahnye

semase kami cruising in style didalam keta yg ade tulisan "chucky" di bumper belakang nye,dan mendengar cd lagu usher(hell yeahhh!!!)
tiba2 suya bekate

suya : assalamualaikum ya ahlill kuburrrr
aku :eh,ade kubur ye kt tgh2 KL
atune :aku lalok ni,demam niiii
j :yelah,
aku :tgh town ni,ko sure ke kubur org islam?depan DBP lak tuuu.
suya : tu ade batu nesan ape
j :yelah ade batu

aku pon slow kan radio,

chucky : assalamualaikum ya ahlill kubur,al fatihah(stat bace al fatihah),
tp,apsal banyak mcm kubur kosong ye?mcm tade org

akuterus bawak keta kedepan sikitttt

chucky :weh,tu tande salib tuuu,kubur org kristian la wehhh
suya :alamak,aku nk sedut balik salam aku tadi(sambil dia buat gaya menyedut)
chucky :gampang.(aku pon sedut balik salam ngan al-fatihah aku tadi)
j :agagagagagagaga
atune :lantak lu olang laaa

ya Allah,ampunilah dosa2 kami smeua...amin ya rabbal alamin

blog mereka @tune ,j,,suy
a

penjenayah mesti di hukum

peragut cube memboloskan diri,sambil dikejar oleh org awam yang berjiwa polis

beberape amah pilipina yg di tangkap kerane mendakwa mereka adalah cucu cicit sultan melake

Ahad, 17 Mei 2009

ubat penenang

bile sedih @ duka,mereka la kasik aku bahagia
kasik jiwa kacau aku jadik tenang

mereka adalah...............................



mak bapak aku



adek beradek aku dan sedare mara aku

las sekali
kawan² aku

aku baru cekup derang ni,berani masuk msia x de permit


bam bam @ tembam macam ikan tambam
puan diva

ekceli,derang x buat ape² pon,cume,bile berade disamping mereka,
mcm sentiase tenang


kepada hana,ann,iera,dah lame kite x jumpe ye.....

Sabtu, 16 Mei 2009

kehadapan dan kebelakangan cikgu ♥

kehadapan cekgu² yg pernah mengajar aku ,
juga kebelakangan kepada kawan² aku yang menjadi cekgu dan tak pernah mengajar aku

cekgu
,semua org kata,keje kamu umpama cahaya menerangi malam.

cekgu,
korang jugaklah penyuluh hidup kepada pelajar² yg bengap,bahalol,tolol
dan kamu org jugalah menerangi jalan supaya lebih cerah kepada budak² yg dah mmg bijak sokmo

tp cekgu,(utk cekgu yg pernah mengajar aku saje)
aku kat sini nak mintak maaf pada kamu semua cekgu,
aku selalu tak buat homework
aku selalu tido dlm kelas(gara² nasik kawah)
aku selalu buat lawak bodoh dlm kelas(konon nk ilang ngantuk)
aku selalu lari dari sekolah semata² utk berjuang utk mengharumkan nama sekolah
aku selalu mencarik pasal dengan kamu
aku selalu mendengar lagu daripada aku mendengar kata² kamu(kan lebih elok kalu kamu buat penyampaian dalam bentuk lagu)
aku selalu membuli ketua darjah/ketua tingkatan kerana mereka sangat baik orgnye
sumpah cekgu,mase periksa aku x pernah meniru...

maafkan aku cekgu♥

cekgu,terima kaseh cekgu,
aku tau,korang mesti ingat masa depan aku malap ataupun akan gelap kerana perilaku tak senonoh aku
tp cekgu,
hidop aku kire ok lah sekarang ni
tak susah sangat,x senang sangat...
kire kalu campak aku kat mne²
insyaAllah aku boleh bertahan....

terima kaseh cekgu

kebelakangan kawan² aku yg menjadi cekgu

kalu korang nmpk ade anak murid mcm perangai mcm aku atau lagi teruk dr aku
jgn la korang rotan derang
saiko je otak derang
biar padan muke derang
kalu nk belajar cara² nk saiko studen
meh aku ajar korang

tp,nex year punye hari guru,jgn lupe coklat,teddy bear,bunga dan ape² yg mahal ye

selamat hari cekgu cekgi

Khamis, 14 Mei 2009

baiiya,saya mau juga

suatu tengah hari,di stesen esso,batu 3,

aku: pam 11,rm30
baiya:ok
aku:bai,itu apa lu kasi sama diaorang bai?
baiya:kalu isi ampat puluh,dapat satu kotak tisu
aku:alaaa bai,lu kasi saja sama saya,tade sapa tau punye
baiya:nnt dalam punye orang tau
aku:aiyo bai,kalau saya isi rm 40,lagi soploh ringgit punya minyak,saya mau letak mana?
baiya:(senyum aje)
aku:lu kasi saya la ye bai,tade baik lu kedekut

dia pulangkan duit balance sekali bg sekotak tisu......dapat gak aku tisu brand esso.....

