Selasa, 27 Disember 2011

mari belajar haiwan

hari ni,gua tetido kat atas meja opis,mak ai,nyenyak giller,gua rase,mcm tdo kat umah dah,ni gara2 gua penat drive ke?

smbil makan rambutan kat pantry opis,gua tengok ade gambar budak ni dlm henpon gua,amvoi,kalau stakat budak2 skrg belajar binatang gune ipad,iphone,you tube,budak ni gune cara lama belajar ilmu alam...

guna kalender kuda,antara kegunaan kalender kuda kat umah mak gua

1.bole belajar nama2 binatang,dr yg halal sampai yang haram,tp,bila part sebut babi je,mesti,eeee,baaaabiiiii...

2.budak2 boleh belajar ilmu kalender cina,binatang ape korang dilahirkan,awek korang dilahirkan,hubby korang lahir tahun anjing ke,monyet ke...

3.budak2 boleh belajar mengira dari 1-31,cukop la,kalau nk kira lebih2,g la skolah,

4.derang boleh belajar jenis2 hari,pablik holidey,kalender islam,bulan2,smbil belajar mengeja...secara x langsung,hebat kan!!!!

sile gunakan barang2 kat umah anda semua sepenohnye...assalamualaikum...

Photobucket

sungguh style budak2 zaman sekarang utk menghilangkan bosan mereka berada dirumah

p/s:pastikan mereka ini di guide dengan betul supaya,tidak la mereka kata,harimau itu gajah,monyet itu beruang

Jumaat, 9 Disember 2011

tak baik kutuk2,kalau dah bodoh,duduk diam2 je

x baik main kutuk2,walopon korang ni hensem macam mane pon,x baik main kutuk2,sumpah,kalau kutuk2 agama lagi laaaaa..boleh masuk mahkamah syariah tau...

cube korang bayangkan org kutuk mak bapak korang,tak ke korang rase nk pelempang je org tu,walopon org tu besar,nah,skrg kutuk agama sendiri pulak

cetek2 ilmu agama aku,cetek lagi ilmu agama org yg buat VC neh,aku mmg la tak pandai sgt,tp,x la aku nk mengexpose kan kebodohan aku,bg org tengok,hahahahahah

senyap2 dah la,kan kompem ko nnt kene masuk api neraka,sbb kutuk hukum Allah,kalau korang tanak ikut ke hape ke,korang duduk diam2,ni satu dunia dah tau,pastu,org agama sendiri kutuk agama sendiri,giler jahil,

buat senyap jeeeee la ..adoyaiiii....layan maharaja lawak ngan maharaja lawak mega lg bes...

korang tgk la link ni

jgn lupe baca komen sekali...meletops nyah!!!

p/s:malas aku nk kutuk pelakon2 tu,nnt dapat dosa,hahahahahaha

BN dalam bahaya,asik kutuk org je kerja nye



lu sembang sama lu la....gua saje je nk share (mcm kaler tv3 je..hahahah)

boleh main lempang2

aku tau,dlm dunia ni,mmg ramai org dah ade fesbuk,tua ke,muda ke,kacak ke tak kacak ke,comel ke,x comel ke,kompem ade fesbuk,cume,beberape jenis manusia je tade fesbuk.....

malas la aku nak nyatakan sape yang tade fesbuk,tu bukan keje aku,tu keje org banci...

fak,aku lupe tajuk pebincangan aku........

.
.
.
.
------> yes,main lempang2.....

fesbuk boleh main sims,perghh,bes wooo,boleh la buat buang2 masa aku dr melangut je kat opis ni,dr aku asik skodeng awek2 cina kat opis ni main mahjong,elok la aku main sims,derang main mahjong,nampak hebat,tp,kene curik2 main,sbb bos ade,aku rilex je main sims kat opis,smpai bos aku pon keluar opis sbb tak tahan nengok aku dok main sims dr pagi smpai petang,tp,kadang2,aku pon bijak gak,aku sengaje masuk lambat kat opis,tade la nampak aku main game dr pagi smpai petang kan????

kalau yg bepasang2 tu,main sims,leh la nk tunjuk korang tu ngan pasangan korang becinta la,beromen la,mandi sama laaaaa....konon2 bahagia la,walhal,real life,gaduh manjang..hahahahahaha.....

agak2,kalau kawan yg korang x suke ade dlam frenlist,pastu pon,dia pon main sims,cepat2 la add dia,selain dr korang leh lempang dia kat sims tu,kalau jd jiran,boleh la paksa2 suh dia anto brg yg korang req.....leh la lengkapkan task yg korang ade

tp,aku letih betul la,klau setakat task aje,aku leh gak layan,pastu nk kene request brg2 kalau nk bina brg tu,x ke leceh....walopon leceh tetap dihati

cume,bile bab christmas ni,aku x beli la brg2 christmas,sbb aku x sambut christmas,aku sambut hari raya,dah la mmg akidah aku tak berape nk betol,kang lagi terpesong naya je

Khamis, 8 Disember 2011

najwa kausa dua

sekarang,ade 2 najwa dlm industri muzik,sumpah,gua gan ctjer x penah nk suke najwa latip,
luorang x yah tanye mak gua,sbb,mak gua layan cite indon,

najwa mahiadin anak muhyidin yassin,mmg style la,baru la artis,baru la lagu namanye,kalau najwa latip,dia bukan buat lagu,dia buat...............(aku x nk la kutuk dia,nnt dia nanges bg tau cekgu disiplin dia)

masa tanye lebai gugel,pasal N.M(jajwa mahiaddin,malas gua nk type panjang2),N.S (najwa latip a.k.a najwa sengal) pergh,ade gambor dia ngan yuna pulak,gua x suke yuna,so,sbb fesyen dia canggih sgt,gua rase dia g beli baju skolah brand canggih,smpai jd artis pon baju nak canggih je manjang....

N.M,mmg bes,lu mmg buat lagu,nnt ade lagu sedap,jgn lupe BBM gua,opis gua kat kajang,dekat je,lu nk ajak lepak kat alamanda,pon okey,tp,x yah la plaza metro kajang time hujan2 ni,gua takut banjir....

bye2 N.S ngan YUNA,N.M,keep up a good work kay..muahahahah

walopon lu tembam ke,lu lg tua ke dr N.S,gua tetap suke lagu luuuuu...

Rabu, 7 Disember 2011

busy buat ntah pape

hai uolsss,

now i tgh busy main ftsal,ngan vekesyen yg eksyen,so mahap la,kalau entry tu tesangat la kurang..
kepada org2 yg bukan kawan i,tp,bejalan2 ke blog i,dan mengharap i singgah ke blog mereka,tulis la bende2 mengarut tapi x lucah kat shoutbox tu,kompem aku singgah,

kalau nk i singah lama2,gaya penulisan tu,kene la sematang peredaran zaman,kalau mcm kanak2 rubena,elok i beli air ribena kat kedai nyah..x kose i nak sakitkan mata baca blog uols!!(mateila kene maki)

ini blog i nyah,sukehati i nk tulis mcm mne,blog korang,sukehati korang nk tulis camne...kalau hebat i singgah lah!

