Jumaat, 31 Disember 2010

kamu

pada kamu,
yang terkecil hati sma saya...
maapkan saya yeee...

kamu,sile kekal comel ye...
and just be yourself yeee..
saya senang besama kamu....

Rabu, 29 Disember 2010

lalok..enuff said

lalok 1...

saya makan ubat selsema kul 4 petang..saya belasah tdo kul 5 ptg,saya ingat nk g jogging kul 6 ptg,tp saye tejage kul 6.45 ptg,sbb sy dgr ade bunyi sms,saya ingat sms dr sape,tp,cume dr maxis,pasal promotion dia yang saya selau delete aje sms nyeee.x gune betul...saya tengok lappy,nmpk email dari varin resort suh saya bayar balance duit...saya mintak bantuan NAD,sbb,saya tgh tingtong,ade prob sket,tp,tetibe,saya amek phone,saya tercall zara pulak,tp,sebenarnye,saya nk kol feez..saya rasa saya merapu kot masa tgh cakap ngan dia,saya pon gune kad bank saya nk buk...ntah,semuanye fail..nnt saya mintak tolong NAD lagi...nnt aku banje ko makan cendol yeee

Lalok 2...

saya smpai Giant,nk withdraw duit....saya dah smpai pon,tetibe,saya check purse saya,cilakos,kad bank saya x de,kompem atas meja..saya rasa,5 kali saya mundar mandir depan Giant,saya x tau nk buat ape,nak balik ke amek kad bank,nak masuk giant,gune je duit dr bank lain..last2,dua2 saya x buat,saya beli coklat aje sbb saya nk tenaga...

Lalok 3..

saya main futsal..saya agak blur...tp,saya boleh lari,semua kate muke saya sembab,siap pegang dahi saya lagi...saya x demam,tp,makan ubat selsema ni,mmg boleh kasik saya ting tong sepanjang masa,lps tu,lepak ngan tora kat City kopitiam Marina island,bibah kata,Tora demam sbb rindu kan saya sbb dah lama x lepak ngan saya...agagagaga...lawak bdodoh sgt,walopon saya lalok,saya sempat kacau bibah..carik pasal ngan dia..ahahaha,padan muke bibah,tora pon x beking dia..hehehehe

Lalok 4...

saya cube sedaya upaya utk buat repot..tp x mampu,pukul 2am baru tdo,dah ade atas tilam,sya pon asik gulin2 aje,x leh do,sib baik lam2 tdo,tejage kul 5 smpai skrg..stil ade blup!blup! dlm otak saya..bodo punye mimpi,satu hapah saya x tau saya mimpi ape,saya cume rase penat ajee

sekarang saya separa okey aje..bdan sgt lemau...haish...sy ingat saya nk MC,tp,nk bawak client saya g buat test pulak...lps tu,saya nk balik tdo laaa

oh ye,kembar saya dah bersalin...anak lelaki...hahahah,saya tau sbb saya baca wall adik bongsu saya,pg2,kembar saya dah sms,siapa kate,harap2 saya x busy main futsal sbb nnt leh jumpe anak dia...

saya sayang adik beradik saya..

Selasa, 28 Disember 2010

mak saya kata,saya macam ayah saya

semalam,masa lepak kat meja makan,mak saya beborak sambil begossip ngan saya pasal,sapa kawan2 saya,kawan2 saya pakai tudung ke x,tinggal mane,anak sapa,degil ke gile kawan2 saya,sambil mak saya begossip tentang adik beradik saya,jiran tetangga saya,sdara mara saya...(dikala ini, saya sedang buat report keje saya,saya sungguh malas).....

tibe2,
dengan selamba,saya "fart" depan mak saya (saya x nk tulis dlm bahasa melayu,kerana,bunyinye agak x sopan),laju aje mak saya bekata
"ish!!!bunyi sebijik macam bunyi ayah punye bunyik,panjang siap berlagu2" kata mak saya sambil membuat muke separuh marah kepada saya.... dan,dengan selambe,saya bekate,
"anak ayah,mesti la ikut ayah"....kata saya dengan kompiden.....

muke bengang mak saya,x yah la saya citekan.....boleh betukar menjadi miss univers kalau tak silap saya

sekian...


