Jumaat, 7 Disember 2012

desember

okey,
nnt aku free,akan aku buat entry pasal setahun pejalann aku kat dunia tahun 2012....

korg tggu laa,

tu pon kalau aku rajen

Khamis, 6 Disember 2012

ribes

ribes a.k.a riverse

aku bukan je belajar buat riverse engineering,tp aku tgh buat riverse claim statemen...

#perasandirinihaibatt

wish list 2013

sempena tahun 2013 dah dekat ni,aku ade wishlist walopon aku x sambut kismas

aku nk begambar ngan retis...

1) fazura
2)lisa surihani
3) tiz zaqiyah
4) adiputra
5)lee chong wei (retis ker?boleh laaaa)
6)safiq rahim


sekian..............

(kalau nk azam tahun baru,folo je azam aku stat tahun 2005)

Khamis, 8 November 2012

Selasa, 23 Oktober 2012

pekataan lembu

tau tak korang,kenapa, nama melayu lembu ialah "LEMBU"

menurut cite yg diceritakan oleh hang tuah kepada hang lekuk,lembu atau "cow" dlm bahasa engrish adelah karena....

pada suatu hari,hang nadim ternampak binatang yg bergerak secara lemah gemalai,jalan melenggang,berbadan besar, sambil beliau bekata...lemah lembut dan lembab sungguh bintanag tersebut....apekah gerangannye.getus hang nadim...

tetibe,binatang tesebut berbunyi "mbooooooooo!!!"
sambil mengejar hang nadim yg berbaju merah.....ang nadim berlari lintang pukang sambil menyebut."bodoh!bodoh!kenape ko kejar aku ni binatang"

setelah belari bersamaan dengan kelajuan cahaya,hang nadim pon dapat terselamat...smbil memaki hamun binatang terbabit...

diulang2 pekataan "lembab...bodoh...."smpai dia pendekkan menjadi "lembod" pada asalnye....tetapi,bile kedatangan org portugese ke bertam hulu,mereka buang huruf D kerana pada pandangan pedagang portugese ketika itu,lembod sgt lucah utk bahasa portugese(skrg,pekataan lucah tu dh pupus),dan mereka memberikan nama "LEMBOO a.k.a LEMBU" kepada lembu2 yang ade skrg ni

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

Isnin, 1 Oktober 2012

duduk belakang je

Ignore the ones who talk behind your back, they belong behind you. - Twitter via @wizdom

this is how i jam and enjoying my life....

Jumaat, 28 September 2012

baik burok


  •  kalau letak kat fb,"check in location"...


baik

  1. akan membantu org yg lama kite behubung hanya dari muka buku ke muka buku ke dari muka ke muka secara langsung...
  2. secara tak langsung,memberitahu keluarga di mana saja kite berada supaya mereka tak risau dah tau kite masih hidop
  3. dapat memperkenalkan tempat baru kepada rakan2 yang x pernah pergi
burok
  1. nak menunjuk lah tu stakat masuk jamban pavi
  2. kalau ade org menyampah ngn korang,pasti dia aka jumpe korang kat sana belasah korang..hahaha,padan muke
  3. mak korang tau kalau kawan2 korang tag korang kat kelab dangdut..hamek kau



  • post gambor
baik
  1. kawan2 korang leh la tgk keindahan tempat yang korang g
  2. musuh2 akan berasa iri hati dengan kamu
burok
  1. bile kawan2 korg g,pastu derang discover lg banyak tempat menarek,korang jeles lak..siap phuikan lagi
  2. dapat dosa sbb mcm riak jeee...kikikiki

apepon,fb kau,kau punye pasal,blog aku,aku punye pasal...hihihih

Selasa, 11 September 2012

terbaik


pada ketika dan saat ini,saya rasa,badan saya adalah dalam kondisi yg terbaik.
tidak terlalu kurus,tidak terlalu booncit...
tp,ketika saya menaip bait2 ayat dlm blog saya ni...
saya sedang mengalami kecederaan dibahagian lutut kiri yang saya tak pernah rasekan...amatlah perit sehinggakan saya mahu mencangkung pon x mampu,syukur alhamdulillah ayah saya telah membina tandas duduk utk kami sekeluarga..walopon yg cangngkung tetap feel lagi bes....stop pasal jenis2 tandas.

walo ape pon,saya tetap besyukur dengan ape yg tejadi pada saya..
saya tgh rest...main futsal,tp,saya akan tetap g jogging..hahahahah

letak ais 20 min,lps 2 jam.letak balik ais 20 min...aktiviti yg paling ganas sy boleh lakukan...jogging secara perlahan.......

stomach eksesais...sbb nk carik lg 5 pax,skrg ade 1 pax je........

ape pon,saya besyukur......

sile abaikan je penyanyi ni,lagu dia dah makin okey...