Khamis, 1 Disember 2011

mari beratkan otak sket jeeee

Jangan pernah menyesal dengan ape yg terjadi,anggap je semua tu dugaan hidop yang sepatutnye mengajar kite untuk hidop dengan lebih aman dan harmoni dlm dunia ni...lebih sabar,lebih matang dan lebih bahagia

Masalah mmg selalu mencemburui kita,selalu je nk dekat ngan kita,cara kita tangani dengan bijak,akan menamppak kita takde masalah...

sakit hati mmg perlu,tp jangan sampai terbawa2 sbb kelak akan memudaratkan diri kita....sakit hati tandanye kita ade perasaan,bukan utk menyatakan rasa protes

manusia selalu buat silap,tp,kite kene sedar,kesilapan kita,sekali salah,anggap silap,dua kali salah anggap pengajaran,kali ke 3 silap,anggap je la bangang...

maafkan saja,sapa2 yg telah sakiti kita,anggap je,karma sentiasa ade,(macam lagu jamal ngan malique)

kalau apa yang saya tulis x sama dengan diri saya,sile hntr email pada saya...

org tatau masalah kita,ape yg kite pernah lalui,

saya ade banyak buat silap,harap,maafkan saya,

jgn suke membenci org lain,biorkan je mereka,kalau mereka x suke ngan kite,janji,kite x benci mereka,aura negetip ni bahaya,boleh memudharatkan,
setiap bende,ade limit,bile melampaui limit tu,tatau la ape akan tejadi

jgn hina org lain,jgn under estimate opponent,jgn sombong(sentiasa cube x nk jadi sombong),

jgn jadi sgt RACIST ...setiap bangsa,setiap agama,ade org baik,ade org jahat...cume,perlu behati2 saje

semoga bahagia .............

sekian,

jauhi gossip,kurangkan kontroversi,chill aja dong,

p/s:saya pon bukan betul sgt,just utk kebaikan besame....

Rabu, 16 November 2011

kalau dia org kata bijak,kalau aku..

suatu hari,aku tengok himawari ambek sekotak barang,
dia jatukan kotak tu,rupe2nye,dia nk keluarkan barang dalam tu,aku marah dia,sbb dlm tu makanan rupenye,kueh baulu,bukan baugua,

aku pon kabor kat mak,mak aku kate,owh bijaknye dia,tu cara dia nk keluarkan barang dr dalam kotak,sambil mak aku bangga ngan cucu dia yg sgt kretip....

kalau aku buat giu,mau aku kene pelempang ngan mak....

Rabu, 2 November 2011

musim hujan ni bes woooo

musim ujan mmg bes,aku besyukur la musim ujan ni,
tp,bile hujan dah membahayakan jalanraya (lebat sgt sampai tak nampak jalan),bahaya gak...

kalau hujan beterusan,bukit kapar pon boleh banjir...sungai long pon leh jadi laut...

kadang2,bile nampak ujan lebat,mcmm ribut salji pullek (eceh,pepanai je aku,bka penah main salji pon,kalau g taman pertanian bukit cherakah,asik summer ngan autumn aje)

x pe.....
time ni,kalau jual payung ngn sweater,kompem laku....





Khamis, 27 Oktober 2011

gua samekan dia ngan jack2

guat ade niat ape,cume,gua rse,masa atune ngandung si FM,dia banyak tgk cite incredibles,lu tengok muke fareeq mikhael,comel macam jack2...

Photobucket

Isnin, 17 Oktober 2011

jalan2 ganu(sile bace sleng ganu)

(bace ngang sleng ganu yee-gua hentam jeee)

saye lamo doh dok jalang2 ngang pamili saye,suatu hari saye ajok mok ngang ayoh saye jalang2 g ganu,laju saje mereka nok g sane,lame doh dok jumpe kak long saye katenye..(kazeng)
sungguh hepi deme dengang pekabarang tesebuk,mok ayoh saye pong g kabor kak adik beradik yg lain...
beduyun lo yg nok g same,tape lee,g je le kang....

hari jumaak petang gerok,smpai 12 tengah malang,nok buak gano,dah iping(ipin aboh himawari) kejak kabo nok joing,pehtu tu dk jadi,pehtu nok joing,ambo dah gere,tahan sabo pon dok boleh,tp,gerok je arr,non bagi mok ayoh saye hepi...

doh,sampa sane,dok g pasor payang manjang,asik soping manjang,ambo pon layangkang ...
pinje pitih mok saye,sebak dok kuar pitih,maleh,takuk banyak sangak soping...dok banyak pon pinje....kang banyak nok bayor balik....(ni saye doh setanbai duit nok baya semule,mu ore jangang dok mace2)

kalau la,seminggu duduk ganu,mau tiak2 hari g sane.....

kak ganu ado ICT gak..Ikang Celuk Tepung..sedak dohh,ayoh ambo suke benar la make sanee,nok g lagi lenkali kabo dia...

pastu,masa balik,dok makang satar banyak2,abeh,ayoh pitang sbb dok tahan cili padi kabo die,hmm,dia osre makang 7 bijik...

jalang g,saye amek jalang jabor-KT...jalang dia,dale ute,serang gak lalu male2,kawasang felda..huh,tapi,cepak sampa...ngam2 6 jam siap singgah makang ngan maghrib isi minyok,

balik 8 jam,lalu tepi panta smbl dok beli satar...
mu layang ar gambor adek saye ambek

gambor makanang kak ICT dok banyak,sebak semua dah lapo,kitorang suh derang bukok keda bagi kami makang...

ni mok ngang ayoh saye

Photobucket

ni kak pasar payang hari 2

Photobucket

himawari ngang mok su die

Photobucket

himawari ngang mak ngah die

Photobucket

himawari ngang umi ngang aboh dieee,dapak main pasir,sukee,hk ampok lauk,geli2 napak air lauk...mende la bdok neh

Photobucket

kes tamok halobee nok make eskering

Photobucket

gambo depang keto ni,amek hok umoh pong dok apee

Photobucket

balik,dok muak nok letok beg baju,lenkali,dok bawok kete extra,bawok barang saje..

itu je cite sye,harak maapkang kesilapang gramma ganu saye,hok bahase melayu saye pong teruk,inikang bahase engrish ngang ganu,mu pikir laaaa sendiri

(kembo saye g camereng,turung camereng,main tukor2 barang shopping doh,layangkang sajeee)

Khamis, 6 Oktober 2011

dan bila saya tiada pekerjaan

ini adelah hasil dimana,saya terdengar lagu didalam capital fm 88.9,kalau kamu berada diluar kawasan capital...saya tak tau berapakah frequency nye,dan mungkin,kamu tidak akan dapat pon siaran tesebut,kerana tidak berada dlm lingkungan ,,ampunyeee

maka,kamu layan lah hasil kerja tangan saya pada tengah malam buta ni..nk puji ke nak kutuk ke,korang simpan je....