Isnin, 27 Disember 2010

petang

owh,sesi petang kali ni agak mengejutkan...
setelah pebincangan 2 hala yang suci antara saya ngan feez,kami telah memutuskan,bahwa,kami ingin begaya pakai baju jersi pasukan MAlaysia..kami amat jeles dengan mereka2 yang bejaya beli jersi tesebut..sakit mata kami mendapat tahu akan keadaan tesebut...
kami x mau beli baju mahal,gile ape,baju original,RM200++ rasenye,
teringat saya iklan bodo,"Belilah Barangan Buatan Malaysia" yang ade muke zarina AF2,jadi org dalam iklan tesebut..
baju buatan Malaysia Rm300
baju buatan luar lagi murah,
tp dia pilih jenama buatan Malaysia,sbb buatan Malaysia,
gile ape...nk suh org Malaysia membazir ikut perangai Syaiton ape ke?haish..tak sior keme...

makenye,saya ngan feez,telah melencongkan keta ke stadium bukit jalil...keadaan sesak x mematahkan semangat kitorang..paking keta kat LRT sg besi,naik LRT..mak aiiii,sesak dia x yah la cakap,kalau korang teraba bontot org,org tu pon x tau,sapa yang raba bontot tesebut...hahahah..time ni menyetan la bes...
tp,saya ngan feez x buat begitu,x baik la yeee..cube org pegang bontot kamu..kamu suke ke????

baiklah,setelah naik LRT,mak aiii,turun pulak kami sekali ngan penyokong msia yg bawak gendang...menjadik2 la pullak...bes2,baru la rase mcm nak g perang...aku ngan feez,bahagia je tengok situasi tuuu...baru la meriah,...x kan ko nk g stadium sokong team sendiri tapi senyap,itu mcm g kenduri arwah namenye

anyway,pastu,sessi pencarian pon bemula...saya amek baju size kanak2,,sbb,size dewasa,mmg bukan size saya,x yah la korang gelakkan saya lebih2,saya sumpah korang jadik sup sesumpah boleh????hehehehe
feez dapat baju kedai lain,sbb kedai yang saya beli tu,x de size,

lps dapat baju,kitorang terus sarong aje baju tu,sbb,feez pakai baju kaler merah,saya takut,polis suruh dia masuk pintu lain aje...mampos saya,macam mane saya nk menjawap ngan zara...

kitorang terus balik,dlm train tu,saya ngan feez je pakai baju Malaysia...x pe,semangat PAtriotik punye pasal kannnn,org train g bkt jalil,saya ngan feez betentangan arah,

ptg tu,lps paw zt kat mekdi,trus shoot g canai@15 kat subang,layan bola ngan jo,suky,ecah,sara,zt,feez,
boleh lak,masa nk score yang no 1,screen projektor blackout.bengang je muke manusia2 yg duduk depan projektor tuu..ahahah.sib baik kitorang leh nampak kat tv kecik...

meja kitorang aje yang pakai baju jersi Malaysia,meja lain,x pakai,x pe janji,semua sokong Malaysia,itu yg fentinglah...

malaysia menang 3-0,game pon cantik....baju kitorang pon cantik..hahahaha

Ahad, 26 Disember 2010

sumpah saya busy....

busy keje,mmg dah jadi biasa kan???~erk...

busy bejimba,adelah seswatu yang wajib tejadi,walopon hanye lepak di kedai makan.....

ini time masa saya melepak besame nad....
sebelom tu,saya melepak besama cik zara dan nad dia jasko alphan angle,
bile nad beli keta kontrol yang boleh drift,membuakkan saya juge teruje maukan benda yang sma...
huh!!!!

lepas tu,kami lepak kat d curve smbil mengcurvekan mata kami yang rabon...
oi..sedap woo suara nad karaoke...kalau ana rafali dengar,mau dia nk nad punye otograp...

maapkan aku sbb tiada gambor besame nad....sbb,aku ngan nad dok gelakkan org yang tangkap gambar sendiri mcm ala2 gambar myspace tu,x kna kitorang nk buat gitu jugeee...