pengajaran hari ni: ape brg free,tanye dulu,lepas tu,kalu x leh dapat,try bodek dan bodek,,,tp,kalu dia x mau kasik,baek lu olang blah aje

Rabu, 13 Mei 2009

kekasih yang tak dianggap-kertas



aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

Isnin, 11 Mei 2009

fakta & auta aku sebagai nelayan



auta
mase aku jadi pelaut,aku tepakse

  • meninggalkan keluarga tercinta
  • meninggalkan kampung halaman,demi mencari sesuap nasi
  • bersame awak2 kapal
  • mengharungi ribut dan taufan serta badai yg datang melande
  • seteleah penat dipukol ombak,terolang oleng di lautan sepi

fakta

  1. aku lah org petame yg dapat sotong dan jugek org petame yg muntah
  2. taim ribut taufan,memandangkan aku sorang je pompuan atas bot tu,abg bot bagi aku tdo kat bahagian bawah kapal,dekat ngan enjin
  3. mase aku cakap aku nk buang air besar,sume org cuak,derang ingat aku malu kot,siap nk sediakan air paip utk aku,tp,selambe je aku angkut baldi,masuk dalam jamban,ngan pokcik bot,tolong jadi guard pintu utk aku
  4. walopon aku makan ubat tahan muntah,aku tetap muntah.muntah aku sangat pahit,sbb aku x makan atas bot ngan minom langsung,takut aku muntah dengan maha karya hebat di atas bumi bima sakti...aku bg sotong makan muntah aku,
  5. lps muntah,sungguh banyak sotong yg aku dapat
  6. taim ribut taufan,aku tdo smpai pukul dekat pukul 5,bangun tdo,aku lepak ngan pokcik bot,dia baling umpan,aku kasik tarik sutun,perghh,penat gillos,
  7. bapak aku call mlm tuu,tp aku x jawab,sbb aku tgh layan tdo,derang cuak la,takut2 bot aku tebalik ke,karam ke kannn
  8. bot yang kene panahan petir bukan bot aku,kalu x ,sure aku dah masuk tv smlm,masuk paper hari ni muke depan sekali lak tuuu
  9. kazen aku yg baju kuning,tak tido woooooo,gile,pelaut tegar sungguh
  10. perut aku senak lg smpai sekarang
  11. gambar bintik2 hitam kat bawah tu,gambor org lain yg g candat gak
jamban tempat melepaskan hajat

hi,name saya harith,tp makcik saya panggil saya capang,sebab telinga saya macam nabil raja lawak....hello duniaaa

p/s:jgn harap ade gambor mase aku candat,sbb,aku tgh mabuk gillos

Jumaat, 8 Mei 2009

freeganism

i really couldnt believe it....
i watched oprah winfrey last wednesday..hahhaha(gelak!gelak!)
this because i don wan to watch local crap news..heheheheh (laghoo berite tempatan ni)
sbb tengok oprah,starting kene la engrish aite!!!

enohooo.topik sangat bagus,
pasal freeganism = anti consumerism

imagin la,kat US,sikit punye banyak brg makanan yg elok2,derang buang,ade yg lmbt lg nk expired,
ade yg elok lg
ade yg mmg sangat2 boley dimakan laaaa


satu minah ni,brg2 kat umah dia,dr pinggan,meja,lauk2,sume dia kutip aje dr tongsampah...
aku tengok,mak ai,bersihnye tong sampah....
kalau,tong sampah malaysia....jgn harap laaa.
siap dah ade ulat munyeeee
derang pegi kat banyak tempat,which end ups wif the same result..terlalu banyak sayur,roti,air dlm tin,snacks etc yg dlm wrap yg masih elok lagi,derang buang
perghhhh

ade kapel ni la,laki doctor,bini civil engr,
umah sikit punye bersih ngan cantik,tp,ekceli,brg2 dlm umah tu,most of it dr tong sampah aje.
stock makanan pon dr tong smpah gak.aku pon pelik,yg derang keje buat ape kan?duit derang nk buat ape?
derang cakap,derang g sedekah kat gereja.....wow,mmg berwasatiah...