warna cokelat,sbb band cokelat nyanyi..dan sesiapa yang terasa kaler cokelat seswai ngan kamu,yelah tu kot...kalau x seswai,banyak lagi kaler crayon dan kaler pelangi yang boleh kamu serasian dengan diri kamu...

layan la lagu "katakan saja"dari kumpolan cokelat

Rabu, 5 Oktober 2011

baby tv dah x de kat astro,kalau nk bayor rm 5

hari ni himawari dok ulur remote kat mak saya,dia mintak baby tv,
saya nk orderkan,kesian lak dia,
mak saya kata,x yah,nnt kitorang semua x dapat tgk tv

mak saya suh dia tgk astro ceria aje....(untuk kite2 aje)
saya lak nk suh dia tgk tv IQ,

tp,scara amnye,dia mengamuk,maka,dia amek bakul kain mak saya sebagai permainan dia di pagi hari...

owh,satu lagi,ayah saya boleh nyanyi sikit2 lagu justin bieber stating,dan himawari akan polo

oh encik astro,ko bg je la babytv tu,enjoi jugak aku nengok....



Isnin, 3 Oktober 2011

baby tv,mak saya,himawari dan saya

baby tv kt channel 618,adoiii laaa...mmg laaa..telah menyebabkan himawari asik nk tengok channel tu..adeh....kang,kalau saya x bagi,dia ngamuk dan buat onar kat umah mak saya,makenya,saya relakan aje,dan saya juga telah menghapal beberapa lagu2 dalam channel tesebut,katun2 yang ade dan binatang2 yang terdapat di channel tersebut...

tapi,paling hebat,mak saya yang sekolah biasa2 saje telah mengenali dan boleh betutur dalam bahasa engrish hanya karena menonton baby tv,
mak saya x sebut gajah dlm bahasa melayu okey,sebut elly saje,nama fendek utk gajah,begitu juge bile beliau menyebut iti,DUCK okey...

dan juga,menyanyi lagu rakyat britain....perghhh.....

tak caya,meh dtg umah mak aku,

antara cite kat bby tv yang adeee


saya pula,x dapat nk layan cite kegemaran saya....huarghhh

Khamis, 29 September 2011

alamak

adeh..saya minat k-pop buat masa ni,no more bieber fever....

yeah!!!!

Isnin, 19 September 2011

sweet 69

hari ni ayah saya punye bestday ke 69...walopon umo bunyi tua,muke still mude dan kacak...

hepi besday HAJI Ismail..semoga sihat dan panjang umor hendaknyee..
saty macho okey

Rabu, 14 September 2011

mengaderr sangattt

bile water heater umah aku rosak,mule la adik beradik aku mengade,
kate,air kolah tu sejuk giler...
air kolah rase mcm air perigi...

tu kes dah lupe laa tu,zaman kecik2 ayah aku x beli heater,main mandi kolah time pg2 buta nk g skool..

ngader sangat...hahhahhaha...

(aku juge temasuk dlm kategori ngader nii))

peace no war yaw!!!

Khamis, 8 September 2011

bile kahak menguasai paru2

habes!!!habes!!!adehh..kahak ni masih betapa di paru2 aku neh...dang!!!!!

jeruk adelah seswatu yg sgt tempting hokey..sangat amat...bangat....
kalau adik beradik aku g beraya umah mak uda or mak andak,mesti jeruk je yg derang makan,mmg teruk derang ni,dah la buat selambe konker kawasan...

tapi............sekarang........aku x lehd ah makan jeruk macam selalu..x kan faktor usia kot????aku baru 18 tahun..dang!!!!kalau aku makan jeruk akannnnn

1.kene selsema
2. dr selsema jadi kahak
3.bile kahak jadi athma
4.bile athma,x leh nk main futsal...

dang! dang! dang!

aku makan ubat batuk,kurang,brand DYNA...kahak pon abes,tp,selo sket laaa

adeh..kahak..please go away..thnx...

Selasa, 6 September 2011

dah 4 hari,baru ayah saya perasan

dah 4 hari,baru ayah saya perasan rambut saya dah pendek....dia tanye,saya ikut style sape...
dari dalam bilik mandi mak saya jerit "dia ikut style HAZAMA"......adehhhhh,mak saya neh,pandai2 aje,

Saya n buat style lain sebenarnye,tp,alih2,jadi mcm beber semula....x pe laaaa

pagi ni kat tv3 incang pasal org2 tua yang kene tinggal kat umah org tua2..sayu saya nengok...kesian derang..saya harap,saya x buat kat mak ayah saya gitu,

walo macam mane pon mak ayah kite dah buat kat kite,kite kene la betanggungjawap selagi mampu....

mlm td layan cite CJ7 ngan mak saya,mak saya la kate cite tu bes,agak menyentuh jiwa jugak arr bile bapak budak tu mati (stephen chow)....tp,part dia perasan hensem,agak bes.....hahahaha

sile jaga ibu bapa anda semua..sekian..terima kasih...

Isnin, 5 September 2011

tak dulik..nak layan K-POP

saya minat K-POP,nampak cam x seswai j ngan umor saya,tp,saya dulik hape..hahahahahaha,
kalau M-POP?????(malaysia pop)...hahaha,ade la,saya minat sikit2,layan2 suam2 je,stkat yang artis KRU tu saya rasa,x la rasa PUKE BLOOD sangat...tp,yang satu grup ni..adehhhhh..geli hokey..hahahahahaha

menari ntah ape kejadah nyeee....lembek..harapkan rama..muke pon ....adehh..ade la yg boleh,tp.malas nk kutuk,kang asik dapat doa aje akuuuu..tp,kalau nk jadi artis,jadi la betul2..marah aku tiber


kalau stakat kumpolan VIP,aku leh layan lagi arr...joget x la lembik...



nah layan super junior...sori..sorii


p/s:saya rase,rambut saya mcm artis K-POP arrr


Jumaat, 2 September 2011

suspek...lek luuuu...alert....(respek,rilex.respon)

"be wise not waste,be good not goat,be smart not semak"-ahadiat akashah

"kematangan seseorang bukan begantung pada usia,ianye begantung pada kewarasan akal fikiran dalam menangani seswatu perkara"-pendapat aku.........

kes perli memerli,keji mengeji harus dijauhi di bulan syawal ni....(dan bulan2 lain juga)

renungkan..fikirkan.

Isnin, 29 Ogos 2011

i wish nothing

someone like you-adele


I heard, that your settled down.
That you, found a girl and your married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things, I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
It ain't like you to hold back or hide from the lie.

I hate to turn up out of the blue uninvited.
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face & that you'd be reminded,
That for me, it isn't over.