Khamis, 16 Ogos 2012

kualiti yang dicari

sekarang ni,ramai penyanyi buat lagu,lagu sedap,lirik ntah pape,tak pon,lagu mmg ntah pape,tp,aku rase,Malique,ade kualiti tersendiri,
lagu sgt puitis,bahasa yg digunakan,sgt lah bahasa jiwa bangsa..

Altimet juge buat lagu yg sgt bagus,tp,pada aku,Malique ade indah bahasa dia tersendiri

dulu,aku x berape setuju masa dia buat lagu anak ayam versi baru,asik nk membarukan lagu lama je,mcm bunyi dah tade idea,tp,sgt catchy menyebabkan too phat fames...

walopon ade certain lagu yg dia baharukan,tp,aku rasa,tetap sgt bagus bahasanya,x macam artis2 youtube yg baru nk naik,lirik sgt..hai laaaaaaa...
pandai main gitar,lirik korang pon kene la pandai juga bahasanye

nah,layan laa lagu Malique,aku anggap dia hero dunia lagu zaman ni

Teman Pengganti


KAu yang punya


Perang dah tamat


warkah dr perbatasan


thnx Malique

Ahad, 22 Julai 2012

kali ini

aku nengok,sebelom ramadhan,ramai lak yg tulis kat dinding muke muke buku...

"hari terakhir lunch before posa.haih,nk mintak makan mcm2..."
"sebelom posa ni nak makan...nasi goreng kunyit ngan telor mata kat kedai depan.....nnt x dapat mkn lg dah"
"minom petang terakhir nak makan banyak2."

eleh,mcm bulan ramadhan,makanan tu semua x de je,mcm bulan ramadhan,x makan langsung je...cume takleh makan time siang je pooon....

pastu,kalau keje,selalu je lemau,x leh nk buat banyak bende atas alasan "puasa"...
kalau boleh,jgn la jadikan puasa ni membataskan pergerakan korang,
rse nk mancing,g je mancing,buat je banyak2 aktiviti,jgn la belasah tdo je manjang..alaa,haus sikit tu tahan je laaa...

jgn la korang g main futsal pg2 buta,mmg melampau laaaa
pegi la dating kat shoping kompelek ke.piknik tp x yah la mandi ngan buat bbq,just relax2 kan minda...
x pon g la buat amal ibadah dgn mengaji ke,lawat anak yatim ke....

kalau nk g vekesyen yg eksyen,g jeeeee....

hehehehe,semoga ramadhan kali ni lebih baik dr yang sebelomnye...
elakkan mengumpat,begossip dan mengarut samada di status korang mahupon status org lain...

nak mintak maaf sekiranye ade tekasar bahasa dll juga


Selasa, 10 Julai 2012

ke busyian yang aksi terlampau

saya busy sgt,maafkan sayaaa....

saya busy main futsal je pon,bukan buat ape sgt

kalau gambar2 dlm kamera tu,insyaAllah,bulan ramadhan,sambil2 tade mende nk buat selain memancing besama si ohsem fanta,akan ku muat naik dan turun gambar yg sedia ada......

doakan kejayaan saya utk bemain futsal hujung minggu ni,moga2 saya jadi champion.amin yarabbal alaminnn

saya rindu kawan2 sy utk berpelseseran...haih.............

Khamis, 5 April 2012

Main drawsome yg ohsem

Zaman dah berubah, ape brg main kt estet, nnt kne colik baru tau,

Skrg klu nk style, main drawsome la, main kt android or iphone, ipod touch(awww), i pad....