tp pd aku,derang ni,buat mcm ni,sbb,x nk belakunye pembaziran....derang stop membeli...which is boleh mengurangkan inflasi..langkah yg bijak...
then,bile derang amik sume brg2 tu,tempat pelupusan sampah pon akan kurang sampah..which is sudah selamatkan bumi yg tengah mengalami global warming.
and,most of this people,lebih suke hidup ala kadar,derang x de umah or keta nk bayar,tade family or too small family.
pakaian,mmg simple aje laaa.

sooo,apekah gaya hidop anda??????


freegan..ways of life.hehehheehhe(pompuan name madeline ni kene intebiu same opah...oprah)dia pesan,kalu tgh carik mende2 ni,jgn makan sambil carik brg,nnt kene cirit birit lak.kang kene g spital,kene bayau lak

Isnin, 4 Mei 2009

selamat bekerjaya

kepada 3 org kawan aku yg nk mulekan keje kat tempat baruuuu

anom
keje kat kompeni ape ntah.
semoga,ko x rase nk benti keje lagi ye

a'a
keje kat rhb jln tun razak..
jgn buli senior ye

emma
keje kat kompeni oil n gas
nnt bile free aku balik puchong

semoga korang bebahagia hendaknye disamping kerjaya tecinte

Jumaat, 1 Mei 2009

remove blog wani

nurulhawani idris,

since aku x leh masuk blog ko,
aku ucapkan selamat tinggal kepada ko
dan semoga ko menjalani hidop kat london dengan bahagia....
aku akan remove blog ko dr age blog aku

tatatatatttttt

Isnin, 27 April 2009

mimpi jadi kenyataan kot


mlm td,aku tdo awal,pukul sepoloh dah ngantuk...x penah tejadi dalam hidup aku semenjak 2 -3 menjak ni tdo awal....
biase,kul 2 bru tdo...
ni sume gara2 li toyota ajak aku g mancing,ekceli tade la penant pon,tade la hebat,aku kene ingat balik cara2 aku nk melontar joran...akhirnye,end up aku bejaya.li dapat ikan siakap,aku nk suh atun masak...

pasal mimpi aku
mungkin ade hikmahnye...mungkin aku nk jumpe makhluk halus dlm mimpi aku......

aku mimpi,henpon aku yg sekarang aku gune ni tgh weng,sambil aku sumpah seranah henpon aku...
lps tu,siap adik aku yg kakcik,bg aku gune henpon lama dia brand samsung ala2 samseng..
ye,aku bejaye gune henpon tu.....

tejage dr mimpi..kul 5.44 am,bapok awal..ooo,mlm td,aku dah doa,nk bangun awal,sbb nk g keje awal....
federal,bapok jammmm,jemmmm..damn jem
tulah,selame ni,aku g kje ikut suke aku je...
hari ni masuk opis sbb,nk buat claim....
nyesal weh aku lalu federal....tensyen aku

ooo,bebalik kepada mimpi aku,starting ntah bile ntah,aku kene pakai line digi,kompeni bagi,sambil tu,derang suh main pilih2 henpon.....antara norkiah ngan samseng...aku ingat nk amek blackberry ke hape,bos x kasi,sbb dia pon amek henpon murah aje..cilakak

x pe,aku trus amek samseng la camtu
.
.
.
.

tgh aku surf nk carik mne fucntion lg best(norkiah vs samseng-sure samseng menang),akuteringat,mimpi aku mlm td...
mimpi jadi kenyataan laaa
mimpi pinjam henpon samseng kakcik,pagi ni,kompeni bg contract gune line digi + henpon samseng 2 tahun....