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best, for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yeah.

You'd know, how the time flies.
Only yesterday, was the time of our lives.
We were born and raised in a summery haze.
Bound by the surprise of our glory days.

I hate to turn up out of the blue uninvited,
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face & that you'd be reminded,
That for me, it isn't over yet.

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remember you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead", yay.

Nothing compares, no worries or cares.
Regret's and mistakes they're memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"

Nevermind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me, I beg, I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead, yay yeh yeah

kisah mereka

dulu,saya ramai ngan kawan2 saya yang normal,maksud saya,normal,bile mereka ade happy life dr kecik,smpai besar,kalau yang agak sedih sikit pon cume,bile mereka kehilangan ibu atau bapa mereka,tp,mashj arang belaku dikalangan kawan2 saya yang mepunyai keluarga yang nrmal,setakat begaduh adik beradik,pasti hanya seketika sahaja...

tapi,sekarang,kalau korang semua tengok cite ang sdih2 kat tv,itu la yang sebernarnye tejadi pada kawan2 aku..........

ade kawan,yang kene mental and body torture dari zaman kanak2,tp,bile besar,mereka dapat menilai,erti kehidupan yang sebenar dan ini menjadikan mereka or ang lebih baik .........

ade kawan saya yang x tau siapa ibu bapa kandung mereka,dibesarkan oleh keluarga angkat yang hanya memberi perliindungan asas pada mereka..dan bila dewasa,membawa haluan masing2 dan meneruskan kehidupan berdikari hanya bertemankan rakan2 yang masih ade

ade kawan saya yang disisihkan oleh keluarga oleh kerana pendapat berbeza...

alhmadulillah,mereka tidak lah menjadkan pengalaman pahit mereka sebagai alasan utk untuk tidak mengecapi hidup yang lebih bermakna..

mereka sangat tabah....kerana,walopon tiada keluarga,masih ade sahabat handai yang membantu mereka dengan ikhlas...

semoga mereka sentiasa bahagia dan berada di landasan yang benar...


Jumaat, 26 Ogos 2011

ubuntu vs ibuntu ngan blackberry

kalau anda semua buntu ngan blackberry korang,aku lagi buntu,BB aku sgt bias okey!!!!amat sangat bangat!!!

aku baru la gatal2 nk tuko line digi utk BB,haremmm!!!Line x de kat umah aku????SOS manjang,x kan aku nk kene gune kod morse nk main fb???gune sign language nk gune ym???

kat luar okey pulak..

dang!!!!

IBUNTU nyah...

aku masuk line maxis ngan celcom..3G superb macam super junior joget hokey!!!

papehal..mmg aku nk ge reformat blackberry aku,sbb,ade prob kat OS dia,x mau masuk "mobile site" ngan nk upgrade OS 6 ke,& ke,

ngan,aku rase.........nnt la aku nk rase..sbb,aku pg2 buta,tdo x tenteram...pagi2 aku dah godek 3 phone,1 mobile modem,semata2 nak carik punca,nape digi aku x de line.SOS majang..kat luar smlm,cantek je line dia..haremmmmm

owh,raye aku kat sini aje x g memane,aku keje je isin ngan jumaat tu...sbb aku suke keje,time org lain coti..muahahahhha

SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR BATIN uols..

tp,buat masa ni,aku x maafkan beberape mobile service provider...

Digi-sbb x de line kat umah
maxis-servis BB mahal tp email x de
celcom..sbb mahal sket dr digi

(aku x de la hangen sgt,still leh gunekan cara tradisional iaitu,lappy ngan pc)

Rabu, 24 Ogos 2011

ayah x nak jamin aku

td,masa aku selambe je lunch kat umah..ayah aku kata

"kalau kat umah ni,nak makan smpai depan dagu ayah pon x pe"..kate haji ismail yang kacak...
sambung beliau lagi "kalau kat luar,kalau x posa,jangan makan kat tempat tebuka,ngan makan dalam keta x pe,jgn lupe tutup tingkap "pesan beliau lagi....

"tapi,jgn smpai kena tangkap,ayah x jamin"

"baik ayah!!!"-jawap aku sambil makan candy choclate

Isnin, 22 Ogos 2011

pose hari ke 22 ramadhan

saya x posa..tp,saya asik igt saya posa...
siap lupe lagi nk makan kat dapor...

tp,ngantuk dia bila peot ni x yah cite laa....sayu je mata..
meja pon rasa macam bantal..
ni saya tulis sambil tutup mata..ebat x saya (hebat x saya menipu,sbb x posa,leh tipu sunat..hahahaah)

alamak dah pukul 4.30p.m,nak balik makan ngan tdo la....

tata titi tutu...

Selasa, 16 Ogos 2011

kira la saya..

saya sweet smbil tdo nganga...

pagi ni,saya benekad menganto adik saya g keje,sbb sekali jalan aje...
sape kate federal hiway jem???mne ade,saya rase sopan aje pejanlanan pagi ni...ahahaahha(aksi ribes saiko).......jem,but not dat bad laaaaa (for me)....rase macam satu tanggungjawap yg bes bile anto adik g keje...

(masa ni,intenet opis saya sgt sux)...........

kebanyakan adik beradik saya mmg tdo nganga,saya penah beberapa kali untuk tdo menutup mulut,tp,pecobaan senantiasa gagal..makanyeee,saya biarkan saja mulut saya tdo nganga belalu pegi...

bukan saya sorang saje,adik beradik saya yg lain juga yeee,mak ngan ayah saya juga tdo begitu..maka,mmg keturunan kami selain keturunan melayu jawa (bukan engrish malay)...kami mmg beketurunan tdo nganga....mungkin dengan tdo nganga menyebabkan kami berasa lebih lancar sistem pengudaraan kami

sbb ketidongangaan kami,maka,kami akan mendajal satu sama lain....

contohnya,kakak saya penah kami masukkan garam didalam mulutnya kerana tdo nganga...

saya pula,x makan tembikai merah,adik beradik saya mendajal saya dengan memasukkan tembikai merah kedalam mulut saya..x sedap okey!!!!letak la beef stik ke,aiskrem ke,coklat ke (jgn la coklat masakan,pahit woooo,hari tu sbb aku lapo,aku makan coklat tu kat umah feez)..

okey la,aku malas nk cite lagi

sekian,wassalam

Rabu, 10 Ogos 2011

perbandingan prepaid balckberry plan antara hotlink,celcom,u mobile,and tune talk....