Photobucket

oryte...aku smpai umah kul 12am,gile aaa,mule la aku bawak keta mcm dlm mimpi,tetibe aku dah smpai umah mak aku,aku nk balik shah alam,tp,aku lencongkan keta aku g meru,saje je,lama x tdo kat bilik aku yg sweet tuu..yang kaler pepel tuuu
lgpon,aku rindukan famili aku....sumpah,aku x tipu (^__________^)
aku telalu ngantuk sbb aku dok sebok begossip mlm tu ngan cik zara....haish....kul 4am baru tido

the next day,ct text me,ajak lunch,....rase malas,tp,rase rindu,
so,aku pon lunch ngan dia,then,buat seprise bawak dia g umah jo,
beguling2 sambil begolek2 kat atas katil jo,disertakan ngan menonton hindustan (aab aab laut chalen kat tv3),tetibe je rase nk g main cuci2 rambut...jo lak,rambut dah macam beruk mak yeh,trus la dia nk potong sekali...g kedai fav dia...

rambut baru jo
Photobucket

kitorang pon nyebok
Photobucket

mlm tu,lepak kat golden break main pool,aku kalah ngan jo 4 kali,ct sekali,trus aku x mo main,cilakos,aku mmg x reti main pool....trus ajak jo lepak kat canai ss15 subang...
lps aku hntr ct balik,aku balik markaz,kalau aku balik umah mak aku,kompem,aku bemalam kat spital....

aku mmg sengaja nk lepak sarapan ngan anak2 jin neh...
borak pasal futsal...kenapa aku lost sejak kebelakang ni,ape jadi kat putrajaya,ape jadi kat game entra,ngumpat2,dan paling best,cite [asal hantu kak limah balik umah....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

dia mengandung..tp,perot masih kecik..yang lain je besar..hahaha

Photobucket



Jumaat, 24 Disember 2010

cite hantu kak limah balik umah...macam gampang

sial betul main futsal mlm tadi,(maapkan kekasaran bahasa saya,saya tgh marah ni)
oponent main mcm cibai,main slide lebih2 ngan main pakuk kaki org,
pale hotak kau main gitu...agak2 laaa kalau bengang sgt pon,tau la team korang x penah menang,
main tu biar la berwasatiah ke,berhemah ke,sopan ke...
harapkan muke cantik,ko slide aku,ko jatuh,aku jatuh atas ko smbil bangun aku tumbok muke kau,boleh????
x cantik kang muke ko,ko nk saman aku lak,

mentang2 aku reserve je smalam,kan,sedap2 je ko pakuk kaki suky,azu,ina,ngan ecah,
aku usyar je korang main..smbil kenyit2 mata kat coach,suh aku masuk gantikan sape2...
cilake,coach suh aku sabar,
sib baik aku x maki2 coach sbb masukkan aku lambat,rupenye suh aku cuci mata kat luar dulu..
puas aku cuci mata,aku masuk court,aku taget dah budak mne aku nk tumbok..
tecengang muke rina(keeper aku ) tengok aku masuk court trus pkul org,
aku bukan ape,dah dia tibai budak2 aku,siap laaa...sib baik refff x nampak
kalau ref nampak,aku kenyit mata kat encik ref...
stakat ko kate aku babi,ape lah sangat,babi tu najis mughallazah ajeee,
samak sekali air becampur tanah,bilas ngan 6 kali air mutlak..sudah..