Jumaat, 24 April 2009

bangang punye tempat

"tolong hormat sikit,org lain nk study"

aku kene sound ngan budak full time..sbb,time tu,aku tgh syiok layan muvi kat lappy li toyota...

aku,paham mmg slah aku,tgk muvi kat kelas,taim budak lain nk study..tp..
pd aku,dia pon kene hormat gak...cube sound baik2 ..dtg dekat ..cakap elok2,ke hape ke,
ni main sound belakang lak...
kang aku terlanggar dr belakang,sape yg susah...(sile lihat ayat ter itu ye,maksudnye..tidak sengaje)

ni fakulti ni satu lagi bapak bangang..yg korang g tuko pintu pastu main sedappp je lock sume pintu x bg student study dlm kelas tu...ape kes lak?

x tau ke bdak PLK (pelajar lemah kontrol) ni dah la x duduk kat kolej...x kn nk study kat umah lak,becampur laki pompuan..kang kene tangkap basah kang pulak..x pasal² aku kene kawen eksperss dah macam ketapi..
bagi la kelas tu buat org nk study...
abes tu nk suh kitorang study kat library,dah la library tutup pukul 10...x leh buat bising.. x de white board ..wahai fakulti.. bukak la hati sket..
kitorang nk berebut lak ngan budak full taim,budak course engine yg lain,
dah la bayar lebih sket dr derang...
x pon,khas bilik utk budak PLK study..budak full time,campak tepi..derang boleh study anytime..tp,banyaknye aku nmpk g shopping je lps dpt duit PTPTN.

x puas hati aku ngan fakulti niiii

Selasa, 21 April 2009

korang...ape kabo?

weh korang..ape cite sekarang?ape yang hangat ni...
aku baru je abes paper control..bapak susah,kire macam killer paper utk mechanical..mase aku jawap,aku asyik temenung je aku nk try ingta jawapan...ilham aku lmbt datang..toyol aku lak hari ni

bio clock aku tgh tunggang langgang..
tdo kul 2 pg,bangun kul 6...skrg tgh weng x leh tdo.
dah setat je exam week,bio clock aku otomatis romanis rosak.

lutut aku maseh sakit,aku x tau ape hal,aku ingta nk mintak GP refer aku g specialist,tp,nk jumpe GP pon x de mase...ape kes?

aku ingat,nk cuti seminggu taim final,mne tau,asyik2 dapat call,kene g keje.gampang tul...
x pe lah,nasib baek dia bayar gaji aku,ape lagi,aku claim je ape yg aku nak.panjang umor bos aku,baru je kol aku tanye pasal keje...(taim sekrang 10.32 mlm ikut jamp pc aku.)betape efisien nye aku...

paling best,balik umah....adik² aku siap salam aku,tanye aku ape khabar,lame x jumpe...bla bla..bla...,mcm aku duduk kat umah puchong aje..belom lg mak aku salam aku,tanye,ade sehat???mcm dah setahun x jumpe aku derang neh

nnt kang,aku kalau ingat,aku nk upload gambar taim final ni,penoh gaye...kalu aku sempat laaa

lps aku final nnt,g karaoke mau ka?



Selasa, 14 April 2009

10 sec car vs 30 minit player

neeeeeeeenooooooooong wew wew wew wew
henpon aku bebunyi siren......

sape lak kol aku kul 8mlm ni?

c:alop
a:chucky,ateh ni,mlm ni ko free x?jom main futsal kul 8.30 mlm kat spot planet 16,ade frenly.
c:ko gile ke?jap aku tukar baju tunggu aku kat sane.

yeap,ekceli aku dah janji same nasri,mau stadi control system,tp,sbb main futsal kan,so,mmg aku sanggup buat ape aje lah,janji dpt main futsal

oh yeah,bese la,kitorang menang,skill karat aku masih bergune lagi....
agak pancit sekali sampai rase mau mintak nyawa...

sekarang tgh buat petty cash claim budak opis aku,mencik betul bile asik salah kira,pastu,claim x kemas tampal
ni sume sbb kakak acc tu x dtg,aku kene take ober la pulak.....

jadik,cara aku protes,dtg keje kul 10 bru masuk opis...balik,awal sket,

oh ye,aku dah nk final exam ni,so,jgn ajak aku g jalan2 oke,ajak aku main futsal x pe.....

