Isnin, 28 Februari 2011

saya main futsal mcm cilake

saya main futsal mcm cilake,
coach saya cakap saya poyo sbb saya ade ramai kawan,
dia kate,saya selalu tegur kawan2 saya dgn gaya poyo..
mampos la,lps ni,saya nk jadik sombong nk mati,dlm ngan luar court,
perangai sombong saya,saya nk kasik infiniti belagaknye

coach marah saya main mcm ntah pape,
tp,dia x tau ke,saya sebenarnye injured,
saya paksa diri saya bermain separuh mati,
saya dlm court,saya dah bg 1500%.
saya hantar bola dah cantik,mmg la kadang2 burok,
tp,dia asik nampak yang burok aje tentang saya,
sepanjang saya main,satu pon dia x penah nampak benda baik yang saya buat dalam court,

yelah2,semua salah saya,x dengar kata dia,
lenkali saya akan tulis posisi saya atas tangan before game,
yelah,saya selalu hilang ingatan posisi saya,
kene la tulis kan,
banyak gak saya lupe.....

tp,saya lagi marah bila dia buat benda x patut,
saya malas nk mention ape bende tu....
tp,saya rasa,dia mmg x patot ar buat gitu....
kawan saya tuuuuuuu.....

minggu ni saya malas nk g trenning,
saya nk rehatkan kaki saya yang injured tuuu,
kalau saya komit trening tp,yang lain x komit langsung,
malas saya nk kata,
saya bukan main futsal sorang2,saya main ngan satu team,
x dtg trening pon boleh main gak ape...
saya cume dtg utk frenly rabu ni ajeeee....

saya rase,saya nak balik manjong laaaaa







Khamis, 24 Februari 2011

siap la korang

tunggu la entry sakit mata nnt,
kasik korang merembes2 darah airmata tgk gamabr aku..hahahaha

(aku pon x tau,bile aku nk update)

Rabu, 23 Februari 2011

remote x de

walopon ko ade 900 channel astro,
kalau remote astro ko rosak...x gune jugak...
x kn ko nk main tekan2 kat decoder tu pulak kan?mateila ko nyah! ...
kena tekan satu2 harus jari aku putus kalau slalu buat gitu....
kalau jari putus,susah aku nk main sms....hahahah

ni semua keje himawari...hahahaha,x pe laaa,janji himawari hepi,opah dia hepi,atuk dia hepi,ape ade hal,
aku tggu si fareeq mikhail pulak nk buat ape kat umah parents aku nnt...hahahah


jauhkan kanak2 dengan henpon

petang semalam,saya sempat melepak besama syakura 'aisy a.k.a himawari,
ye,mak saya suh saya jaga sambil tengokkan budak itu,
semasa saya balik,saya tengok,design umah saya dah lain,ape kehalnye pule...

mak saya kata,sbb,himawari jatuh dr sofa,makenye bapak saya telah memblock kawasan sofa tersebut,tambahan pula,bapak saya kata,sekiranya beliau terlepas dr kawasan tesebut juge,bapak saya akan buat pagar bg kawasan tesebut,habes la,rumah kami akan jadi mini penjara....

semasa menjaga himawari,saya x mau dia begerak jauh dr saya,sbb dia sedang perangai seperti monyet,asik mau memanjat saje....jadi,saya tau ape muslihat untuk biar dia kekal dekat dengan saya,
saya pon,hulur henpon blackheart saya kepada himawari,wahhhhh,saya tengok dia teruja dengan henpon tesebut,dia mengigit2 henpon tesebut,tp,tidak pula dia hempas henpon tesebut,bagus juga detik hati saya,
himawari terus menggigit henpon blackheart sya,saya pon x kesah,as long dia berada behampiran dengan saya........

pagi ni,henpon blackheart saya x leh on langsung,saya rasa short sbb ade mukus si himawari....hahahaha,,habesla,dah la henpon tu,fazliatun yang punye.....

Selasa, 22 Februari 2011

deactivate seketika

wahai kawan2 saya yang saya kasihi,
saya temporary deactivate acc FB saya atas alasan peribodi....
kalau kamu nk carik saya,sile ke saluran chat YM,GTalk or skype,ataupon sms saja saya,

nnt saya akan buke acc FB saya semula,jgn risau....

