Rabu, 31 Disember 2008

bile x dapat gaji lagi

ni lah keadaan aku yang paling aku malas sekali
x dapat gaji taim aku tedesak gilles

ape,ingat aku tak kawen lagi tade banyak nk pakai duit?
walopon aku x kawen,tp aku ade umah nk kene bayar la kotak,
keta nk kene bayar

dah tu,aku g site ke,g keje ke,keta aku nk aku isi petrol gak
kalau petrol tu aku leh ganti ngan air longkang,ngan air kencing x pe gak...
tol aku leh main bayar ngan batu bata??
aku nk mkn aku makan tanah je?
sungguh selipar jepun(utk ngelakkan aku mencarut)

walopon aku tade anak,tp,x yah nk bg mak bapak aku duit?
x yah nk shopping underwear
PTPTN x yah bayor

ikut suke hati ko je x nk tggu cheque clear bru nk isu gaji aku kan?
ko mmg nk kene la
aku doakan,

MAY ROTT IN HELL(baru tepat penggunaan ayat aku kepada seseorang,biasenye aku cume cakap kat suya je..)

ADE UBI ADE BAS,KETA KO AKU LIBAS

thnx emma,ko byr duit umah sewa,sayang ko

azam aku tahun baru ni,lambat gaji je,aku ponteng keje
(alamak,macam kejam la pulak bunyinye)



Selasa, 30 Disember 2008

kalau korang.......

kalau korang nampak aku g kenduri kawen sorg2,g shopping sorang2,jgn la pulak korang tanye aku "ky,bile nk kawen?"

kalau korang tengok,aku x tegedik2 cakap dlm henpon,pastu main sms ngan bos aku,jgn juga korang tanye "bile mau kawen,ky?"

kalau korang tak penah nampak aku,kat shopping komplek,begesel2 badan ngan lelaki,main cuit2 hidung ngan lelaki,merajuk kat kerusi pablik,jgn la korang tanye "dah nk kawen ke,ky?"

kalau korang nak tanye pon,tanye la.

"ky,bile nk dapat IR?"
"ky,bile nk jadi proffessor?
"ky,bile nk jadi tan sri?"

kan elok sket soklan tu, x nmpk sgt macam busy body ngan kasik pressure si penjawap soklan?

kalau korang tgh jalan2 kat shopping komplex or kenduri kawen,tetibe ade budak pompuan itam senyum kat korang yang menyerupai aku
"itu aku la weh"

kalau korang janji nk kuar ngan aku,tp aku suhkorang tggu dlm mc'd,tgh korang duduk,tetibe ade sorang pompuan gelap semacam duduk depan korang
"itu aku la weh"

kalau korang nampk,ade pompuan muke cam aku,pakai skirt,baju ketat2(tp x seksi sgt),perangai macam artis,
"itu mungkin dayang norfaizah la weh,bukan aku"

aku,pakai skirt,seksi2 gitu????? nk kene jual ape?

Isnin, 29 Disember 2008

emas

aku cube x kuar umah 2 hari utk putihkan kulit aku semula
sbb,aku dah mmg hitam sangat
sangat² hitam

walopon hitam itu menarek ke
hitam itu emas ke
fav kaler aku hitam ke
tp,kalu muleh,aku nk elakkan kale itam keatas badan

Ahad, 28 Disember 2008

mmap kan aku member

kepade sesiape yang bekenaan
sesiape yang terase
yang aku ni bukan kawan korang
sile jauhkan diri dari aku

tetibe aku terase jauh hati la pulak kan?
haritu mcm x kesah
bile aaku buat sebey
macam kene pulau pulak aku

gampang sungguh situasi ni
aku ingat mase skolah je kene main pulau2
dah besau2 pon kene gak
maybe aku ni mmg x layak kot
tade standed
sbb aku x pandai engrish
hahahahah


p/s:aku rase aku nk peot kot,tuh yang damn sensitip

tahun baru

ape?
masuk tahun baru je umur naik,masuk tahun baru je umur naik,
sbb tu aku x penah selebret new years eve,buang mase dan tenaga aje

x pe lahkan,umur tu kite anggapkan aje sebagai penhias diri otomatik kite setiap tahun

tp,sempena maal hijarh,aku ade azam baru...
azam ni baru tahun ni aku nk implement,kalau aku MAMPU

mencoba utk mengelakkan punch kad aku yang mmg tiap2 hari kaler merah....
macam mne?
dengan,kalu aku lmbt masuk(mcm kul 8.30 am keatas,)
aku x yah punch masuk
punch kuar aje utk menandakan aku singgah opis aje.

pastu aku nk stadi hard
yg ni bukan nk kire aku MAPU ke x MAMPU
yg ni,pekare wajib sebelom mak aku sound lagi
"BILE KO NK ABES BELAJO NI YANG?KESIAN MAK TENGOK KO!!"

cukup la 2 azam je,
kang banyak2 kang lupe lak ape azam korang,

selamat tahun baru korang....
semuga suksess bukan sucksess

Sabtu, 27 Disember 2008

mereka ini mmg gile

mc 3 hari aku
kene ganti ngan keje taim pablik holidei
bos x suruh pon(jgn maki bos aku ye)
ini atas dasar tanggung jawapa beserta jawapan yang gelap lagi nyata

baru sehari aku g kat bawah mentari yang menyinar terik beserta angin yang panas bahasa
kepale aku dah pening gileeeerrr
x mampu aku umpama mau mampos bile aku balik
yang mampu aku buat...
cume pejam mate aje
smbil baring atas katil yang empok itew

anyway sempat gak aku telek bayi yati(becl) ngan khuz ngan anak ayob
dapat anak pompuan
WELCOME TO THE WORLD & WELKAM TO BAD EGG CO LTD "yatie junior"

25.12.2008(hohohoho biskut meri)
sbb aku g kuar ngan anak ayob,jadi aku tade kisah ngan kompiden ngan hala tuju aku
aku beserah je
tp,si mangkuk dah jadi piring ni,
rupenye x amek pot sangat
mane hala tuju
mane umah yati yg kitorang nk g

main belasah je g kg pandan
siap khuz nmpk keta yati lagi kat paking lot
sekali.......
rupenye yati kat bukit beruntung
tekedu telan air liur aku
mcm x caye aje
disebabkan ade org yg mengandung,
x jadi aku memaki hamun sambil mencarut betubi2 kepada anak ayob
aku sempat mendoakan semoga anaknye x ikut langsung perangai anak ayob
yang x suke g skolah hari jumaat semata2 nk ajak bapaknye(en ayob) soping di sungai wang sbb nk skip mata pelajaran agama.sungguh x barakah(ammmmiinnnnnnnnnn)
farid,sile take note...

smpai bukit beruntung,si khuz lak buat belagak,x mau tanye yati umah yati kat area mane
susah tul aku kawan ngan mereka neh
sib baik baru lps operate
kalu x,dah aku tumbuk bahagian pusat ko z.....

comey anak yati
tahniah ye,

disebabkan major mistake by anak ayob,(aku dah maapkan ko)
aku telmbt sket tgk site

TAHNIAH KEDUA UTK ANAK AYOB+FARID
anak ayob,kalu dah gemok tu,tade maknenye sbb ko mengandung..
gemok tetap gemok (buweekk)

buat khuz,smoga ko kurangkan ego,
x suke aku motto ko
"biar sesat jalan,jgn smpai betanye"..ke ape bondo eh??)
warkkk luuuuu





Jumaat, 19 Disember 2008

sakit la

lalalala
aku g keje
naik keta ,jalan jem aku pedulik ape

lalalala
bos sms aku
tanye aku kt mne
dia kate,kite patut dah gerak dr opis sekarang
aku ckp lg sebatang rokok aku smpai
dia x balas sms aku

lalalala
aku naik keta bos
g miting kat petronas
dapat job kecik aje
tp kire ok la,sbb dekat ngan umah aku
bos gosip same aku
part ni paling aku suke
sbb bos aku tau sume rahsia

lalalalala
aku pakai kasut
kasut ade tumit tinggi sikit
kekadang brand vinci,kalu nk belagak sikit aku pakai primavera
tp dua2 kasut pinjam
tp ak pedulik ape

lalalala
kasut ni begaye sekali
aku rse tinggi sekali
tp sakit gampang sekali
aku rase x mau pakai lagi
tp kekadang aku pakai lagi

lalallalallala
walopon kasut korang mahal sekali
kasut tumit tinggi ke,kasut jalan ke,kasut pua chu kang ke
harge mmg rastusan ringgit
kalu pakai cantik sekali
tp aku psti sekali
kasut safety aku lagi mahal lagi
hahahahahhahahaha

lalalalalala
aku bukan nk belagak kat cni
sje je sbb nk buang mase ni
hahahahahah