(kurang pahala posa aku tulis blog ni)

selama 4 bulan lebih,aku pakai blackberry gune hotlink...rm20/month..okey la kan,aku boleh watsapp,fb,tweet (social network),check email(yahoo,gmail,etc)balckberry app world,skodeng website,ym,gtalk,bbm,fbchat..tulis blog.....heheheheh,leh download brg dr email...

tp,bile aku renew plan dia yg rm 30,cam APE PON TABLEY..

tulis blog....harammm!!!
watsapp......hampeh,
nk skodeng gugel... ptui
balckberry app world x leh masuk!!!!
email...no entry okey!!!!

maka disini,aku ngan feez telah amat amarahnye menggunakan hotlink yg kami banggakan selama 4 bulan ni..demmit...aku dah sebey....rangkaian tepon menggunakan prepaid...mari kite saksikan

NOMO 1-HOTLINK-xpress yourself

(ini berdasarkan plan pada 10.8.2011)
pakej yg ade:
1)monthly BIS Plan RM98
2)Wkly BIS PLAN RM 28
3) Day BIS PLAN RM 2.50
4) Mthly BIS Social RM30
5) Wkly BIS SOcial RM 7

coverage pada aku not bad gak hotlink ni

hotlink


MAHAL okey!!!!kite aka prepaid nk jimat,nk bebelanja nga bijak...INFLASI SIFAR WAWASAN KITA..so bye bye hotlink...

NOMO 2- CELCOM-berbaloi baloi

pada aku,plan ni not bad,x mahal,x murah,dengan ape service yg derang bagi,mmg berbaloi laaa..coverage mmg not bad;

All BlackBerry® Plans come with BlackBerry® Internet Service which includes up to 11 push email accts, Social
Networking - (Facebook, Twitter, Myspace ), Instant Messaging (BlackBerry® Messenger, Yahoo Messenger, Windows
Live Messenger, Google Talk & ICQ), Internet browsing & tethered modem capable (FUP based on Plan choosen) &
access to BlackBerry® Apps World.

celcom


boleh dipertimbangkan

NOMO 3-DIGI-always the smarter choice...

smart ke????smart laaa,kadang2 line x de..sile sabor yeeeee

plan..not bad....murahhhhh

sile lihat lampirannnn
digi

aku x amek pekej yg lain,sbb,x bes langsung

tp coverage,x la sehebat celcom ngn hotlink,tp,kadang2,boleh je da buat bendeelik,tempat celcom ngan hotlink x de,dia ade line....hurmmmm

NOMO4-U mobile

Prepaid

DailyWeeklyMonthly
Unlimited BlackBerry® Internet Service (BIS)YesYesYes

Video Streaming Charge
FREE Unlimited Data
FeesRM 1.50RM 8RM 25
not badddd...tp...aku x tau details dia...aku assume,sama kot ngan digi

last sekali..TUNE TALK-once u balck,u never go back
hurmmmmm

BIS Plan
What does BIS Plan include:
Email, BBM, Blackberry Browser, Facebook, Twitter, Myspace, Yahoo Messenger, MSN Messenger, Google Talk & Social Feeds

What BIS Plan does NOT include:
Internet browsing using the WAP Browser, FourSquare, Whatsapp, Youtube & downloads of files

Subscription RatesBISBBM + IM
DAILY - RM 0.98
DAILY - RM 0.38
MONTHLY - RM 28.00
MONTHLY - RM 11.00
NOTE: All subscriptions are renewed automatically.


so,sebagai manusia yang bijaksana dan sini.....korang pilih arrrrrrrr me yan terbaik,aku cume tlg permudahkan pilihan korang sajokkkk


Jumaat, 5 Ogos 2011

cite ramadhan saya.....tahun ni punye...

cite ramadhan saya kali ni,x de kene mengena dengan time tgh hari,saya dok teringat cendol pak akob(alah yanggerai kat seksyen 16 depan masjid tu) dan cite pasal teringat ayam goreng kampung seksyen 7 yang deret belakng haki baru seksyen 7 tu,uish,dua2 tu mg sedap arrr...malas ar nk katekan...

  • bebuke awal
ni,saa nk cite,time before buke,klau sempat PARAM (PAsar RAMadhan) kat meru,x pon g KL ngan dia......

tp,smlm,ctjer ajak bebuke sama..ececec,melpaskan rindu kat dia,sgt la lama x jumpe....kitorang g seksyen 7 punyeeee...time hujan2,baru la mencabar hidop..mmg laa,dia pegan ayung,aku pean arang,dia dapat payung lebih,aku basah suam2..sib baik suam2.

beli roti bom,satu singgit,bayar singgit smlm dapat 2.

beli murtabak,kalau satu rm 2.50,3 rm 5,sbb muke tamak,aku suh je ctjer beli rm5,leh dpt 3,leh bawak kat markas

beli nasik kerabu ngan laksam je x de diskaun..

beli kueh rm 1 dapat 3 (time ni aku dgr mcm bunyi azan,ghupenye bunyi ngaji,sib baik akak tu bgta bukan azan,alau tak kitorang dah bedal kueh kat situ gak)

dapat 2 bungkus kuey tiaw.....

dapat air laici freee

tp,masa jalan balik,lalu kat tempat org jual durian,nampak budak baju biru dah makan,pastu,leh lak dia kate dah bebuke...saya ngan ct pon ape lagi,cuba makan kueh yg kami beli...
tibe2,dr sayup2 tedengar "kak,belom bukak posa lagi laaaa"

x guna,budak jual durian tu x posa la yeeeeeeee...dem sungguh

  • ayah selow talk
sbb ade imam lain bawak terawikh,x de mood nk g terawikh,i loike bapak saya or imam2 taman ni je yang bawak,sbb imam ni,siap bg ceramah,dia stop masa 4 rakaat..adehhh,pastu,yg lain yg saya x puas hati,saya malas nk tulis sini...nnt jadi ngumpat,makin kurang pahala posa yg mmg npis neh...

makanye,saya bg tau ayah saya,saya nk solat terawikh kat umah aje,masa mula2 ayah saya kata,okey,
pastu,masa azan isya',ayah saya offer saya ngan cara halus,suh saya terawikh kat surau,ntah mcm mne,selow je dia ckp ngan saya
saya pon g surau..haih..ayah saya,mmg pandai negosiasi ngan saya...

saya dah ngantuk...nite2









Khamis, 4 Ogos 2011

posa zaman skolah rendah

masa aku zaman skolah dulu la kan,aku mmg dah stat posa,bab posa aku mmg rajin arr,x caye korang tanye pn hjh siti asmara ...hj ismail (bukan mail lambung,ni mail perak) x la tau sgt peel aku ni....

tp,aku mmg suke posa,tp,selalu mintak halp day,ye laaa,aku kan kecik dan comel lagi begaya.....mesti la mintak halp day,takut nnt time raya,aku kegeringan pulak...tp,mak aku suke je suh aku tahan smpai petang,selambe je mak aku saiko suh aku posa gak..aku pon dah lupe ayat2 manis saiko mak aku tu...kalau dlm bulan ramadhan,aku x posa,cume sehari 2 je,itupon sbb aku gatal2 nk bukak posa...