Ahad, 20 Februari 2011

futsal dan ijured

pagi ni,kami trening,dengan harapan,masa game nex taim,kalau ade tonemen,kami akan dapat main dengan cemerlang dan tanpa dicaci maki oleh coach kami.....

jogging kull 7,saya keluar dr umah feez kul 7,saya tgk,azu ngan along dah smpai dulu,wah,bagusnye mereka ni,sambil mendengar ceramah agama sebelom stat jogging...sementara tggu suky ngan coach,saya juge dgr ceramah agama,tapi,saya x tau ape yg diperkatakan,hampeh betul saya..
kul 7 lebih sikit saya sampai paking lot dekat muzium,7 lebih sikit dari saya baru coach sampai...x pe laaa,dia coach,x kn kami nk maki dia pulak sbb dia lambat,kemudian,si montel suky datang sbb dia ingat trening kul 7.30pagi,huh,gampang sungguh perangai dia..

setelah kami mencuci mata di restoran hakim yang fofular tuuu,kami meneruskan trening kat court kecik,spot planet 16,
keeper dtg lambat,semasa trening,tetapi,dia sgt la perform paada hari ini,saya juge amat kagum,

saya main sepak2 bola,smbil begurau,saya mau test penangan kaki kiri saya,nah,hamek kau,saya tersalah landing kaki kanan menyebakan kaki kanan saya tepeleot,abes laa saya,lalu menyebabkan saya tidak dapat begumbira trening,sakit dia x yah cite,

saya kene rehat kalau begini,

masa saya balik,puan siti asmara nampak saya berdengkot2 pulang,lalu,dengan penoh kasih sayang seorang ibu,beliau menjerit,"kaki tu kenape?terdengkot2,main futsal la tu",saya pon senyum saje smbil menahan sakit,

sakit dia x yah cite,saya menangis kot..hahahahah,
susah sunguh saya mahu menekan minyak dan brek keta saya,disamping,saya jalan agak tonggek pula,bontot saya harus ditonggekkan utk menahan kesakitan tesebut...

demm,tonggek la pulak.....

p/s:sile jangan panggil saya si tonggek,tq




Sabtu, 19 Februari 2011

erkkkk

suatu hari,mak saya dan adiknye berborak...

makcik saya : jepri ni,selalu je,balik umah sekejap aje,,asik keluar aje lebih,
mak saya :sama la dengan perangai yang tu,balik sekejap,pastu keluar,tgh2 malam baru balik
makcik saya :kalau kawannye panggil,pukul 12 tgh malam pon boleh keluar,
mak saya :yang tu,kalau x pukul 2pagi,x balik,
makcik saya :sama la perangai diaorang
mak saya :anak ko x pe lelaki,anak aku......(smbil mak saya geleng kepala)

cerite di hari lain

usu :mana yang,lama x nampak
mak saya:aku yang duduk umah ni pon x nampak dia,inikan kamu yang tak duduk sini......


ini adelah rentetan ketidakpuasan hati mak saya tehadap saya,kadang2 saya x balik umah bukan ape,saya x nk susahkan mak saya dengan ganguan saya masuk umah apabila lewat malam...
kalau saya keluar pula,adelah kerana saya memnuhi tuntutan sosial saya,tp saya tetap akan balik,kerana famili comes first,saya akan balik awal pagi tgk muke mak ayah saya,baru saya akan boleh mulekan hari saya dengan penoh ceria walopon didalam hati,hanya Allah saje yg tauuu


Khamis, 17 Februari 2011

semangat yang hilang

hari ni...pagi yang hebat...
selepas membuat fitness mlm sebelomnye,saya bangon dengan keadaan ceria yang teramat sangat...
bangon dengan hati yang girang......

smbil berlagu kecil didalam hati.....

lalalalalalalalalala....

smpai opis...nah,hamek kau,pintu pagar opis x bukak lagi.....

bile masuk opis,henpon blackheart aku pulak tetinggal...

terus semangat aku nk keje ilang..damn

Selasa, 15 Februari 2011

bile otak saya terletak di lutut

saya mmg selalu begini,
bile hati saya tidak ketentuan,
bile keletihan badan menguasai akal fikiran saya,saya amatlah terdorong utk melakukan pekar2 diluar jngakua kepala hotak saya,

pabila otak saya berada dilutut,saya akan...

memparking keta saya secara mengundur dan melanggar tiang di paking sg wang
(gara2 keletihan balik dr vekesyen)

dan mlm ni,gara2 keletihan membuat saya telah melanggar keta abang botak di trapik light klang sentral....

bumper dia jatuh sikit...make,dengan membuat muke kiut,saya memnita maaf dan bekata"bang,bumper abg jatuh sikit,nk saya bayar ke?",
dia pon kata "x pe la dik,x de pape ni"....
dan,kami berlalu pergi...

damn..nape la otak saya ade kat lutut.......