Selasa, 16 Disember 2008

walopon busuk..tetapi sedap

petai itu enak sungguh kalu dimakan same sambal tempoyak...
perghhhhh
walopon busuk,ko tetap menjadi pojaan hatiku


skrg aku ketagih kacang botol..
dulu aku ingat,kacang botol tu pahit(nmpk macam rumput aje)
tp....
bile dah makan
perghh
macam makan kacang panjang,kobis,kalu kene sambal tempoyak,mmg ngam laaaa

semua makanan diatas adlah utk menyegarkan mate aku...
harap lepas ni aku x yah pakai spec lagi(harapan tinggal kenangan)


Isnin, 15 Disember 2008

mintak nyawe

aku betul2,nk mintak nyawe
acam dah x cukup dah
kalu main game kat alam maya
mule gak tambah nyawe ngan carik extra nyawe

tapi ...
kalu main futsal 6 org....
main full court
macam mane nk mintak nyawe lagi????

gampang aje yang keluar dr mulut aku
setiap kali bola derang kene tiang(main gol tiang)
tiap kali la aku mintak nyawe

aku tengok ijoy punye perut pon dah kempes sket lps main,
tp x smpai 1 jam dah balik ke posisi mengadung sbb makan macam x hengat kat kedai mamak

kombinasi atun,hana ngan riz,macam siot je,
x tekejo aku,
tepakse aku gune kan taktik palang selain tiang
dah ann,1st haf asik missing in action(sepak miss,tahan miss,i miss u like crazy)
takut bola katenye
2nd haf,begegar tiang dikejekan ann,
next month tournemen aku harap,kalu bola kene tiang jangan lak ko gaduh ngan ref cakap kire masuk la bola tu ye.....

penyokong setia ijoy(iera) baik punye duk tepi,
aku rase kaki dia pon dah terangkat kot nk sepak bola




Ahad, 14 Disember 2008

x leh belah


aku kan,kalu ade word verification ni,
biasenye,aku fail,
ntah nape ntah....
aku hope kan,korang x yah la letak mende ni,susahkan aku je,
tade bawak pekdah pon kat korang
dapat dosa menyusah aku ade laaaaa
tp,kalu korang nk letak gak,
kan itu blog kamu,
suke hati kamuorang la kan
heheheheh


sekian,time kasih
blog me to blog u
(manusia yang ade verification ni suya,seaput,ijoy,etc)

Khamis, 11 Disember 2008

serupa tapi tak sama

aku ngan atun kene intebiu with vampire

watawan(w):trima kasih kerane sudi diintebiu
chucky& atun(c&a):same2
w: ok sekarang,saya nak tau korang ni ade minat yang same ke?
c&a: ada
w:ok mari kita lihat,mereka ade minat yang same atau tidak....

w: ape warne kegemaran
c&a: biru laut
w: saiz baju
c&a: s
w: saiz kasut?
c&a: asia ke usa?
w: usa
c&a: 4 1/2
w: sukan kegemaran?
c&a :futsal
w: makanan kegemaran
c&a: masakan emak
w: minoman kegemaran
c&a: teh o nipis suam
w: artis kegemaran
c&a: pesawat(sambil tesengih2)
w:hobi pula?
c:tido!
a:tulis blog
w:hobi?
c:tido
a:tuuullisss blog
c:tdooooo!!!!
a:tulis blogggg!!!!

sesi temubual tepakse dihentikan..........walopon ade lagi 222 soklan yang belom di tanye

Selasa, 9 Disember 2008

ketagihan yang pasti enakk bangettt

sementara aku membuang mase kat umah ngan opis
aku layan you tube

thnx to ijoy yang kenalkan aku kat moymoypalaboy,layang gile aku tengok derang ni
kelako x hengat,ade la pulak g zoo pon leh buat vie klip,kat pantai,
muahahahahahah

tp,mase aku layan suriafm,aku tengok list lagu indon,make,aku tenampak,kumpulan yang lame aku x dgr berita,
PROJECT POP,
ade la,4-5 tahun lepas,aku dah x ingat,aku layan derang neh
lagu bapok kelako
kalu pg2 aku dengar lau derang,mesti aku sengih sorang2,nmk cam aku gile kot,tp x kesah la,
dulu,aku ingat yang penyanyi pompuan derang ni,kire badan solid,cun melecun macam rossa,tp sangkaan aku tepeset, dan masuk ke dalam gaung,
badan tembam,tp mmg kiut
ble aku pikir2,rmai gak artis msia yang badan sedap lagi mantap,suara pon enak didengar,

yang ni lagu baru derang
BUKAN SUPERSTAR



tapi kenyataan,aku bukan siapa2
ku ingin engkau mencintai ku,apa adanya

ku bukan superstar
gaya yang terkenal
ku bukan saudagar yang punya banyak kapal
ku bukan bangsawan
ku bukan priai
ku hanyalah orang yang ingin dicintai

TEMAN TAPI NGAREP



pacaran pacaran
enggak bilang enggak
jangan kau gantungi diriku
aku
tak tahan laaagi

mau bilang mau
ogah bilang ogah
jangan pringpang katakan padaku
ayoh
tentukan sikapmu


erk,aku rase,aku suke derang



Isnin, 8 Disember 2008

heavenly heaven

aku x mo derhaka same mak aku
jadi,aku x mo berebut tv an dia,
aku tengok je time tgh2 malam,time dia dah tdo kalu aku nk tengok cite peberet aku
sementara aku tggu,
aku jadkan bilik aku syurga dunia
dari kiri;alpred d teddy yg selalu temanaku,maxis brodbangang yang dah x bangang(dah stable),pen utk tulis atas cd,lappy opis aku disamping 2 speaker yang selalu dengar suria fm,wayar yang berselirat bersama tikus.

sungguh mendamaikan

aku g beraye umah atuk aku
ujan renyai2 kat luar tuu sungguh mendamaikan,
aku pon baring kat bawah kolong umah atuk aku atas para2 sakura
aku dengar rintik2 ujan,
aku cube memahi rhytm nye
pergghhhhh
telelap aku
............
aku tido lagi
hihihihihihi

tak pecaye same diri sendiri

aku sendiri x caye,pagi raye aku bangun awal
lps subuh x tdo
biasenye,walo ape raye sekalipong,lps subuh aku sambung mengulit mimpi,smpai mak aku cakap dia nk gerak g surau,
lps tu cepat2 aku mandi,smapi surau sure ngam2 bapak aku nk angkat takbir ketame

tp,hari ni lain beb,
aku bangun,siap mande,trus stanbai pakai telekung,sempat dengar takbir kat surau
pergghhh
improve aku taun ni

lps tu,time dgr khutbah,aku x bayak begurau senda ngan adik beadik aku,sbb kak su masuk kat saf ke3,adik lokpi kat saf lelaki la,aku lak kat blakang,adik beradik yg lain tade,tp,tetido lak
hehehehhe

Ahad, 7 Disember 2008

sabtu & ahad

rase cam nk tengok wayang
tp.......
g sensorang???
macam x best..
tp,aku rase lg best kot
sbb.....kite akan ade feel yang tesendiri

jadi,makanye,
2 hari aku akan tengok wayang sorang2
dr pagi sampai malam
sampai aku muntah
hahahahahahah....
dah la tu,seat exclusive lagi
bukan aku x nk ajak org lain
tp......aku malas,
kalu janji ngan org lain,nk kne tggu,nk derang tggu
sian lak kalu derang tggu aku kan
dah la semenjak 2,3 menjak ni,aku mesti jadi org yg lembab dan tehegeh2

tempat ni,air ade,coklat ade,makanan berat ade,
pergghhhh,syiok gillesssssss
hehehehehehehehehe

Sabtu, 6 Disember 2008

pesawat

2 out of 4,skoolmate aku
sedap gak lagu derang
layan ye
kalu nk beli cd derang,leh gak,las taim aku tanye,tgh buat packaging
sokonglah musik tempatan ye



PESAWAT=MIRAGE

Cahaya terang menembusi
Bagai sebuah kisah misteri
Kau mungkin … asing
Kau mungkin …
pernah ku kenal sebelum ini

Resah gelisah dibuatnya
Bagai sebuah cereka cinta
Haru … biru
Kelam … jiwaku
Semakin kacau

Chorus
Siang malam termimpi mimpi
Pagi petang tercari cari
Tiap saat ternanti nanti
Kau masih tiada disisi

Apakah ini satu mimpi
Terasa bagai sebuah delusi
Ilusi … mata
Maian … jiwaku
Semakin kacau

Chorus

Haru … biru
Kelam … jiwaku
Semakin kacau

Chorus

Jumaat, 5 Disember 2008

aku dia dan kamu

aku adelah aku
dia adalah dia
kamu (♫ ituuu kamuuu-estrange♫)

aku nk g tengok los & faun
macam best ajek

last wik g tengok antoo fighters ngan j kat midbeli

bapakkkkkk kelakorrrrrrr
hhhiiiiiiiilllllllllllllllllllaaaaaaaaaaarrrrriiiiiooooooouuuuuuusssssssssssss

gelak aku stat dr awal smpai abes
baek,kowang g tengokkkk
wa cakap lu x rugiiiiiii