Klu malas lukis, tulis je jawapan, sumpah, kdg2 gambar dah la buruk,tulisan burok gak!!!!!! Demmmm

So, marilah kite layan lukisan picasso si yus neh; dia ade pen , lg haibat,ecah, lily, ayut,su,kakak,shazzy n kawan2 yg lain,

Gua, rela lg layan ftsal, ngn main temple run, sbb lukisan gua pon huduh manjang

Rabu, 21 Mac 2012

saya stress

lama dah x update blog neh,bukan saya malas,saya tak sempat je,pic2 kat dlm kamera pon saya x transfer,busy sgt la kununnyeee

walhal,saya dok bejimba sana sini,main futsal lah,badminton lah,lepak lah,kalau ade kat umah,saya main game,hahahahaa,sambil2 carik keje lain,malas dah saya nk keje sini,i need a new direksyen kekdahnye..padahal sbb gaji x naik2..stress wooo,gaji x naik,saya pon nak beli fixie bike,leh g keje naik beskal kaler2.smpai opis peluh2,semua pakat duduk jauh,muahahahaha

saya stress gak sbb x leh masuk game kat fb,asik loading je,dr umah,smpai kat opis,smpai kat mekdi,smpai kat umah feez,asik laaaaa reload je,reload abah kau! (maafkan kata2 kejian disitu)

tu la penyebab saya stress...

nnt sy free,saya upload la gambar kat sini,stat dr aktibiti awal tahun,
kalau nmpk muke saya kat channel 801,tu sbb saya sokong team futsal PKNS je,heheheh,derang johan tau

ape lagi...semoga saya dapat keje baru,amin ya rabbal alaminn

Sabtu, 3 Mac 2012

quotes yg menarek

"The less u give a damn,the happier you'll be"

So,chill out and relax guys,let enjoice our life to the max!!!

Owh,jgn lupe solat yeee...

Rabu, 29 Februari 2012

perasaan ni,lagi teruk dr kalah main futsal

Aku menulis blog ni kat KLIA,smbil aku jeling2 org sekeliling neh,saje cuci mata,ekekee

A'a g buat umrah 2 minggu,tp,aku x sempat terjah dia,aku sms ngan call dia,dia kate dah masuk kt dlm train nk naik flight,aiseh,kalau x ,leh ar aku hntr 2 org dlm satu maseee..tp,sebab aku golek2 kat umah bam2 yg sgt bes tu,tepaksa la korbankan a'a,semoga dia dpt tunaikan umrah dengan aman walopon tak nengok muke aku...

Aku sedih,sbb,bam bam nk g holland 3 tahun,tp,x pe la,dia bukannye g sana g perang,urusan diplomatik kekdahnye...kawan lama dowh,since aku F1 lagi neh,gaduh,maki,gelak,semua ade,mak dia kalau kitorang menyelit kat umah dia,x bagi balik,owh mokcik,u sgt bes....

Mak dia masak sardin pon pedas,perut aku kompem la meronta2...

Aku nk pesan kat bam2
1. Jangan lupe solat,tu kan tiang agama,bukan tiang bendera
2.Jgn pakai sexy2,sbb sana sejuk,time summer,duduk je kat kedutaan,sna ade ekon
3.Jgn lupe lagu Negaraku,walopon nyanyi x penah sedap,konon ala2 choir,x pe,jgn lupe
4.Jgn lupe alamat umah...
5.Raya nnt,masuk la hntr salam perantauan kat dlm paper tu,mention nama aku,suya ngan aton
6.Menggatal biar berpada,
7.Jgn lupe mandi,
8.Keje elok2 kat sana,penat tax payers kat bayar ko,hahahahahahha
9.Carik tempat2 menarek kat sana,make sure cheap one okeh,
10.Jgn lupe main bbm,wats app,fb,tweet,ngan ape2 yg boleh menghubungkan kite semua...
Kem salam kat duta kat sana....
11.Jaga akidah ngan nama baik malaysia
12.Stay bam2,kalau ko x tembam,sape aku nk panggil bam2 lagi?????

P/s:insyaAllah aku aku tunaikan segala pesanan ko pada aku...

Stay fren forever

-from your awesome fren-

layan hantu

Assalamualaikum kepada rakan2 yg baca blog ni,semoga korang happy,bahagia,dan senyum2 je hendaknye,harap2 senyuman korang manis dan sedap mata memandang,kalau rse tak manis,x perlu la letak gula pada senyuman kamu semua,sbb,kompem dah senyuman korang tu x ikhlas...