Tried to take a picture
Of love
Didn't think I'd miss her
That much
I wanna fill this new frame
But it's empty

Tried to write a letter
In ink
It's been getting better
I think
I got a piece of paper
But it's empty
It's empty

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're took apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

And I even wonder
If we
Should be getting under
These sheets
We could lie in this bed
But it's empty
It's empty

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're took apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

Oh oh
Oh oh
Oooooh
Oh oh
Oh oh

Maybe we're trying
Trying too hard
Maybe we're took apart
Maybe the timing
Is beating our hearts
We're empty

(Maybe we're trying)
(Trying too hard)
(Maybe we're took apart)
We're empty
(Maybe the timing)
(Is beating our hearts)
We're empty

Khamis, 10 Februari 2011

sekali bos aku beking aku daaaaa

oi,keje kat opis ni,gile aaaaaaaaa,
aku chat ngan main fb dr pagi smpai ptg....
aku tau bos aku tau..kami sama2 tau aku x de keje sgt and x de keje pon,
stakat update pojek kat banting tu..ape laa sangat,
nex wik aku nk gatal2 g banting ar,buat spot check..hahahhaha.itupon kalau aku rajin,
kalau x,mmg melanguk kat opis je arrrr

memandang sesi pengularan yang sgt maksimum yang membuatkan mata despatch aku bernanah arang,like fanta said ular-holic,statemen baru,

desaptach aku,ngendeng2 tepi aku sambil kate "ky,baik ko cuti je arr,masuk opis x de keje"...
selalu dah aku dgr statemen tuuu,"keje ko pon aku yang buat"..mmg betul la,keje hantr surat ngan kolek payment,x kn aku nk g buat....hahahah

despatch aku pon mengadu depan bos aku smbil aku pasang telinga,

"ini org aaa,slalu takde kije,dtg opis,selalu takde kije,suruh cuti lagi baik"..kate despatch aku pada bos aku yang hensem lagi macho....(sbb dia bg bonos ngan naikkan gaji aku yeay)...

dengan tenang,bos aku bekata "u mana tau,dia nampak hepi ngan senang,tp,dalam hati sapa tau"...beking bos aku,"dia duduk sana lumut,bukan senang,sorang2,makan pasir sama arang,lu mana tau" kata bos aku yang cute tu lagi

"elaun ade maaa,makan pasir ape",cantas despatch aku...
"u mana tau dia susah ade sana"..smbil bos aku berlalu pergi.........

"alamak,bos beking aku arrr"....smbil aku gelakkan despatch aku...
"ces bos neh,beking kau pulak"..kejelesan terserlah di wajah despatch aku...

jgn la korang ingat,despatch aku ni kaki cucuk,x,itu cara kami bergurau di opis.....





Rabu, 9 Februari 2011

bila saya penat,say mampu melakukan perkara pelik tapi benar

tajuk entry yang panjang ini adelah kerana,saya telah melakukan kesalahan yang agak besar,tetapi,jika tiada siapa perasan,make,tidaklah menjadi kesalahan,

saya berjogging petang tadi besama feez.....di stadium matsushita,shah alam,saya jogging,lari dan lari,
kerana,saya mau kejar feez yang telah membuat 10 pusingan,sedangkan saya hanya baru membuat 8 pusingan di balapan,saya pon berlari sedaya upaya umpama sesi kejar mengejar anatara azizulhusni dan michael schumacher di dalam veledrom,
feez pecut saya pecut,feez selow,saya pecut,tp,akhirnye,feez singgah ke gym,yang mane,hanye ade peralatan yang sama usia dengan saya dan feez lagaknyeeee,
tp,still,ade org gune juge...hahahahah

saya keluar dr gym tesebut karena mau wee wee kate bdak2 urban zaman sekarang,kalau bahasa pasar saya,saya mau buang air kecik,
dalam keletihan tesebuk,saya pon masuk toilet,smblik mencari tandas yang tiada penghuni,x kan saya mau share membuang air pula kan??
ye saya bejaya,

keluar dr tandas yg kecil,saya ingin membasuh tangan,kerana,H1N1 masih berada di mana2,tapi,sesetengah org lagi takut B1N1,

bile otak penat,badan lesu,baru saya terperasan,saya termasuk membuang air ditandas lelaki.....
nasib tiada lelaki2 yg sedang kencing di urinal bowl diluar itu...