Khamis, 4 Disember 2008

cobaaaaannn

mrs.c tedengar bunyi pintu gate dibuka,
pasti mr.c sudah pulang
lalu dia pon meneguk air sabun yang telah dibancuh serta ditambah sedikit gula clorox kedalam minoman itu
dia meneguk
teguk lagi
dia rase mual
pitam dan mau mati
mrc masuk kedalam rumah dan melihat keadaan isterinye yang menggelupor macam cacing kene garam
mrs.c mengharapkan suami nye mendakapnye dan membawanye ke hospital
tp
mr.c tengok saje mrs.c
dalam otaknye berpikir main2 macam2 pikiran
ini dah kali ke 4 dah mrs.c buat cobaan bunuh diri,
dalam hatinye ade sikit perasaan positiv sbb
kalu bini dia mati,
dia boleh kawen lagi
yeayyyyyyyy

tp,sudut kritikal lak,reputasi sedikit tecemar lah sbagai bisnessman ,sbb nnt sure polis datang soal itu ini,
kene tahan reman lagi
silap haribulan kene tuduh bunuh bini dia lak,abes laaa

arghh,tepakse la mr.c bawak bini dia g spital
suh dokter cuci perut mrs.c kali ke 4,
getus hati dia,gampang betul la bini dia,lainkali kalu nk bunuh diri pon,sebelom dia balik umah la,mati betul2,ni saje nk amik pehatian aku.
gampang punye bini





Rabu, 3 Disember 2008

Selasa, 2 Disember 2008

pegi mampos

aku dengar cite
aku kantoi 2 paper sem ni
mule2,aku mencarut2 gak
tp
bile aku pikir
persetankan lah sume ni
mapos la,fail ke,lulus ke,
ape2 aje lah
aku x mo amek peduli
sbb
aku ade taget yang aku nk hajati

satu lagi
kalu ade kawan2 aku yang dulu,baik ngan aku
tp skrg x kawan ngan aku dah lagi sbb aku mesken,
g mampos gak
aku x mo pedulik lagi hal korang
janji aku hep
x mo pikir hal2 lain lagi

kepade lecturer aku yg fail kan aku
lantak la lu olang
wa redha aje la

SMS

blog aku b4 dis kan ,nk jadi selfish,
tp,bile ade kawan yang meluahkan perasaan(luahkan masaalah ye,bukan luahan hati)aku tetap akan pinjamkan telinga aku pada derang
bg pendapat aku yang sentiasa berade diluar kotak utk sapot derang
jadi
kepada sesape yang ade masalah, sile sms,taip(sile bace macam dlm iklan)

ON HATI (luahan masalah & perasaan anda) dan hantarkan ke
248259(chucky)

saya pasti bantu anda

tapi kalu anda x suke pendapat sya sila taip

ON TENDANG diikuti maki hamun dan hantarkan kepada
248259(chucky)

pasti ite akan maki memaki sesame sendiri

Isnin, 1 Disember 2008

jual ikan

mulai tika dan detik ini
aku bejanji kepada diri aku sendiri
utk buat hal sendiri
tamau amik peduli hal org lain lagi
tamau sebok hal org lain lagi
tp,kalu ade yang bercerita lagi
kan ku katakan oooo iye ke gini,

p/s:kalu aku bace blog korang,tu tandenye aku bukan nk amik tahu atau menyebok,aku mmg suke membaca,banyak mebaca,luas pemandangan

Khamis, 27 November 2008

pencuri

kepada pencuri hati saya,
saya x mau anda pulangkan hati saya
teruslah simpan hati saya
kerana,saya suka hati saya dicuri kamu


medal ni utk kamuuuu



bile rinduuu


taim ini,aku mmg x cokop tido,mate aku berair x henti2.

tp,ekceli,mmg aku rindu same mereka,
aku dah lepaskan rindu same suya,
mlm td aku jumpe lily,dia suh aku tdo sane,tp,sbb aku takut tade org nk sidai kain kat umah(sbb paren g bali kampung),so aku pulang jua

lps ni,nk lepaskan rindu same,bam2,iera,j.
nk lepakan rindu pade sam ngan ijoy juge(walopon mereka laki org,tp mereka tetap kawan gua)

Isnin, 24 November 2008

hepi bday puan diva


anom@pn diva,
sbb,perangai cam diva

lps meeting paint ball

aku g lepak ngan anom ngan kakaknye ,kat old town(anom x suke g tempat cenggini,kedai mamak pon dia x suke)
then, aku g amik dia kat umah dia,kat puchong
g umah baru bapak dia(b4 this aku cume tgk muke bapak dia kat tv x pon dlm album kawen dia 2 tahun lps)
bapak dia suh dia komen umah baru nye yang aku rase sangat simple tapi menareks,
pergh
ceruk seh,kalu umah aku tuh dah kire ceruk(yang kat puchong),umah bapak dia same ceruk la,area yang same,cume bapak dia umah teres la
lepak kat kedai pondan,sedap gak rase mee celop anom,tp,sbb dah kenyang g makan kat kenduri kakcik,tade lak aku rse nk makan sangat

aku dah nk hntr dia balik umah,tetibe lak dia kate x mo balik,
parah hotak aku nk pikir,nk bawak lepak mane dalam hujan renyai neh
aku ajak g lepak umah aku je kat puchong,tgk dvd,(sbb umah bapak dia dekat je ngan umah aku)
dia pon ok je(time ni,ade hati nk ajak aku g kalaoke,tp aku x mo,sbb,suara aku belom pulih dr kecederaan masa lalu)

aku masok umah,ade awek yang aku x kenali,
baru lepas mandi lak,mase aku bukak pintu
aku tanye budak tu,aku ni salah umah ke?
dia diam je
aku tengok betul2,mmg umah aku,
aku pon masuk mandi sambil main tukar2 baju persalinan(macam nk besanding lak)

aku pilih2 cite ngan anom,tengok la gud lak chuck(gile nude) ngan wedding crasher(ni pon ade unsur2 nude yang kurang melampau),sambil becerite itu dan ini,dan lain2 lagi
kul 3 sebok dia nk ajak balik,ok lah,sebagai supir kepade semua org,aku gagahi jua,sbb aku pon mmg nk balik meru nk amek lappy
sebagai supir yang tegar,aku telah kebocoran tayar keta,pada puku 3.30 pagi lak tuh,,
jadi,terjadi lah kisah dua gadis litar menukar tayar dalam hujan renyai2
sungguh syahdu pagi tu

aku wish besday kat anom banyak kali,setiap kali aku wish,aku akan tampar dahi dia sebab degil nak mampos

(awek yang tak dikenali adalah adik housmate aku)

Rabu, 19 November 2008

proton kat tepi hiway kesas

hari ni kan,aku mc,
tp aku ade appointment nk sebis keta aku
pastu kan
kat sini best
td, aku tengok ade keta lotus,satria neo modified kaler putih,poton saga lame,satria neo yang derang menang rally,
piala2 derang

pastu,ade lak muleh main intenet
suke gileee aku

tp,aku bengang ngan ade la anak beranak lelaki ni,
asyik derang je konker pc kat sini,ade 2,dua2 pulak derang konker,
tp.sbb aku nyampah ngan anak beranak ni,selambe je aku mintak nk gune pc
pastu,muleh lak bapak dia buat muke belagak ngan aku
mcm la td aku x dengar dia tanye kawan dia pasal nk book tiket kat air aisa
pastu siap tanye kawan dia lak tu,pasal airpot tax,paspot kalu x de, ntah pape lagi ntah,
pastu,mcm la aku x tau,org tau tu,sms kawan dia suh dia kol balik,
banyak kali lak tu3
elleh,lagi nk belagak ngan aku
mcm x penah gune intenet je
sekejap2 x pe la,
public punye tempat ko nrang nk konker smapi 2 jam

waaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrkkkkkkkkkkkk luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ok lah, aku nk blah dah,sbb aku nk konsider org lain pon nk gune

tatatatatatat

(kat sini bessttt)))

Rabu, 12 November 2008

haiyakkkk


kehebatan atune

aku x tau la sape ajar dia
ape dia buat
tp
kalu dia tulis blog,
kelajuan tangan dia menaip lebih laju dr otak dia sempat bepikior
macam tanga dia yang ade ilham

(sebenarnye aku setaip kali kuar bilik,aku asik dengar bunyi org menaip kat komputer)
bising betul

Khamis, 6 November 2008

bali day 1: 2.11.2008

takde maknenye aku day 1 aku kat bali
hampssssssss
patut aku g bali hari ahad-2 nov 2008
tp aku kene amik exam lak
caitttt
x pelah
tepakse aku makan nasik kenduri

kenduri kawen rahmat

kenduri kawen botak

maapkan la,aku malas nk betulkan gambor,sbb aku bengang x dapat g bali on that day

time kacih

Khamis, 30 Oktober 2008

paint ball wanita selangor


wahai kawan2 aku yang aku kasehi

korang nk main paint ball for free?