klau g skolah agama(time tu waktu petang),aku selalu g kolah kat tepi tandas tempat amek wudhu' nk bg sapu tangan aku basah,leh lap2 muke,bg muke segar time posa....tp,aku mcm rase x mujarab aje,lg lesu ade la aku..hampeh tul,skill tu x leh pakai,maka,aku try letak ais yg kawan aku beli dr kantin(kantin bukak sbb budak2 tadika ramai x posa)...perghh,nyaman sket..tp,letak ais ni mencabar iman sket..asik nyaris2 masuk mulut je ais tu,(dan aku mcm lupe lak,ntah2 penah je temasuk mulut)....

kalau skolah pg,aku rase biasa je,rase hebat je g skolah,aku pon tatau ngape....

balik skolah agama(aku skolah agama tau,jgn x caye)..aku biasa g main bola kat padang utk kill the time,mmg la penat,tp,kurang2,lps main,leh minom sbb dah time makan kan,so,agak bijak disitu...

paling aku suke,dr dulu smpai skrg,time sahur aku tanye mak ayah aku "nnt bukak posa ape?"kadang2 mak aku jawap je soalan aku,katenye nk buat mee goreng,tp,bile time bokak posa,dia buat nasi goreng....

terawikh lak,aku besenye buat 20 rakaat masa kecik2 dulu,bukan ape,bile aku buat banyak2 gitu,pg2 aku senang nk buang air besar,aku pon x tau kat mne synchronizenye,tp,mmg sumpah,aku x tipu..kalau aku tipu,aku kerat kertas buat origami bentuk sampan....

dah.sekian

Rabu, 3 Ogos 2011

sempena ramadhan niii

sempena ramadhan ni,muke aku mmg ade je kat meru...mmg x de tempat lain aku nk g,meru aje lah tempat jajahan aku buat masa ni...sbb meru kan urban..ape ade hal!!!

pasar ramadhan meru..jadi shopping komplex aku,bukan ape,sje je cuci mata ngan idong time petang2...rase nyaman je bau makanan..tp,nyaman idung ,perut la main tarik tali...adehhhh.....tp,aku kuatkan iman,x beli ape yg derang jual,gile ape,mah aku ade 4 org je,yg makan pon 4 org la kan,kalau aku beli banak2,sape nk perabih???mak aku masak pon dah sodap...kalau korang rase masakan mak korang sedap,jom kite main petandingan MAKTERCHEFF ganti masterchef..ade bran????x bran..la tuuuu.!!!

Photobucket

bulan ramadhan,kalau tau x posa,jgn la gatal2 makan kat pablik,sumpah,kalau korang kene tangkap,masuk van mayat ke,naik black maria ke,kompem aku dtg dekat,gelakkan korang,pastu aku bg ceramah fadhilat solat terawikh..past sikit2 aku selang seli ngan lagu nasyid kumpulan raihan..wooo,aku minat lagu raihan,rabbani sikit2 je arrrr

bulan posa,setan x de,kalau korang menguap,x yah tutup mulut pon x pe,sb setan x de,yg masuk angin je laaaaa...

kalau rase nk memasukkan seswatu dlm rongga tu,elok la tunggu waktu bebuka,bukan ape,kalau korang masukkan gak waktu siang dibulan ramadhan yg mulia ni,pastu tetibe tecocok ke,terluka ke ape,pastu kene g spital,kang org ramai tau la,korang ni x posa,x pon,sengaje nk membatalkan posa...ish ish ish...

Photobucket

artispon sah2 la korek idung..normal ar tuuu

beharap badan aku akan kembali mantap seperti sediakala dibulan ramadhan ni!!!amin ya rabbal alamin!!!

dan....semoga korang bebahagia dibulan ramadhan ni..haip!!!


Selasa, 2 Ogos 2011

walopon lambat aku nk tulis gak

mengikut pirasat aku..beberape tahun yang lepas..kalau bola sepak malaysia..ramai je x g stadium..siap kalau kat radio tu asik kutuk je team malaysia..siap cakap,ntah bile ntah pasukan malaysia nak masuk piala dunia...kalau kat radio tu,asik kutuk malaysia jeeee...kalau team malaysia main,kompem ,stadium x penoh pon!!!haishhhhaishhh..

tp.tu dulu..beberapa tahun lepas..yang amek corch luar....bukan dato k.rajagopal okey...

sekarang..baju jersey malaysia,macam dah jadi baju kebangsaan...kalau satu umah,x de baju jersey malaysia..x up to date la umah mereka....stadium,tiket penoh aje manjang...perghh...yang paling aku bangga smpai idong kembang..bile tam malaysia kalah,penyokong setia pon still bangga..mmg aku respek ngan mentality rakyat malaysia..ramai yg dah stat puji dr asik dok kritik....

ni la muke harimau malaya yg sebenar..mampu beraksi solo je okey!!!

Photobucket

Selasa, 26 Julai 2011

cite ni lagi seram dr cite hantu susu kat astro tuu

Hamek korang,selambe je aku,mentang2 dah terel gune phone leh update belog,trus aku letak 2 entry satu malam,saje je aku nk kalahkan penulis2 belog tersohor kat msia ni yang aku pon x tau sape....

Korang tengok cinte hantu susu?aku x tau channel mne,sbb aku tgk kat youtube je,gile lawak arrr,muke selamba amy mastura mmg terbaek arr,leh lak jadik hantu penanggal...

Si erra fajira yg panjang tu,jadi hantu apentah,sbb putih aje,polong kot...kalau transformer betukar dr keta chevrolete kuning jadik robot bumblebee,ni erra fajira,bile suh betukar,jadi polng...hahhahaha

Marsha lak jadi hantu kom kom,aku sendiri pon x tau ape hantu kom kom,td kat opis masa aku tgk youtube cite hantu susu,baru aku tau,hantu tu betukar jadi kaler hitam,zarina lak jadik hntu ape ntah.....

Baru aku tau,hantu susu mempunyai tetek yg besar time derang x jadi hantu..so,sape2 ade tetek besar tu,kemungkinan besar mereka hantu susu,kebarangkalian amatlah kena kira dulu...aku x ckp derang tu hantu susu,korang yg pandai2 yeeee....

Adoi,melalut aku dah,ni,sebanarnye,aku nk cite,ni kan dah kul 3pg,aku x leh tdo akibat kegatalan kulit..diulangi,kegatalan kulit yg aku alami,telah menyebkan.aku nk toilet utk kali ke2,semasa bejalan nk bukak lampu kat dapur...tekejut aku tgk kat ruang tamu umah aku,aku nmpk lembaga putih kat ruang tamu umah aku,
Seram x?sile seram ye...nyaris aku jerit,tp,aku kuatkan iman didada,sambil kompiden aku kata,ni umah haji mail,mne ade hantu,nasib baik aku pakai spec tebal aku yang power 825 kanan 825 kiri...fuhhh,
Rupenye mak aku solat sunat....patutla aku nmpk lembaga putih tu ngadap qiblat..