Selasa, 8 Februari 2011

akibat skodeng berlebihan

saya mmg suke skodeng
hari2 saya skodeng di alam maya...
alam fantasi
alam khayalan
alam ilmu (ilmu alam,kalau x terbalikkan,x rhyme)

makenye,telah membuatkan power cermin mata saya makin meningkat dari 750cc(standad superbike class bawah) kepada 825cc(menhampiri cc keta kancil)

dengan harge cermin yang mahal,habes la duit saya ...
saya nk buat pembedahan mata la kalau mcm ni,
kamu semua doakan saya ye.....tp saya x tau bile...tggu saya dapat duit la yeee
ade duit lebih,nnt saya belanje kamu semua



Isnin, 7 Februari 2011

gua kalahkan mak bapak gua

aha,petandingan kat umah ni "siapa sampai umah dulu"

peserta..mak + bapak gua (derang ni 1 team),gua,ngan adik bongsu gua

selalu,mmg parents gua dapat 1st prize,seken adik bongsu gua,gua,selalu kalah sbb kadang2 x balik umah langsung,terus disqualified pon pernah,

tp,hari ni,gua menang and parents gua dapat nomo 2...
hahahahah...gile jeles derang ngan gua...sambil mereka pura2 tekejut sbb gua smpai umah dulu

hadiah gua dapat..kasih sayang dari derang..ececececec




kene sound tepek dengan puan siti asmara

aisey,pagi ni,kene sound tepek la ngan puan Siti Asmara a.k.a mak gua,
memandangkan sayup2 je gua balik umah,and bile adik beradik gua ade kat umah,gua lak menggunakan skill touch N go yang di implementkan oleh feez bile berade di rumah,
gua Touch down umah gua pagi or tgh hari aNd ptg sket or malam gua pon GO,smpai bapak gua selalu cakap,"balik umah x?tidoo la umahhhh..." dengan nada mendatar...dan gua berlalu pergi umpama angin pantai koh lipe....

mak gua pulak,semasa berbual dengan adik kembar gua (a.k.g),mak gua (m.g)..

a.k.g :yang ade kat umah???
m.g :haah..
a.k.g :ade pulak dia kat umah????~dengan nada felik
m.g :haah,ade kat umah,dia mmg gitu,kalau semua org x de,baru dia ade,dia tak suke korang kot..
a.k.g :hahahahahah
gua :erk,(ces..pandai2 je mak gua kata gua x suke adik beradik gua)

masa mak gua tgh sidai kain.....
sekali lagi dia sound gua,suruh gua keje kerana Allah,terus gua baca niat kuat2 depan mak gua,sambil dia tersenyum comel disitu....

gua malas nk tolong mak gua sidai kain,sbb,bile mak gua terjatuhkan kain yang nak disidai tu,boleh pulak mak gua melatah sebelah gua sambil bekata "oh,mak kau!!!"...gua nk jawap ape???dia lah mak gua kan????



Ahad, 6 Februari 2011

kene buli ngan pinggan LUMINARC????


LUMINARC tu bukan la maksudnye LU Minah.....ataupon LUV MInah....
aku sendiri pon x tau ape itu LUMINARC......
tp,tahun 2011 ni mmg ngajor aku ape itu LUMINARC...

bukan aku aje,feez ngan nad pon baru tau ape itu LUMINARC,atleast,aku x le bangang sangat kan.....kire,bangang secara berjemaah ngan derang..hhahahahahahhahahahah(owh,panjang pulak aku gelak)

tp,utk pengemar pinggan mangkuk hayun,mereka mmg la hevak dan mengetahui ape itu LUMINARC,sedap sgt ke makan atas pinggan LUMINARC????
kalau dah masak tu mmg sedap,makan atas surat khabar pon sedap,x yah pinggan LUMINARC....

kalu beli pinggan tu,kene beli banyak2 la pulak,nk beli set dia,ade free gift lagi,aku dgr cite,kalau kat darat,pinggan tu cecah lebih rm500 per set,gile ape ke,kalau kat pulau langkawi,dapat murah gillos,sbb tu la mereka ni beli bebondong2...x kesah la naik feri ke kapal terbang,janji dapat beli pinggan tuuu

papehal,kalau korang nk tau,gi la klik kat sini LUMINARC....aku dah tanye kan lebai google,korang baca la sendiri okey.kang,kalau aku tulis panjang2 pon,korang tau,aku copy paste aje.....