meh join kelab Paint Ball Wanita Selangor

presiden dia kawan aku,namenye anom

x kesah la korang kurus ke,gemok ke,cantik ke,huduh ke,

kalu nk,bg no i/c,name penoh ngan no phone

korang mne ade experience kan?
aku pon join gak

contact aku: chuckymem@gmail.com

Rabu, 29 Oktober 2008

kru poreber

aku kaaannn,tgh layan cd Relax, KRU,
aku suke gile ngan cd tuh
tp,aku kompem,cd tuh bukan aku mahupon atun yang punye
lily punye(smlm mase aku cite pasal cd tuh,baru aku teringat,dia yang punye)
ni lagu peberet aku

sbb lagu2 nih sediihhhhhh
huarwwgghhhh









diskasi pompuan

venue:the rock(meja batu) uitm
ahli:anom,paei,aku,intan
objektif:subjektif

intan
"nape mate ko ade eye beg ki?ko ni mesti rajin stadi nih,smpai x tdo malam"

anom
"bukan stadi,telebih tdo"(mmg memahami aku neh)

paei
aksi menarik tali bra aku (kureng hasam)

aku ade eye beg sbb,aku selalu temankan mak aku tengok cite intan(alaaa,cite indon tuh),ngan aku main game yang sam syiorkan kat haku

dulu j bg petua suh letak timun,
aku malas

nk tanye suya ngan iera,aku tengok,derang pon bela eye bag

x kan tanye hana ngan ann,

atun lak,
tiap kali jumpe,sure aku lupe nk tanye

seput
ntah bg jawapan ntah idok

ijoy
sure dia uh tanye iera

jadi,ade ape2 produk ke?

tp,kalu ade pon,sure aku buat or beli lps exam,skrg x de mase neh

lps aku abes exam baru aku nk enjoi sampai lebam

karaoke anione?




Selasa, 28 Oktober 2008

hutang baru aku


dah 3 minggu
aku dah tambah hutang dalam idup aku
aku bg tau bukan nk menunjuk
tp
aku x nk org kate,apsal x bg tau
tuh plate no tuh
sure dapat 1st prize
g la beli kat kedai toto ataupon magnum

(aku kalu beli,sure menang,tp sbb duit haram,aku takut x berkat)

p/s: ade sesape berani nk ajak aku race kat paking maju jansen?????

Jumaat, 24 Oktober 2008

tetuan tikus tikus (3T)

CEO
pesatuan tikus2 taman meru 4

attn:pengerusi tikus taman meru 4
c.c:pesatuan tikus2 msia,world tikus federation(WTF)

tetuan tikus,
perkara:melancarkan peran


merujuk kepada pekara diatas,saya amat meminta maap bagi pihak ayah saya yang tepaksa membunuh salah seekor ahli tuan kerana,arwah telah mengganggu waktu mandi saya,

saya paham,waktu malam adalah mase para-paralimpik tikus utk mencari makanan,mandi dan berpikni di tmn perumahan saya,tetapi apabila kedengaran saya yang keletihan baru balik ni, dan menuju ke dapur dan bilik air,saya harap pihak tuan dapat memblahkan diri dari pandangan saya sekeluarga,

saya harap,pihak tuan sepersatuan tidak berada dalam bilik air ketika saya hendak mandi,kejadian yang berlaku pada hari ini dimana saya terpaksa mengeluarkan suara yang merdu memanggil ayah saya utk meng.... ahhh,x sampai rase hati saya nak berkata
ya,,tepaksa membunuh salah seekor ahli tuan,

dengan ini,secara otomatis romantikusne,saya melancarkan perang tehadap persatuan tuan di taman ini sahaja dahulu,sehingga saya bemesyuarat dengan alliance2 yang lain,baru lah kami akan melihat ape bentuk penyelesaian yang perlu kami capai supaya ade pesefahaman dengan pihak tuan.

sekian dulu surat dari pihak saya,saya tak mengharapkan balasan dr pihak tuan

yang benar,

mangsa keadaan.

Khamis, 23 Oktober 2008

maapkan aku





aku busy neh
nnt bile free baru apdate
tp...
aku tetap bace blog korang
siap kaisk komen lagiii

Khamis, 9 Oktober 2008

aku ni.kuat tau

Your results:
You are Hulk
























Hulk
95%
Spider-Man
90%
The Flash
80%
Robin
70%
Green Lantern
70%
Wonder Woman
65%
Batman
60%
Iron Man
60%
Supergirl
55%
Catwoman
55%
Superman
25%
You are a wanderer with
amazing strength.


Click here to take the Superhero Personality Test

ape patut aku jawap???

adik aku yang nak kawen ni kak cik,bukan atun,yang lagi bawah dr kiteorang

pasti ade soklan yang tanye,"yang ni ble lagi?"

patut ke aku ........

  • angkat kaki
  • angkat kaki letak kat muke si penanye?
  • senyum kambing itam
  • bagi jawapn "saya kawen pada 12.12.2012"
  • saya x besedia
  • aku bg tau "saya pekak ni,tlg gune bahasa isyarat"
  • saya x mau kawen
  • buat2 pandai(x kan nk buat bodoh sbb aku kan pandai)
  • mencarut pada si penanye(mencarut x pe kot kan suya?)
  • tunjuk isyarat lucah (astaghfirullahalazim)
  • pura2 dah kawen dan dah ade anak


Isnin, 6 Oktober 2008

2 hari di bulan ramadhan

jumaat:

aku tanye anak ayob,dia ade kat umah x?
sbb mau nganto kueh
dia kate,dia nk g sunway
ape lagi aku pon mau ikuttt,jenjalan kannnnn
sambil ngan bangge dia bekate " aku x pose tau"

aku tanye a'a,mau juin ngak?
a'a pon macam nk shopping disorong duit laju aje dia kate iye
sambil ngan riak kate,"aku x pose"

ahhhh sudah,kalu a'a x pose,mau ade yang makan kat dalam fitting room lagi neh
dua pantas kilat aku inpom anak ayob(kherani)
"ahh sudah,nnt ade yang makan dlm fitting room lagi neh"kate kherani

sbb,a'a mmg inventor utk makan dlm fitting room kat bulan ramadhan,
anak ayob ajak makan kat surau lak,ade ajak aku yang pose makan dlm surau,kejam giller mangkuk neh
x pe,esok datang baru plan nk makan kat mane
cilakak lu olang

sabtu:
sebagai dreber tegar,aku amek anak ayob kat umah dia,(dia x ajak laki dia sbb nnt laki malas nk ikut,inilah contoh sami mithali,heeheh),
amek a'a kat opis dia,area klcc,
jalan jem wooo,tp sbb a'a dah macam google map,elok aje jalan kitorang
gempak anak dato shaber neh
macam dia ade kat angkasa tgh tengok mane route x jem kat msia neh
huuuuhhhh

smpai sunway,aku rase x sedap diri,make
aku g check
mne tau la kannn
period ke ape keh,leh gak makan sekali
sambil a'a ngan anak ayob carik jalan nk makan kat mne
haram jadah derang neh
gua x peot beb
gua trus semayang zohor

lps tuuuuuuuu,x lamaaaaaaa
aku pon disahkan x mengandung,sbb aku peoottttt
cepat aje aku lapo,
berseri lak muke anak ayob ngan a'a,
lebih2 lak derang ni,
bukannye x serapan bebudak neh

laju lak langkah derang ni g bli makanan
cepat aje tau kat mne nk melantak
dalam keta laa




aku makan macam ni,sbb ade pakcik kat keta sebelah satu pamili x gerak2 lak,nk mintak makanan kitorang kot,
tp,a'a ngan kherani selambe je makan macam bese,
buat macam bulan rejab lak

kalu korang busan ngan cite neh,sile bace blog org laen,time kacih




Selasa, 30 September 2008

burung kakak tua

instead of lagu raye,
this song just came across my head form out of nowhere
we sang it when we are at form 4 after reading ujang magazine with suya and zalia
hahahahahah

ujang's said,we must have the stevie wonder blind style to perform this song

lagu burung kakak tua

bow wrong car card two are
sing ah they gent the law
none next sue dare two are
g g nya think all du are

let uhm
let uhm
let uhm more lalaaaaa
let uhm
let uhm
let uhm more lalaa
let uhm
let uhm
let uhm more lalaaaaa (tinggi kan note suare tuh yeah)

bow wrong car card two are

(sbb tu aku tulis dlm english kikikiki)

jikalau

jikalau engkau menjadi bulan
biarlah aku menjadi awan

jikalau engkau menjadi basikal
biarlah aku jadi rantainya

jikalau engkau menjadi pokok
biarlah aku jadi monyetnye

jikalau engkau menjadi kereta
biarlah aku menjadi dealernye

jikalau engkau menjadi gear
biarlah aku menjadi enjinye

dan jikalau engkau menjadi bangku
biarlah aku jadi mejanye

Jumaat, 26 September 2008

ade bela



ptg smlm,aku makan kat mid beli
saje gatal2
nk belagak ngan derang(aku ikhlas cakap aku belagak)
ajak aku g mfm
aku x paham
ape mfm?
sbb aku mmg blur belagak
derang kate manhatan fish maket
ok la
aku pon bukannye penah g
sekali,aku g,dah full
cait
aku nmpk suya,ajak g cilis lak
pon dah penoh
x pe
g yoshinoya
pon penoh?????
ala,kambing kat indon pon tau,org msia dah ramai dapat gaji ngan bonos

x pe,crash je sushi king,sib baik ade
j dtg dengan lmbab

makan banyak gak,isi dalam piring,dekat doploh piring kot
dah kenyang
tp....
suya ngan j x kenyang
aku x paham
kuat gile derang makan kat cilis
aku makan desert jek
derang makan smpai licin
pelik aku
kali ni j banje

dalam hati aku,asyik bekate,
derang ni mesti ade main bela neh
seram aku ngan derang neh