Sib baik aku x jerit "OMK(oh mak kau!!!!)

gile mahal henbeg ghupenyee

Ehem..ehem....assalamualaikum..

Malam yang sepi ni,saya x leh tdo,maka,saya try menggodek henpon saya ni,hurmmm,setelah digodek2,maka,barulah saya tahu,rupenye saya boleh tulis blog dr blogspot,selama ni,wordpress je boleh,

Dengan acc prepaid saya 0cents,saya telah bejaya megakses blogspot ..saya pasti,charge tidak dikenakan...

Saya x leh tdo,sbb mungkin telebih minom kopi sambil badan saya mengalami kegatalan yang teruk,saya dah letak krim yang feez bg,umpama tidak mujarab...hurmmm,nampak gaya,saya akan keklinik la esok ni.....

Sebenarnye,saya nk becerita pasal henbeg..saya pasti kaum2 hawa diluar sana mahupun separa hawa separa adam,pasti akan meggemari henbeg......
Semasa saya bukak FB saya,saya nampak junior asrama saya jual henbeg....
Brand,mmg sgt branded...tp,satu brand je yg saya kenal,GUCCI,yg lain,saya x berape kenal,
Harganye....perghhhh....mmg mahal la pada saya,rm1k keatas....mmg gile ar,sape yg beli henbeg mahal2,saya mmg kagum ar,banyak sungguh duit mereka.....
Tp,pada saya,designnye,biasa aje.....ntah ar,mungkin kerana kebutaan fesyen sayaa,menyebabkan,saya tidak menghargai henbeg punye design.....
Pada saya,kaalau henbeg harga rm150 pon dah kire mahal....

X pe laaa,duit mereka,sukehati mereka laaa kan....

Semoga anda enjoi menggunakan henbeg mahal anda....
"Money can buy happiness"

Khamis, 21 Julai 2011

tahap jiwang

The greatest thing you'll ever learn
Is to love and be loved in return.
~ From "Unforgettable with Love" by Natalie Cole

Rabu, 6 Julai 2011

nasib saya begini

ble uncle ajak saya main futsal,saya kata okey je,saya x tau pon sape teammate saya,gruping saya...saya just main aje.....alhmadlillah,no 1 kat jelajah selangor.....
saya tepaksa join team baru,sbb,GAI-JIN kene ehat sbb masalah buatan org.....

Photobucket

Photobucket


ni saya main utk i metro kat melaka,saya x main sgt pon,tp,ade la jugak main,x la x main langsung kannn...bes gak..bile dah kenal derang....congrats phoenix B.........

Photobucket

Photobucket


jadilah org yang begune dan x susahkan org lain

kali ni,aku nk bg nasehat sket,kepada manusia2 yg selalu dengki ke atas manusia lain diluar sana...yang x boleh nk tengok org lain senang...

berubah lah....jgn la asik nk dengki...ape yang dah lepas tu,lepas la,maafkan je lah,jgn la pulak ko g main serang2 org yang kau x suke...walopon aku x tau sgt ape sebenarnye yang terjadi,tp,just positip thinking sket boleh x??

kan x elok2 main serang2..maaf memaafi antara satu sama lain lagi baik
stop dengki mendengki...jadilah org yang bersifat mazmumah...bukan mahmudah...tp,skolah mahad hamidiah sgt bagos....

dan jangan la korang cube menyusahkan or lain..kalau korang susahkan hidop org lain,kacau org lain,nnt Allah bayar cash je,pecayala kata aku aku ni....

semoga Allah meahmati kamu..aminnnn yarabbal alaminn

Jumaat, 1 Julai 2011

ape dia tanye????

Photobucket

1.atuk dafi solat x???
2.atuk..bile saya boleh sunat??
3.atuk..agak2 dah besar saya boleh baca khutbah x??
4.atuk..macam mne atuk ngorat opah?
5.atuk...antara saya ngan dafi..shuib hensem x?

Photobucket

1.dah besar kami akan jadi ape??
2.mak kami nakal x masa kecik2?
3.mak kami tinggi x macam abah and dady kami?
4.masa sekolah,mak kami g skolah x?
5.mak kami ni suke dafi x?

Sabtu, 11 Jun 2011

saya mmg bawak selo laaa

semenjak dua 3 menjak dan bermenjak2 ni.....
saya kan bawak keta...mmg tak laju langsung...saya ni,sbb dah asik kene saman aje,saya dah tobat,
elokla polo je rules yang ade,kang time raye cina punye bonos,asik bayar bende2 ngarut tu aje,nyampah lak saya
dah la makan kene bayar 6% govt tax...AGAK2 la wahai encik kerajaan oiiiii....huh!!!

kan saya ni agak multi tasking orgnye...bawak keta sangat laaa bosan,nasib ade akak henpon yang saya leh YMing,Fesbuking,BBMing,dll lagi kannnnnnnn,

bile saya dah multi tasking gitu,smbil mencuci mata,sudah pasti,kelajuan saya dibawa PAR....kalau 80km/h,saya bawak 70km/h je......

mne la saya perasan,abg pols main tembak2 speed bawah jambatan kannnnn,kalau saya tau,kompem saya bawak 50km/h......

saya kene tahan.....

dia mintak lesen ngan ic saya,sambil tanye saya,dr mne nak kemana....
"dr klang tuan nk ke opis sg long kajang"

dan,smasa menyerahkan lesen ngn ic baru aku teringt..lesen aku mati 29 May 2011,(time ni ialah 9 June 2011)

dan sbb muke penoh kekompidenan aku....aku hulur je lesen aku..smbil dia tanye kat sipenembak speed trap,ckp,keta aku ape kesalahan.....demm,aku bawak laju?????


"tuan,saya mne ade bawak laju (sbb aku kompiden tgh main ym),betu tuan,saya 80km/h pon x smpai"-kta saya kepada tuan polis....smbil buat muke comel....

"baiklah,saya lepaskan kamu,nnt kalau ade,kitorang hntr surat kerumah"


aku bajet,sbenarnye,derang saje je tahan aku,x de sebab,sbb aku pon muke selebet je....

lain la kalau aku pakai ni,derang nak tahan,baru puas hatiiii

Photobucket

p/s:ramai yg kate,aku mmg bawak selo,smpai,ade yg kate,kalau nk saman aku,speed limit kene tak melebihi 60km/h,baru leh saman aku..demmmm

Jumaat, 3 Jun 2011

salah rumah kah?????

suatu malam yang meletihkan,selepas pulang bermain badminton bersama dato'lee chong wei dan rakan2...
selepas melepak....smbil mencuci mata...
saya pon pulang kerumah dlm keadaan yg tak berape letih,kerane,main satu jam saje....kalau 2 jam,boleh juga pitam kerana amek shuttle,bukan bermain badminton....