pengalaman aku ngan pinggan LUMINARC.........
  • kene angkat elok2,takut pecah..(dah beli mahal2,mesti la pinggan tu tough kan???)
  • kalau bawak keta,kene elok2..jalan yg bumpy,kene bawak mcm kelajuan seperti bejalan kaki,kalau x,mesti derang akan kata "chuck..pinggan LUMINARC aku ade kat belakang"...."chuck..kalau pinggan LUMINARC aku pecah sbb langgar bumper.siap ko chuck"....kalau termelambung sket masa tgh drive "oh mak ko pinggan LUMINARC...chuckkkkkkkk,ko baik2 sket bawak keta"....."chuck,kalau eksiden,kalau jadi ape2 kat pinggan LUMINARC aku,siap ko chuck"...dan banyak lagi la ayat caci maki utk aku ketika mendrive kan diri aku utk si LUMINACR neh
  • dgr cite,kene check lepas beli,takut ade yang sumbing ke,retak ke,sib baik,aku x jadi QC utk bende tesebut,dan aku dgr cite,pakar2 LUMINARC ni mmg hevak mengecheck...dan yang tak pakar ni,walopon selalu check brg kat tempat keje,akan fail.....
  • design ade mcm2,kene beli setiap set..kalau sempat ngan ade masa lebih laa,kalau x sempat pon,mesti sempat sambar kurang2 3 set,pecayalah cakap aku.hevak derang ni..
kitorang nak bukak kelab ."PEMINAT PINGGAN COLGATE"...ade sape2 nk join??????


yang kiri tu preisedn kelab colgate..yang tgh bendahari..yang kanan sekali,naib presiden. KELAB PINGGAN COLGATE,
dan part time job kami,tukang angkat pinggan LUMINARC yang org lain beli....

Jumaat, 4 Februari 2011

lagu down

bagus,,cume part tipu je x de,lain part ade,spare part...hahahhaah



Kau Tipu Aku Lyrics

Betapa remuk jantungku
Kau tipu aku
Kau tipu aku
Betapa sakit hatiku
Kau buang aku
Kau buang aku

Ku tatap langit yang hitam
Saat menanti malam
Kau pun tak kunjung datang
Kau buat gelap pelangi
Lalu kau datang lagi
Membuat luka ini

Reff:
Kau jangan mencoba untuk di sini
Kau jangan mencoba untuk kembali
Bila kau di sini
Biar ku yang pergi

Kau tlah ingkari semua janjimu
Kau tlah ingkari semua sumpahmu
Sudah usai sudah cerita tentang kita

Jangan pernah kau di sini
Jangan pernah kau kembali
Jangan pernah kau di sini
Aaaaa
Repeat reff [2x]

Betapa remuk jantungku
Kau tipu aku
Kau tipu aku

Khamis, 3 Februari 2011

bilik kemas

since saya balik dr lumut,banyak brg saya x unpack lagi.....
saya balik dr kohlipe,juga x unpack brg lagi,

tp,bile balik dr koh lipe,mak bapak saya dah kemas bilik saya dan bekata

"yang,bilik dah siap,nnt yang boleh la yang tdo kat umah"

hehehehe,plan saya utk hidop bujang,mcm kene kensel aje..hahahahaha


Rabu, 2 Februari 2011

saya dan bajau laut

sekarang jam 2.35a.m waktu malaysai,saya x leh tdo sbb saya terminum white kopi+nescafe utk mengekalkan tenaga dan supaya mata saya celik semasa mendrivekan diri dr ipoh ke shah alam....

sambil menunggu kain saya siap dicuci di rumah feez,saya pon mengdabel check kan kulit badan saya,

saaaangat hitam sudah seperi bajau laut bak kata intan....
ini pasti akan mengambil masa berbulan mengular didalam opis sambil bermain fb untuk mengembalikan kepada keadaan asal.(seperti kulit bayi).....

x pelah,kalau g pulau,tp x itam,baik duduk umah saje....

saya meninggal kan nad dan intan dipulau tesebuk untuk meneruskan proeses menghitamkan diri,sementara kami yang lain,mau menruskan kehidupan seperti org darat yang normal....

Feedjit