Khamis, 25 September 2008

aku yang bengang lagi

smlm kan,tgh aku tension sbb aku ade paper 3hb(date tu aku nk g bali,tp kene ejas mane aku x bengang kan)
sekali ade sorang ni tanye aku soklan

kjm 492 ni sabjek ape?
aku jawap tatau
microp berape kod die?
kje 609 aku jawap
fliud punye kod berape?
tatau
last sekali dia tanye aku soklan
aku marah dia
aku cakap,ko g la tanye budak kelas ko
aku bukan sekelas ngan ko(satu je kelas ngan aku,yang microp tu je)
dengan nada yang garang
tekebil2 dia,
kawan2 aku yang lain pon tekejut ngan keadaan aku yang panas membara
sbb,yelah,dia tanye soklan,patut aku jawap je
tp sbb aku tgh bengang,kasar jadinye

ni sume gara2 aku x period lagi kot,tuh yang aku hangen semacam je
dah seminggu hangensabo je anom ngan perangai aku

smpai bawah,anom tenangkan aku,

papehal,aku kene bg tau a'a cite sedih ni,
aku g bali 1-4 hb,

aku kol a'a,dia kate,kite g bali 2-5hb laaa,
so maknenye,aku leh g jugek ni
aku amek flight petang
alhamdulillahhhhh




skinhead aku

ni sume keje atun
aku x tau mne g shoutbox aku
macam mne nk gune kulit baru aku
sbb dia dah takde keje
kucing umah cik misnah pon tau dia tgh tade keje
aku pon x tau mcm mne nk g dashboard
macam2 lagi la
dan aku x kesah pon
aku suke aje
nampak gempak
heeheheh(walopon cam haram aku x reti nk buat new post,)

tenkiu ude
nnt aku banje makan kat bagan

Rabu, 24 September 2008

TAG ME TO TAG U

7 facts about me????????????ape la punye tag
sbb suya dah jawap,so macam kene cabar lak aku ni

1.aku paling suke nomo 9, sbb ape?
9 = 9
9+9 = 18 = 1+8 = 9
9+9+9 = 27 = 2 +7=9
9+9+9+9=36=3+6=9
.......... dan seterusnye,kang penat lak korang nk bace

2. aku ade masalah time menaip,mesti tetinggal hurup,salah eja,korang tengok je lah komen2 aku kat blog korang,mmg asik ade yang tetinggal aje

3. aku suke besukan,bukan sbb boleh sehat,sbb time tu la aku leh gealk ke(tgk aku salah eja lagi),maki2 ke,kutuk2 ke,dll

4.baru2 ni aku pandai makan petai,aku suke makan kuah gulai,kuah asam,kuah tempoyak tanpa ade nasik,baru feeeellllll bebeh

5. aku selalu kene ngorat(hahahaahahah ) tu tandenye aku suke menipu.macam menipu gurau laaaa,kekadang aku menipu betul gak,mamcam aku tipu emma cakap aku penah becinta ngan abg asmara(dr fazley)hehehehe

6.aku x suke kemas bilik

7. aku duduk dalam satu perut ngan atun,korang ade ke kes cam ni,uweekkkkk

hahahahahahaahah

bam bam yang membengangkan

weh bam bam (fairina@fai@tapai@tembam)

ko nih kan,mmg tipu aku bulat lunjung tau
boleh ko kate umah kak azah dekat ngan umah suya
ko kate depan sikit je dr umah suya?
ko gile tahap ape kah itu
ko telah membuatkan pose aku yang mmg kureng pahale itu betambah kurus kering lak sbb memaki hamun ko didalam hati
ko tau dak umah kak azah tu amat jauh
puncak alam dengan meru jarak pejalanan dia ade dalam 6 batang rokok malboro kalu ko isap satu persatu sampai abes,
dah la jauh,banyak bumper lak tuh
nasib baek ko pandai,suruh ajak suya
dan aku yang comel lagi baek hati ni membelanje suya eskerim muke dafi(aku ikhlas tau suya)
sbb ko kawan aku,
aku nk maapkan ko sempena bulan ramadhan yang mulia lagi penoh berkat

Selasa, 23 September 2008

ape rase?


time tgh hari
time perut aku macam ade org tengah pijak2 suh g makan
jem lagi tuh
boley dia lalu sebelah haku
sakit mate aku,sakit lagi perut aku
rase aku nk tebalikkan aje lori tuh,tp apekan daye,
bulan ramadhan suh sabo
sooo
sabo jelah
x yah nk maki2 lori tuh
alihkan pandangan ke keta sebelah yang ade en kiut2 ajelahhh
enione,nk bebuke kat bege king???????

teringin

aku,terasa amat busan dan sangap tahap ape2 jelah
kalu main game ni,ade la dalam level satu juta tahap busan aku


bukan aku teringin nk makan kat hotel besar
bukan aku teringin nk keta xonda
bukan aku teringin nk mandi dengan duit
bukan aku teringin nk pakai pakaian mahal
bukan juge aku teringin nk gajet baru
bukan aku teringin nk tuko pedane menteri
bukan aku teringin pegi becuti keluar negeri

aku cume teringin mende biasa
mende yang bese dibuat aje

aku teringin nak MAIN FUTSALLLLLLL

(sori,takde gambor)

Sabtu, 20 September 2008

monyet nakal

dah la kiut,jahat betul


1. The person who last tag you is:~ atune

2. Your relationship with him/her is :~
kawan dalam perut

3. Your five impression of him/her :~

1. keta biru
2. suke tulis blog
3. rajin jahit manik kat baju
4. takot same kucing
5. tepon dia kaler mewaaahhhh

4. The most memorable thing he/she had done for you:~
main badminton dalam perut mak aku

5. The most memorable thing he/she had said to you:~
"aku dah amik kuih bangkit ni,ade sape2 nak bayo?"sort of

6. If he/she become your lover, you will:~
adk aku kaaannnn

7. If he/she become your lover, thing he/she has to improve on will be:~
erkkkk

8. If he/she become your enemy, you will:~
mane muleh,payung aku neh,kekadang dah macam khemah

9. If he/she become your enemy, the reason will be:~
berebut harte mak bapak ...hahahahahah

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:~
give her rm150

11. Your overall impression of him/her is:~
gediksss

12. How you think people around you will feel about you?:~
gile

13. The character you love of yourself are:~
silence(sbb suke tdo)

14. On the contrary, the characters you hate yourself are:~
.........not telling

15. The most ideal person you want to be is:~
the most kewell person

16. For people that care and like you, say something to them:~
jom main futsal aku dah gian neh

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :
1. suya
2. jay
3. iera
4. hana
5. seaput.
6. justin timberlake
7. arip
8. mariah carey
9. agus
10. skalet

18. Who is no.6 having relationship with?~
aku

19. Is no.9 a male or female:~
pompuan

20. What is no.2 studying about?~
civil engineering

21. When was the last time you had a chat with no.3?~
ntah??????

22. What kind of music band does no.8 like?~
eminem(hijihihih)

23. Does no.1 have any siblings?~
yes.(abg ipinnn dll)

24. Will you woo no.3? why?
bahaye soklan neh

25. How about no.7?~
ishhhh

26. Is no.4 single?~
not abailabel enimo

27. What is the surname of no.5?~
cengkerang

28. What’s the hobby of no.4?~
sennyuuumm

29. Does no.5 and 9 get along well?~
-i think so

30. Where is no.2 studying at?~
politeknink shah alam

31. Talk something casually about no.1?~
umah dia depan skolah menengah meru

32. Have you tried developing feelings for no.8?~
auwwww

33. Where does no.9 live at?~
sak alam and KL

34. What colour does no.4 like?~
merah

35. Are no.5 and 1 best friend?~
hmmmm

There’s No 36 to 39~ ???