Aku menulis blog ni,dekat kampung cina,kat area broga,sambil jaga site,bukan ape,saje je aku nk cite pasal hantu2 yg jaga site,

QS aku ade cite kat aku,dia kate,pelik x nape kat bekas tapak pudu jail,tade pembangunan,tak de ape pon boleh buat,dia kate pada aku kan,kan kan,haaa,nk setat pura2 seram la tuh,dia kate,masa derang nk robohkan kawasan tu kann,semua mesin nk buat keje roboh kat situ x leh hidop,dah check ape semua,bawak keje luar,elok aje,masuk bekas pudu jail,asik x leh pakai,x mau HIDOP katenyeee,wahh,nampaknye mmg seswatu la kan,derang dah sembahyang pon,masih x leh,muahahhahaahah,cite tesebut,adelah cerita benar dr mulut QS aku,kalau dia tipu,maka,aku pon tipu,

Pastu kan,seken movie tp x la sequel,cite ni belaku kat aku,pergh,mmg seram la,cite ni belaku las wik,masa tu,time tu,hujan lom setat lagi,tp.angin mmg bertiup kencang,aku baru je nak stat balik keje kat situ,lps 3 hari machine piling tu rosak,perghhh,aku mengadu kat bos aku,piling machine tu rosak,sbb tu la aku x g site,trus dia kol org jaga machine tu,cina tu cakap,dia x semayang pagi,sbb tu la asik rosak,ngan mula2 masuk site,x semayang,haish,jgn la kate aku pecaya,aku biorkan aje....

Owh,sambong balik,tgh derang keje,aku lepak kat umah kongsi yg x de indon mahupon anak mereka duduk,pergh,masa tu,angin kencang,aku pon sandar la kat dinding plywood kat rumah kongsi tu,pastu,haish,mcm ade org tolak2 lak dinding tu,demmmmm sungguh,x pe,aku pon dengan muke cute,keje je...

Pastu,buat repot aku pakai 2 pen,satu pen hitam,satu pen merah,tgh buat keje,sambil kene tolak2 belakang aku ngn plywood,pen meraj aku x jumpe,ilang gitu aje,mencarut seketika,selama 3 saat je,pastu,aku istighfar,siap ckp "hey!jgn la kacau aku,hai laaa,g la main jauh2!"Kata Aku dengan nada separa bengis,sambil berharap,ape pon yg menggangu,x ganggu aku,g la kacau kilang sebelah menyebelah tu,demmm,puas aku crik pen merah aku nih,smbil baca2 ape yg patut,rse takut aku dh ganti rase hangen satu badan lak,las2,aku teringat,satu ketika dulu,aku pon penah kene benda yg sama,lalu aku pon pegang atas telinga kanan aku,wallah,pen aku ade situ je rupenye....,#23()@:/66/:;'+@*2_#*12)__:6/;'+!-tettttt,ayat seterusnye,x elok aku nk tulis

Sabtu, 25 Februari 2012

tiber sedih!!!dem u bam bam

Gua tgh blogging kat umah bam bam aka fairina,
Gua ini lah org bg dia nama bam bam,sbb dia panggil gua cakiban,
Kawan gua ngan adik kembar gua,ngn suya,kawan dr zaman masa skolah...

Ni gua buat adhoc vijit,sama ude,sama suya....
Ngader ar kerajaan Malaysia neh,nk hntr si bam bam g belanda 3 tahun,hntr kejap2 dah ler kan,ni gua dah sedih dah....

Nak tanak tepaksa gua kumpul duit nk g sana...
Harap2 besday gua nnt,leh ar gua g sana,selebrate holland style smbil ting tong kat amsterdam...muahahahahhaah

Gua tade mood,hari tu,masa chat ngan dia,tade sedih,ni rse sedih laaaa,demm dis feeling...

Rabu, 8 Februari 2012

i am sorry

you are no one to me,so please...x yah nk mengaruk sgt ngan saya,saya malas layan,means,saya hormati kau,kalau saya maki kau,nampak sgt saya tak suka kau,jadi,kalau saya tak layan kau,kau jgn la kacau saya lagi..

nnt free,saya akan upload cite pasal futsal,jalan2,dan lain2

Rabu, 11 Januari 2012

direk pm

kalau nk cari saya,sile,sms,call,bbm,wats app,pm fb,ym,gtalk,tweet saya,

sekian,terima kaseh

Feedjit