dlm sedar saya sampai umah,saya bukak gril umah saya...hurmm,bau cat..sedap gak,tp bau gam lg sedap,sbb tu ramai budak2 hidu gam,

saya pandang pintu umah saya....raenye,saya tiap2 hari balik umah...saya salah umah ke????????apesal pintu umah saya kaler biru laut mcm laut kat koh lipe???????

saya salah umah??????

x,sebenarnye bapak saya cat pintu umah,sbb nk raya lagi tah berape bulan....

cuak saya seketika

Selasa, 24 Mei 2011

ni lagi teruk

aku x sajes budak bawah umor baca entry ni,sbb sesi maki caci mmg pasti banyak sekali....

bengong seketika aku bile ct ajak aku kamping kat PD...ngan 2 org lagi kawan dia...aku mcm..malas nk layan,sbb,klau plan ngan ct,banyak yang x jadi dr jadi..ape punye jenis org kadang2 aku pon x paham....tp,selalu aku pahamkan aje ,x pon buat2 paham.....

smpai umah dia,ntah ape cite ngarut derang ni,kene kacau ngan budak skolah,aku malas nk pikir,tp,derang pakse aku pikir,bile aku pikir tak mencapai piawaian pemikiran mereka,marah aku pulak,cilake betul si melly ngan ct neh.....

nk g kamping,tp brg satu ape pon x prepare,gampang tul,mlm tu gak g tesco beli brg,sib baik khemah dah ade,ct suh aku bawak tempat bakar aje,yg lain dia prepare,
mati2 aku ingat dah siap prepare,tinggal g je,tp......cam haremm,ptui....

setel beli belah kat tsco,kitorang pon belah,malas aku nk layan cite2 ntah pape derang dlm keta neh....

ni gambor ct mase kat umah dia,dia pakse aku amek gambor dia ngan baju yg boipren dia kasik....

Photobucket

khemah yang akan memayungi tdo kitorang utk seketika pada mlm tuuuuuuuu...pasang khemah dlm felap,kire,okey laaaa,aku bukan reti sgt pasang khemah...."APE YG PENTING????KEJESAMA"......pasang sama2
(kunun2 mcm dia la yg pasang sorang2,tu yg posing baek punye tepi khemah)

Photobucket

melly ngan ct bajet cumel

Photobucket

aku ngan melly,dlm gelap,betambah gelap aku ni????caitttt

Photobucket

saya malu bile gambar bertiga

Photobucket

ct explain,jenis2 hantu

Photobucket

mlm tu,henpon kene rampas,cilake betul,sbb aku ngan melly dok main henpon,si boipren ct dah tdo gamoknye,tu yg dia jeles kitorang main phone,sib baik aku ade phone bekap.....
dapat henpon semula bile kitorang kate nk upload gambor kat FB..yeay...

kamping x bawak sudu,garpu,pisau,cawan...so,pandai2 la....sib baik bawak shisha,tp,x reti nk gune,botol shisha jadi cawan...hebat?????babi betul..hahhaha
arang pon cukop2 je...mmg bagus....kamping ala kadar namenye....

gua tutup mata dia,sbb nk tunjuk bibir hitam dia

Photobucket

betul x????aku suh makan udang ke,sotong ke,dia g makan arang,ntah sapa suruh..

Photobucket

tdo kul 4am,kul 5 si melly ajak balik,cilake betul,ape kes minah ni,ct belasa tdo,aku teman melly drive,dia kate,dia dgr ade lelaki borak2 kat pintu masuk khemah,pastu,nmpk guruh mcm hari nk ujan....

ct,lenkali,kite kamping bedua je la,aku rase lg bes kan???

Khamis, 19 Mei 2011

pejalanan sakit mata kamu semua-part 2

sambungan!!!!!!(lantak korang la nk sakit mata ke ape)

dafi bieber x??????????baik cakap ye!!!!!!!!

Photobucket

renang berirama tapi tak seragam!!!

Photobucket

serangan terhadap feez.....

Photobucket

serangan terhadap am!!!!(gua mmg penyerang)

Photobucket

tepakse menyelamatkan mereka berdua!!!insan yg lemah.hahahah

Photobucket

lps balk piknik yg menenangkan,aku jumpe ngan lumukers..yeah,derang g tgk kelip2,aku x de mood,so dtg time derang dah habes tgk kelip2....
lps makan,aku ajak g ICT,then,derang kate,nk g tepeng...WTF,gile betul,aku pon on aje sbb,ntah mcm mne,mmg aku dah pack baju siap2,ikutkan aku,aku nk polo derang balik lumut,dah derang ajak g tepeng,lg la bs kan...(sile jeles ye kamu...hahaha)

jiwang sket,gua layan bungeeeee....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

elis pakse kitorang tengok ape yang dia tunjuk..cilake elis

Photobucket

tp,pokok ni mmg cantik okeyyyy
view mmg bessss..sile naik yeee(gua muntah otw naik...gua pon x tau nape...demmit,bikin malu sungguh)

Photobucket

gua race ngan elis,sape lg laju...navy or budak awammm

Photobucket

aksi bangang nk mintak naik land rover

Photobucket

Photobucket

aku x tau ape masalah dia,nk gambor je,mesti style bajet comel...HUH!
Photobucket

singgah air terjon kat sg trong..mak aii,bes woooo..korang layan la video yang ade tuuuu...sile teruskan kejelesan yang ade

Photobucket

time ni gua belasah je seluar ngan baju tdo gua

Photobucket


derang budak navy,boleh arrrr,main renang2 dgn kompiden,walopon gua reti berenang,muke cuak gua,x dapat nk tutup...hahahahaha

video video

last skali,gua makan laksa kat kaula kangsar....

bawah ni,gambar gua kat sg kuala kangsar okey!!!!!

Photobucket

gambar aksi lompat x de,sbb,pakai kamera phone..nnt x nmpk santekkk..heheheheh

Rabu, 18 Mei 2011

pejalanan sakit mata kamu semua

ahaks...sile rembeskan kepedihan air mata kamu semua dengan menyaksikan gambar2 pedih mata edisi lama,baru nk upload.....

  • seprise bestday utk saya dan wan,hahahah..siap ade kek okeyyy...

Photobucket

Photobucket

bile nama saya di melayukan

Photobucket

  • .serprise dr my bff..lap u guys.....

Photobucket

u and me against the world??



Photobucket

tp,wingman gua kurang sorang la pulak ,



  • jakarta-bandong-jakarta

gambar kat atas ni...mmg kire wajib laa,walopon dalam ketakutan kan?????

Photobucket

kompem lu lepak,lu ketawa

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sebelom gua membieber kan diri gua

Photobucket

  • besday intan.....tgh skodeng ade org nk kene tarik keta dia.....
Photobucket

  • skytrex..ape la sangat kan???
penasehat tetap gua....

Photobucket

  • main kat manjung.......dapat no 4,demmm,salah gua x mark betul2
Photobucket

demm rambut gua sgt selekeh...

Photobucket


to be besambung!!!!!!!!!!!!!

Feedjit