40. Does no.1 have any pets?~
kucing name nye shejolo

41. Is no.7 the sexiest person in the world?~
erkk,tade lah

42. What is no. 10 doing now?~
main judi

(ni aku kopi dr suya je)hehehehe

aku dan merdeka

  1. Add your site(s) to the list if you're a proud Malaysian Blogger!
  2. Pass this tag to as many Malaysian Blogger as you know, or if you're interested but nobody tags you, just include yourself volunteerly. Show some patriotism!
  3. Once you've done posting this tag, leave a comment HERE! and you will be visited by a Malaysian local fruit, Mangosteen by the name of Mango! and added to the Master List.
  4. Update list regularly to ensure every Malaysian Blogger gets equal link benefit.

I am a proud Malaysian blogger
1. mangosteenskin - Saya anak Malaysia! 2. Life is too short to be ordinary - Malaysia Tanahair Ku! 3. Sha's Love & Passion - Aku Anak Merdeka 4. A room of crazy scrapper - Merdeka!Merdeka! Merdeka? 5. Fliffy - Aku Patriotik, Sayang Malaysia ! 6. Rizal 7. haniz - Merdeka Forever! 8. Prozak Nation 9. CarolPinky - Proud Malaysian! 10. Mariuca - I heart Malaysia! 11. Emila’s Illustrated Blog - Saya Anak Malaysia juga 12. Simple Life - Sam - Saya Anak Malaysia 13. Shemah's My Sweet Escape - Live, Enjoy and Love.. MALAYSIA! 14. Mariuca's Perfume Gallery - Made in Malaysia! 15. Yani-Tennitodoku-Proud to be a Malaysian-MERDEKA! 16.Bluecrystaldude from My Little Black Pot - Saya Harap Malaysia Terus Maju! 17. Apples of the eyes 18. Snapshotcap - Freedom of choice is made for you my friend :) 19. Anaheus-Malaysia is my home 20.Confessions Of A Breathing Tote Bag 21. A Great Pleasure - Malaysia is a food paradise ~ simply yummy~licious! 22. Mummy HnH - Harith and Hannah - MERDEKA 51st Celebration!!! 23. Shafie - I'm Here For U Malaysia 24. Nessa - Happy 51st Merdeka, Malaysia! 25. marvic 26. D H E A S Y A - Tanggal Tiga Puluh Satu, Bln Lapan Lima Puluh Tujuh 27. Asian Mutt International 28. Point Blank - Sokonglah Pelancongan Domestik, Malaysia Cantik Indah Nian! 29. Oyis Baby Journey - Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-51, Malaysia! 30. the life of a psychotic weirdo 31. Me,HubbyNKids-Hidup Malaysia !! 32. In Person..Zahiela Online- M.E.R.D.E.K.A!!! 33. Mimi-MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA 34. ealyie 35. .vanity strikes. i grew up as a Malaysian shopaholic! 36. sweet life of ladyell-Selamatkn keMERDEKAan Malaysia..AllahuAkbar! 37. .~ripples of rasp ~ - Here In My Home, Malaysia 38. IT's ME..Niniess Passion - Proud to Be Anak Malaysia! 39. Dila ~ini duniaku~ - My heart, my soul, my dreams and my life all belong to MALAYSIA...40. YusVogue - I am Anak Malaysia Blogger 41. atune 42. Apa-Apa Je - Malaysia, Castle of Joyheart 43. mama adib 44. Better you Better world- Bangganya menjadi anak Malaysia 45. This is My Life by Osindak 46. Turn-u-Off 47. T.H -Malaysia My Home 48. A glimpse of Moi - Happy Merdeka 49. Home Sweet Home 50. ....... LadyVerde - I am bless to be Malaysian!!!....... 51. Lina's Loft - Anak Merdeka 52. Pourpres - Cubaan Menjadi Patriotik 53. Diahlicious - Buatan Malaysia :) 54. My Very First Blog - Be Thankful You're Malaysian! 55. The Ranting Cynic - I am Malaysian, mah.! 56. Lianny 57. Taf Teh 58. aRa's Official Blog - I was born in Sarawak...I grew up in Labuan...Further Study in Sabah and now i'm in Semenanjung...I'm MALAYSIAN!!! 59. Life's Roller Coaster - Beautiful Malaysia! 60. Carrot Run! – Cherish our land~ 61. Speechless - Zsazsa Project 62. Shopping - Malaysia Selamat Merdeka 63. mrs. ezman 64. My Life Story, something to share.. MERDEKA!! 65. Tekkaus - More WE, less ME! 66. It's a Rat's Life - Malaysian to the core! 67. Hatiku di sini - Berbanggalah kita kerana kita adalah rakyat Malaysia. Semoga keamanan terus bersama kita!! 68. Eiza - Higher than mountain, Deeper than Sea - Selamat hari Merdeka ke 51!! 69. SueGinola- i LOVE u MALAYSIA...!!! 70. Liangmui 38 Zone 71. Echo from Physco 72. D'StoryofMyLife - Im Proud to be a Malaysian Blogger 73. yeen - Malaysia mari 74. Carpe diem 75. The Story of me 76. tabtibau - my bizday!! luv malaysia 77. e~p~o~P - Merdeka Tanah airku!!!! 78. My Life With Pc & Red Broadband - Independence Day...Peace Malaysia 79. Syimalicious - Syima Expose™- Malaysia is a heaven on earth, lets keep it "safe"!! Merdeka!! . cikwawi-Love...aliadi - Malaysiaku Merdeka! 81.CHUCKY:AKU DAN MERDEKA

*end copy*

aku tag sume or msia yang bace blog ni

my fav

best woo cite niiii
kalu nk,korang g tengok je kat you tube

tp,aku plaing suke,lagu nyeee

orak popo,orak popo (takde pape,takde pape dalam bahasa melayu)



mungkin aku bukan yg engkau mau
jauh dari kesempurnaan yg kau tunggu
aku hanyalah aku yg mencintaimu
dan memujamu slalu

mungkin engkau tak akan pernah mau
menjadi dirimu yg aku tunggu
hanyalah aku yg mencintaimu
dan memujamu slalu

reff 1:
dan bilakah waktu kan membuatmu mengerti
aku disini menunggumu slalu
memujamu dalam sembunyi

mungkin hanya bayangmu yg temaniku
dirimu tak mampu kugapai dan sentuh
hanyalah aku yg mencintaimu
dan memujamu slalu

reff 2:
dan bilakah waktu kan membuatmu mengerti
aku disini menunggumu slalu
memujamu dalam sembunyiku…
dan bila waktu tak pernah membuatmu mengerti….
maka izinkanlah aku
tetap slalu mencintaimu



Selasa, 16 September 2008

kucing

bam bam panggil chitam gelarnye
suya mau lola namennye
jojo name kami berinye
chijolo name panjang si die

kaler hitam,dah memang ade
nak tukar warne, kene dye la pule
kalu suya bijaksane
apakah warne cirit si die

makan udang digunung tahan
dtg suya nk rase pule
busuk sungguh tak muleh nk tahan
itu lah bau,berak si die

beli sangkor naik keta apai
sampai dikedai terkapai kapai
mintak tokoey harge muleh pakai
harge tetap itu yang dia pakai

atun pure-pure berani
setakat kucing apelah lagi
sekali kucing mengiau lagi
atun sudah angkat kaki

kalu korang bijak besai
sile jawap pantu ini............


Isnin, 15 September 2008

aku x tipu punnye

ni le cite melayu yang aku tgk kat tv,kalu cite kat astro tuh,aku jarang sikit nk tengok,sbb,kekadang ntah ape2,except cite salam sakaratul maut,best tuuu,


(diharap kome membacenye dengan slang negeri peyrock ye)
hari ahad,ini le cite yang keme layan same adek2 teman,best bebeno le,
ceghite pasei si tain ni kawan same si bulan,sian teman nengoknye,ade kelako le,ade sedihle,mmg pandai la org2 kampung teman ni belakon(tapi idok sumenye org kampung teman),teman rase la kan,ni sbb,sume pelakonnye hebat2 belake ,
walopon,tade la cantik2 ngan hensem2 pelakonnye,kalu ade yang cantik pon,keme ghase le,sheila rusly same leina hangat je la yang lawo,yang lakinye,haaaaaaraaaaammmmmmmm,
tp,teman bagi cite ni 5 bintang la,sbb teman rase jala ceghitenye menarek bebeno leeeee,



(ni lak bace dalam slang org muor(muar)
ni le.....cite orang muor,sumenye macam x reti balakon le,
terus terang,hero lagi la teruk,mak,bapok,kakak,kawan2,sumenye tak reti belakon le
tapi,gua respek cite nih,mmg best sbb
based on true stowei kan?jalan ceritenye mmg menarek le
susah betul die ni,tapi tade le smpai x dapat makan,tp agak susah le
part dia menari tu,mmg gempak gile le
aku rase si alam ni le,tade basic menari selain tarian hip hop,tp,mase audition tuh,aku nengok le kan,
elok je dia menari mase lagu evenessen tuh,tade sape pon ngajornye,aku respek part menari je
part borak ke hape ke,aku rse tetibe fenin
aku kasik 3.5 bintang

cite ni,x yah la korang iku slang mane2
aku layang cite ni sbb nk bunuh time je,kalu x,x denye,mau layan,cite ni???ewwwww,fasha senduk belakon cam haram,,air mate x real.hampagas,buat kuruskan pahala puase aku je nengoknye pon,baik le korang tgk airmate si tain ngan maknye,real gile,
yang ni tade bintang,aku kasik bulan je,hamek ko!!!!