BULAN 7 JOMS G PULAU LANG TENGAH

Khamis, 9 April 2009

khas utk suya the granny

congratulations to shitam the black
sekarang suya sudah ade cucu,
kem salam kat anak menantu ye nenek suya

sing togeder pehlissss
♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫
bow wrong car card two are
sing ah they gent the law
SUYA so dare two are
gigi are think all do are

let uhmmm,let uhmmmm,
let uhmm more lala

let charm,let charm more lala
let charm more lala

SUYA ade CUCU>>>>

Sabtu, 28 Mac 2009

mesti buat

earth hour tanda korang sokong ape?
sokong yg dunia ni makin panas dan kite mesti tutup satu jam aje?
besok luse,bukak letrik,mcm nk buat concert,

hehehe
jgn
laa satu jam

selagi leh jimat letrik,air,gune beg plastik,kertas,ape2 je
jimatkan laa,buat setiap mase kalu mampuuuu,kalu x mampu,buat selagi boleh,oke

n,aku nk bg tau,

polisterene tu,kalu korang gune tiap2 hari ,makanan dlm tu panas,perghhh,insyaAllah,bahaya dtg tuuu,bukan ape,wap marabahaya dia leh meresap masuk tanpa korang reti....(aku tgh cube sedaye upaya utk kurang gune polisterene..
polisterene ni,kalu nk hilangkan cara mujarab,gune petrol,baru leh hilang dr muke bumi...

setakat beli gula2,beli cili guling,beli bende yg korang leh pegang ngan x berair,x yah la gune plastik,ngade2 tullll

dah la,letih aku menaip dlm gelap niiii

nasehat aku,selamatkan la dunia bukan hari ni je,tp selame2nye

adios,amigosss,,berambus

Selasa, 24 Mac 2009

kekalahan MAN U berturut²

gile panas forum kat dlm email aku sbb MAN U kalah lagi...
sebagai penyokong Liverpool yang low profile,
aku berharap semuga MAN U terus kalah ...
sbb,ramai fanz dia yg belagak..yg x belagak x ramai....

antara isi kandungan
(from MR tajul )


kring..kring..kring...talipon berbunyi
ada team dlm bahaya...di craven cottege

apa yg penting...kerjasama...
apa yg penting...kerjasama....

Wonderfulham...wonderfulham...kami datang
mengalahkan team yg kesusahan
kami x besar....dan kami x kuat
bila berkerjasama semua jadi mudah.......

yea...WONDERFULHAM...yeaaaaa....weeee...wuuuuu

ps : Sila nyanyi beramai2 dgn mengikut tema lagu Wonderpets

kami x kuat n kami x besar
kami bukan club yg kaya
kami xde reserve player yg star3 la kununnyer
kami xde player mahal cam bebaltol n player kami pon gaji ciput jee
kami xde player otai (dh nyanyuk sebenornyer)...,..player kami bebudak jee
kami xde best player kununyer ( suppose dpt kt messi BARCA)
kami xde cita2 mengarut nk bolot 5 cups...tapi kami ada visi
TAPI kami x kena BLASAH
TAPI kami x KALAH LAGI....berturut2
kami x hebat....MAN U je yg hebat

dua² dr en tajyl...hahahahah

MAN u je yg hebat dengan kekalahan.....

Sabtu, 21 Mac 2009

entry gedik

hye kawan² you olsss,
u ols ape kabo?
sehat hendaknye,harap masih ade bahagia dlm jiwa korang nyahhhhh!!!
i kat sini suam² teh o suam aje....

u ols,
i rse kan,mat salleh sure jeles tengok kulit i yg tanned ni,sungguh brown cantik nyah!! yelah kan,i kan keje tepi laut,sunbathing i tiap² hari u ols..sehat kulit i tau....i pon sekarang ade kawan² baru tau u ols,derang la tempat i bercerite dan lain² lg u ols.......tempat begaduh serta begurau senda.....tp u ols,walopon i jumpe mereka tiap² hari,i tetap best pren u ols

hari ni kan,hari penoh sangat......
i bangun pagi² g keje awal la kan,yelah,kalu i masuk opis,kul 9.30am bru smpai(opis stat kul 8.30 am),tp sbb i keje tepi laut ni,i kene dtg awal sikit,pukul 8 dah tepacak kat site..i pon x tau la,sbb dekat ngan umah kot,sbb tu i rajen hanjeng semacam je....tp,workers i lak lambat... xpelah.....nasib baik keje abes awal,buley i balik tdo nyah.....

kawan² tempat i luah perasaan

sekali i nk tdo,i teringat lak ptg ni ade test nyah,pukul 3...j ngan suya ajak lak g tengon belon(man belon puuuunyeee) kat putrajaya....x pelah,i amek test welding dulu la,walopon x study,i yakin,dengan bantuan toyol,insyaAllah i bejaye jawap nyahhhh....mmg pon i bejaye jawap,i bukan je bawak masuk toyol,hantu raya ngan hantu jeruk perut pon i bawak masuk nyahhhh......
last thursday ade test pon i x sempat study u ols.nasib baik ade paei,i jawab soalan nomo satu,i pass kat dia,dia jawap soalan 2,3,4,dia pass kat i,heheheh,dah tua² ni,kite mesti sharing jawapan u ols,sharing is caring nyah....