pepaya(sile bac dengan care pelat zul yahya)

yang ni,aku x sempt sgt mau tengok,tp sbb ade khairiyah,pastu j kate classik zul yahye punye lawak,kire boley layan laa,walopon mengarut,tp best sbb lain sikit la drsperhero yang ade kat msia,aku rase,sebenarnye,,derang ni nk promote buah betik kat pasaran antarabangsa kot
aku kasik 4 bintang laa


(sile kut nade gaye dan care budak frm 4 beborak,kalu tak tau,g la buat homework)


bley caye ke aku layan cite ni?korang caye x?aku pon x caye,tp mmg aku layan,
ntah ape kene ntah aku ni
saje je aku nk tengok gossip budak zaman sekarang
tp kan,iklan dia aku x leh tahan,sbb,setiap kali dia offer pad kat kawan2 dia,mesti pad baru,tau la sponsor,tp kasik real sket la,bagi la kawan ko tu satu peket je,ni ko bagi sume lak pack baru,
jalan cite simple,tp aku kene selalu alih tv sbb mau tgk cite 5 jingga
hahahahahahaahh
aku kasik
3.5 bintang laaa,sbb,tahniah,anda sampai ke sekolah!!!!!

(ni lak,slang dia,ala2 mat salleh celup cakap melayu)


aku tengok cite ade sbb,sbb nk kutuk je,aiseh bulan ramadhan la,tp,cite ni,mmg laaa,ntah laa,sbb ape tau,ramai org2 tua,perasan jadi budak sekolah,nk jadi cheerleader.uweeeekkkkk,cakap slang memanjang
lai ke,pompuan ke,same jeeee
tp sbb derang pandai gak la belakon,aku kasik gak bintang
1,kire ok la ade bintang,dr aku,dr x de langsung

(sile bace dalam keadaan sunyi dan bergema)
woohhh,serammm wooohh,jalan cerite ngan gambor yang menarek,pelakon kire x nmpk kaku,kecuali utk org2 kampung,perggghhhhh
korang tengok la sendiri,this week derang nk lawan ngan waris nih,
aku kaisk 5 bintang jugeee

korang punye bintang??????

Jumaat, 12 September 2008

main2 tag

>2 names you go by
1.chucky(name penoh)
2.yang (name kosong)

>2 things you wearing right now
1.jersey (hambuger sv)
2.jeans

>2 things you want very badly at the moment
1. main futsal
2.makan kat bagan(hehehehehehe)

>2 things you did last night just before bed
1. bukak mate(cntct lens)
2. tengok otomatis romantis

>2 thing you ate today
1. sahur laaaa:sup cendawan ngan telor dadar,sedapp ooo
2. cokolat


>2 people you just spoke with
kak aningan bos


>2 things you are doing tomorrow
1.study microprocessor(nak test)
2.main game

>2 longest car rides
1.umah-->opis(kajang)----->northport----->sakalam----->midbeli----->umah(aku kuar 6.30 pagi,balik 3 am)
2.meru--->sepang--->bukit maxwell--->penang---->gombak---->merucity

>2 favorite beverages
1.air hijau
2.air kosong

>2+1 person who are chose to do this tag
1.arip
2.agus
3.sape2 je yang bace

pagi yang gelap

pagi ni,aku bangun tdo agak awal,
dalam kelalokkan aku makan sahur,
habis gak sepinggan nasik aku bedal
sesudah minum air,baru aku rse berpijak di bumi nyata
barulah aku nampak muke mak,ayah aku yang tgh minom air kaler hijau yang derang beli dari cik som

aku taget,lps sahur x mo tdo lagi mcm smlm,kalu aku tdo,sure aku amek EL macam smlm yang kononye aku bg tau aku x sehat badan,(alasan aku nk main game puas2 sebenarnye)
lps sahur aku tgk cite trek selebriti,muke dynas ngan jimi kiut tepampang kat kace tv,
ah,muak aku ngan artis ni,nk kite je kenal die,derang,nak ke kenal ngan kite?silap2 nampak dari jauh dah lari
aku alih tv sbb nk tggu azan subuh,sebelom bapak aku bising,asyik tanye bile nk azan kat tv,baik aku siap2 tukar ch awani 106,
rase berkat lak di pagi jumaat yang mulia ni,aku trus g mandi,besiap sedia nk ke opis,

dek kerane malas aku yang amat sangat,aku pakai je jersey yang selalu aku bawak main g futsal yang aku beli dr hana,kirenye,nilah baju aku yang paling mahal aku beli dalam dunia,baju raye aku pon x semahal ni,tp aku x menyesal,sbb,mmg bebaloi,ramai kawan2 kelas aku jeles dengan jersey ni,heheheheh,buakn la aku beli nk kasik org jeles,tp dah aku pakai derang jeles,nk buek camno

lps siap,aku nk g serapan,ops,lupe lak,aku kan pose,mane leh sarapan,korek hidung pon dah x leh dah ni,telinge lak rse gatal,aku tenyeh cuping telinga biau rase sedap sikit,aku salam mak aku,dan trus g keje
dingin sungguh pagi ni

syiok lak,aku bawak keta,x psang ekon,ngan x bukak tinggap,tade lak aku rse suffocate,ok je,lps bayau tol kat tol subang,masuk federal,jalan jem sikit,banyak gak keta pagi2 ni,mangkuk tul,g la keje lambat sikit derang ni,x de la susah aku,dah la ngantuks gile babes(bukan gile babi,haram tuh),aku tenangkan jiwa dan perasaan aku,terngiang2 dalam otak aku,bile org bertanye,"bile nak kawen,umo dah berape,apsal x kawen lagi?"ni lah soklan yang menyebabkan org ramai masuk ICU,bukan org yang ditanye masuk ICU,org yang menanye kene belasah ngan org yang ditanye,padan muke derang,sebok sangat ngan hal org lain,cube jage hal diri sendiri dulu,lain la kalu ko nk nyebok tolong call kan talian an-nur kalu ade org kene dera,kan elok

aku bukak tingkap,sbb nk bayau tolk,pergh,,,,,nyaman sungguh,terase seperti berad di bandung aje,teringat kenangan di tangkuban perahu,panas tapi nyaman,tp,aku x mau dah g sane lagi kecuali ade org nk payung aku sepenohnye,enione????

aku smpai opis kul 7.30,alamk,ankel lim(bukan yang tempat kite selalu makan ye) lom bukak opis lagi,baek aku tdo ,nyenak gile aku tdo smpai aku berade dalam keadaan twlight zone(keadaan kononye kene himpit tp sebenarnye bukan) smpai 4 kali,ema sampai,dia try bukak pintu,aku ketawe tekekek kekek,sbb,pintu maish kunci,dia x sdar aku tdo dlm keta,
x smpai sebatang rokok,ankel lim pon sampai,kitorang pon punch kad(biasenye aku sure lupe nk punch punye sbb dah biasa x penah punch kad)maka masukalah aku dan stat menampal claim aku bulan lepas,dengan harapan,dapat la sejuta ringgit,hehehehhehehehe

sehingga aku menulis bog ini,aki pon masih mengantuk lagi

Rabu, 10 September 2008

flower among thorns

aku lah tu,sekuntum je bunge,ingat anom datang,haraammmm,

buat kali ke 2 aku bebuke kat luar
sbb mak aku balik kampung sekejap
aku pon tepakse carik jalan
nk makan kat mne
1st day makan kat luar,aku bebuke ngan lily,hazari ngan anom,kat cafe uitm,sib baek lily bawak ayam golek ngan mutabak kambing,mengembek sekejap aku

eniwei
buke kat mc d smlm,hope ade buffet mc d macam last year
so bolehla aku pecahkan rekod bob yang makan 5 biji bege aku taget nk makan 7 bijik bege dengan taktik tesendiri
lps tu ade tambah lagi 2 bob lak tu,selain bob sedia ada
lg la semangat aku nk lawan makan bege
tp
hampeh
tade buffet
ceetttttt
bedal je la ape yang ade


aku mmg haus gile,rahmat ngan shah,ade hati nk mintak air aku,hujung sane adelah salah satu bob yang baru juin,
dia pakse aku amek gambo dia ngan awek baju putih tu,bejaye juge aku


Selasa, 9 September 2008

cerite seram

aku kan
mlm td keje mlm kan
alaaa
macam bese la,kat mid beli
pastu kannnn
aku balik la dr sane kul 3.30
smpai umah kul 4 lebih sikit
tp kan
mase on the wei kan
kat jalan yang lepas kelang central kan
aku rase seram sejuk je tetibe
pastu aku pandang depang sikit kan
aku kannnn
nampakkkkkkk
lembaga besar
gelap lak tuh
lepas tu
aku pikir2,bulan ramadhan mne ade hantu bongok
yang aku nmpk tu 4 rimbun pokok
gampang betul pokok tu ngan aku sekali

Sabtu, 6 September 2008

tag me to tag you

aku x kene tag pon
aku cilok dr blog si seaput
hehehehehe
kire cam tak malu la
lantak la sb aku nk jawap gak

1. Story behind your MySpace song?
Mane au ade my space,my face ade laaaa

2. Whats bothering you right now?
Esok nk bangun pukul beape???

3. Do you close the door when you pee?
kepale hangguk x tutup,nak mampos!!!!!!

DESCRIBE YOUR:

4. Wallet?
j kasik last 2 years,macho,besar dan beayeaku panggil wallet aku purse,

5. Wallpaper on your computer's desktop
gambor bunge yang amek kat bukit maxwell.

6. Background on your cell phone?
Mr.Alpred.hehehehehehe

7. Jewelry worn daily?
tade,saje tak pakai,nnt leh bayau zakat lebih sikit

8. Where your default picture was taken?
jalanraya

9. Eye color?
hazel(korang mesti jeles)

10. Life:
kewellll,

11. House:
tempat tdo laaa

WHAT ARE YOU?

12. Doing this weekend?
kelas,homework,tido

13. Wearing?
suar pendek ngan t-shirt

14.Wanting?
duit

15. Where are you?
umah la tgh tgk cite pilipina

16. Listening to?
tade dengar radi,sbb malas nk on
17. Have you ever hugged or kissed anyone lately?
hehehehehehehhe,hug ade la,comolot tade

18. What do you smell like?
human being,ngehngehngeh(aku tau dia suh letak name perfme)
19. Eating?
Tempe beb,perghhh pastu makan tapai,mak aiii,sedapnye

20. Besides your bed, what is your favorite things?
My LAppy(walopon kompeni punye)

21. Do you believe in a soul mate?
Yeah Rite

22.Do you sleep naked?
Neverrr

23. Do you remember your dreams?
Ofkos

24. Do you believe dreams come true?
yeah yeah yeah

25. Do you believe in miracles?
miracles tak,saka aku caye,muahahahahah

26. Do you burn easily in the sun?
x,sbb gua mmg gelap beb

27. Do you speak another language other than English?
yeap,jawa,malay,german,pilipina,kikikiki

28. What's something you wish you could understand better?
hmm,pass my degree and learn by heart

29. What did you do last weekend?
treasure hunting wif my sisters

30. Who do you miss?
******tade******

31. Have you ever been in a car crash?
ade,last 3 week,kat federal highway,

32. Orange or apple juice?
epal laaa

33. Who were the last people you went somewhere with?
suya,ikea

34. What was the last text message you received?
esok kelas pukul berape?-frm klasmate

35. Last text message you sent?
9

36. Last time you ate a home grown tomato?
tomato gua beli la,ni mesti soklan utk mat salleh

37. What is the closest thing to you that is blue?
my bed

38. What was the last thing you ate?
tapai lagiiii

39. Soalan ilang!! (salah kandryx!!)

40. Whose house did you go to last night?
tade merempat

41. Who was the last person you visited in the hospital?
mak

42. Do you like someone right now?
yes

43. What do you wear more, slacks, jeans, or sweatpants?
jeans

44. What is the last movie you watched?
HAppy Heart

45. Have you ever heard of the band Sweet Garden
popular kat tempat lain kot

46. Where did you get the shirt you're wearing?
frm atun

47. Coach or NFL game tickets?
sah soklan utk mat salleh ni

48. Why did you kiss the last person you kissed?
........

49. Do you believe that you can change someone?
muleh

50. Do you want someone you can't have?
x mau,

sume name yang ade kat blog aku,sile jawap soklan ni,aku malas nk URL kan name korang

ramadhan chucky

hehehehehe
ramadhan aku ye
tahun ni macam biasak ar
penyakit tiap2 tahun aku
ramadhan je mesti kena cirit birit woooooo
dia tambah pulak ngan migrain dan dapat lak diskaun idung bedarah walopn cuaca dah asyik salji je (macam kate suya)
aku
pose
biase je
x dapat g terawikh sbb g kelas
tp
td
aku bejaye beb
buat doploh tau
selepas kena bebel ngan en ayah
mak ai
pedas sioootttt
dah la hari sabtu
x keje
tidoooo je dr pagi smpai petang
ajak g shopping, x mau
asyik main game,
tdo,
tdo, game
mmg kene maki aku kalu ayah aku dah tag team ngan mak aku
mmg masak ar,hangus aku dibuatnye
x yah buat dosa lawan cakap derang
atun lak,buke ngan suya kat KL
ngade2
bukannye pose
lps terawikh kak chik cakap
"alah,baru sehari buat penoh kat surau dah kecoh"
hehehehehehhe





Rabu, 3 September 2008

MAAPKAN AKU KENGKAWAN

KORANG
MAAPKAN AKU YE
AKU TGH MALAS SANGAT NK MENULIS
JADI
KALU KORANG SINGGAH TU NAMPAK MENDE SAME JE
NASIB KORANG LA BUAT SEMENTARA WAKTU NI
AKU TGH BIJI BUAT FINAL PROJECT AKU YANG MMG GEMPAK LA(AKU UP AJE CITE NI)
AKU TGH BIJI NK PUASA
NK MASAK
NAK BANGUN SAHUR
NK BUANG AIR
NK G KEJE(JALAN JEM GILE)
NK TIDO
LAYAN CITE INDON NGAN FILIPINA
TENGOK CITE HANTU
BUAT KEJE2 LANUN(KAPAL MISC YANG KENE TAHAN TU,AKU LA DALANGNYE)
ETC ETC ETC
KALU AKU X KOMEN KAT BLOG KORANG
TANDENYE MMG AKU X BACE KAT BLOG KORANG
KALU AKU ADE TULIS KAT SHOUTBOX KORANG
TANDENYE AKU SINNGAH AJE
DAH LA
PENAT LA
NK MAIN GAME LA
KALU KORANG RSE NK TAU PASAL AKU
KORANG BACE JE BLOG ADIK AKU
HEHEHEHE

pulau panda memang x wujud
pulau harimau macam ade
kalu rase aku x wujud
tp sebenarnye aku mmg ade

bulan ramadhan bulan mulia
bulan syawal bulan raye
kalu korang berhati mulia
sile menderma sebelum raye

Selasa, 19 Ogos 2008

must jeles item


aku tau
korang sure sakit mate kan
jeles kan?
cemburu kan?
iri hatikan dengan kecomelan mr alpred
heheheheehhe
siap tutup muke lagi
alaa comeynyeeeeeee
titon ye

Khamis, 14 Ogos 2008

3 am

aku baru balik keje kat mid valley
sesape yang rase2 x puas hati(sbb rindu kat aku,hehehehh)
muleh la jumpe aku kat mid veli,
kul 10pm-3am sahaja

Sabtu, 9 Ogos 2008

asemen

lecturer aku bg list
suruh aku pilih tajuk ape aku nk buat utk asemen
aku???
mule2 dah amek titanium
tapi ade lak org dah amek
so aku pilih la dr list tu
boron carbide
mne lak aku nk tau
dia intebiu sorang2
tanye ape nk but ngan tajuk yang kte pilih
lecturer tanye aku,
aku cakap
"sori ecik,saya x tau ape boron carbide,sbb tu saya nk buat tajuk tu"
budak kelas aku gelak
derang ingat aku main2
siyes
mmg aku x tau
sbb tu aku nk buat
sib baek lecturer aku x marah kat aku yang agak bijak sangat bg jawapan
lain tanye
lain yang aku jawap
sbb budak lain bg jawapan agak engineering la kan
aku lak bg jawapan agak2 budak darjah 1 la kan

eniwei,
nnt aku postkan ape boron carbide utk korang
lps tu,sesape yang g google kat intenet,nnt leh amek je asemen aku
macam....
kire aku nk dapat pahala megajar la kan walopon indirect
heehehehehe

eniwei,aku tgh tgk mende ni kat espn
baru aku terigat,nape a quit skating dulu,
nyaris2 membawa maut pada aku
sbb tu korang nampak aku masih ade lagi
heeheeeeeeeee
kene tengok kalu nk tau nape aku quit
baru korang tau,betapa tingnya dia jatuh,same gak,macam aku jatuh dulu,heheheh
tp...
semagat dia
lagi kuat la




Jumaat, 1 Ogos 2008

aku yang lapo

waktu tengahhari
mmg time lapo aku
bile aku lapo,tp aku malas nk kuor,aku akan rase mengarut
sbb tu
aku nk bg tau
yang
aku sebenarnye...........................................




tade ape2 pong
hehehe

Isnin, 28 Julai 2008

aku kire kilo



ni aku kire kilo je
patut la ramai org cite2 nk jd posmen kenduri kawen
untong woooo,hehehehe

Feedjit