tgh amek test,i teringat lak ,noli kawan i mase skool dulu,ajak g umah dia,ade birthday party anak dia....owh nyah,lg pong, i nk jumpe a'a,nk dgr cite yang bru dpt keje kat RHB jalan tun rajak tuuu,iuisshhh I loooiikeeee u ols,before interbiu kat RHB ni,dia asik kate dia g interbiu asik x dpt job baru aje,smpai dia rase nk g umah org yg interbiu dia nk tanye apsal dia x dpt job tu kate dia....ganah anak dato' shaber ni u ols nk tau...time skool dulu,dia la raje pakau kalu u ols nk tau....i nk bg tau u ols,kalu u ols,asik g interbiu,tp x dapat² keje,u ols belanje i makan, insyaAllah u ols dapat keje yg best,kalu u ols x caye...g tanye a'a...nk no phone a'a, i boley kasik....

ape lagi ek...

haaaa,i g umah norli,i tengok,ade perang sedare lak,anak dia ngan kazen²nye yg lebey kurang sebaye,tgh gaduh sampai nanges² mcm sungai ganges....ganas budak² ni gaduh u ols...i tengok pon seram,mak derang ade kat tepi pon derang leh gaduh gile²,selagi ade yang x nanges,selagi tu derang x pueh hati...i pon angkat kaki u ols,takut dengan i sekali derang ajak perang...nnt i nanges sape yg susah,lain la atun,ade bf...heheheheeh

kakak noli cakap i dah kurus...heheheheheh,i cakap ngan dia,ni sbb putus cinta ngan abag asmara la ni (fazley),sib baek ade a'a,sempat gak jumpe dia...smpai je imah,trus kiteorang gossip.....pasal *&%$,(bukan name sebenar).....kate x leh dtg umah noli sbb nk g kenduri kawen,sekali imah nmpk dia kat jusco maluri u ols,tgh window shopping...kalu i,dah g betegur sape ngan minah tuuuuuuuuuu...x pon sms dia,tanye ade kat mne......sure minah tu menggelabahhhh

panjang lak entry kali ni.......

enihooooo,
u ols,lps balik dr umah noli kan,i sje je tanye mne si jay ngan suya,yelah,mne tau,derang rindu ke x kat i yang comels ni...ahaksss....sekali,derang cakap,baru nk gerak lepas tgk man belon..ops...hot baluuunnn....ii pon ajak derang lepak kat kunang²...deng harapan dapat menenangkan pikiran yg serabut
kunang² kan u ols,i x nk jejak lg daaaahhhh,sbb ape tau,u ols x tauuu,sbb...dia ade service charge 10% u ols,i x suke tul.....amek kesempatan ke atas kasteme.....10% gov tax tu,u ols bayar la sendiri,ni suh kasteme bayar lak..budusss....tp,jumpe suya ngan j bes,derang cakap, jason mraz sexy,i cakap,x kose i,sexy lg abang yg duduk belakang suya yg i curik² amek gambor dia mase belek² kamlea jay....balik tu,suya mintak i escort dia g umah jay sbb nk anto permaisuri jay balik kayangan.. x pelah,leh gak main cucuk² angin ngan dia....(tq jay banje makan,i nk bayau...tp u x nk,)

lps smooching² kat umah jay,suya suh i jalan kat depan,dia nk polo aje sbb blur jalan,i tade hal,tp i lupe nk pesan dia,minimum limit patutnye 110km/hr,sbb nk taget smpai meru halp an hour....end up,one hour,sbbb,bawak selllloooww,i tau keta suya laju,tp,sbb dia ade sivik,dia bawak ikut baaawaaaaaaaaah speed limit....ranap rekod i nyahhh...x pe lah,biar lambat asalkan cepat...

dah la..atun pon dah balik dating....sebok tanye mne ubat gatal dia u ols,patut ubatnye kawen tau,heheheheheeh

okelah u ols,i rase entry gedik ini,bukan jiwa raga i la u ols..next taim,i akan kembali ke bentuk asal....(betukarrrr!!!)










Feedjit