cite diatas,x de kene mengena ngan cite,Hantu Kak Limah Balik Umah...
owh,kenape aku kate cite tu gampang
cramp perot aku gelak tgh2 malam,
ni kalau ayah aku tengok ni,kompem,dia suke,
cite org2 peyrock katenye...
aku rase,dlm panggung,gelak x henti2,aku ngan zara je kot,
feez..aku x tau laaa,dia x gelak sgt kate zara...
g la tengok kalau korang rase nk putus cinta or dah putus cinta....kalau korang x gelak gak,g la operate saraf gelak korang...

smbil2 tu,nk wish Nad ngan Lily hepi besday...
lily,aku teringat kes tahun lepas,hajari x prepare hadiah besday ko,sebok kol aku nk buat ape...ade dia main bakor2 kertas dlm bilik ayor kononnye nk buat kad,yang jenis tepi2 dia ade sikit decoration mcm tebakor....ahahahah



Khamis, 23 Disember 2010

hurmmmm

cilake tora,mlm td dia cite dia nmpk hantu,mase dia duduk trening kat st gojes,
aku bukan la penakot,tp,dah dia cite sepenoh perasaan,x kn la,sikit2 aku x tebayang ke ape,
tp,aku leh je tdo mlm td,cume yang aku x leh belah,kul 5 lbih aku dah bangun,
ape kes betul laaa,
maybe sbb aku telebih minom white kopi kot mlm tuuu
x pon,sbb,nk suh aku ngaji pagi2...
x pon,aku nebes sbb aton (kembar aku) nak besalin dah...

ntah....

hari ni,makcik kedai tepi sungai panggil aku sayang
kelmarin dia panggi alu manja,
esok dia panggil aku baby,
lama2 kami kapel..hahahahah


saya ade kawan kat lumut,ini la muke2 derang....

ini mase kami mandi manda kat telok battik...banyak skill mandi manda cara gile bile aku piknik ngan mereka,budak navy la katekan,mcm2 skill yang aku rase sgt la bes,aku rase,pada derang,bende2 tu,cuma biasa je,tp,pada aku ORG AWAM,sgt la teruja...(derang selalu panggil aku awam)

Photobucket

sebelom ni,tora selalu buli aku,cilake betul,kali ni,aku sengaje mintak dia dukung aku,
yang lompat tu nama dia shaz
baju hijau tu amyno
sebelah amyno adik,sebelah adik nana,
yg pakai spek ayu,yg buat mcm pistol tu allis,dia mmg pandai main senapang kot,
yg depan tu fatty walopon dia kurus,dah nickname dia gitu

Photobucket

mamat yang cekak pinggang tu,aku suke lengan dia,tp,masa game aritu,dia injured kat bahu,aku saje je nk pukul2 bahu dia,ahahhahaha,aku rase,dia pon navy laa

Photobucket

gambar sopan sikit
atas kanan:tora,sha,fatty,nana
bawah:adik,alis,amyno,aku
tukang amek gambor,ayu

Photobucket

tp,aku paling sayang,mereka ni,GAI-JIN...
we fight and cry togeder
Photobucket

owh,muke azu x de,
jap,

yg tengah tu azu
Photobucket

gambar ngan ina je x de...

oits,bos aku dah g taiwan...seminggu...hahahahhaha(gelak setan!!!)
nex wik nk hand over site kat lumut,
tp,repot ngan susun gambar,satu haram ape aku x siapkan...
huh!!!malasnyeeeee
bapak aku selalu cakap,kalau kene tangkap ngan polis,mmg nampak,
tp,kalau kene tangkap malas,Allah je yang tau

sedih


Lirik Lagu JusBerry Band - Maafkan Aku

Dari awal ku tak pernah tahu
Kau mencintaiku kau mencintaiku
Namun akhirnya kau nyatakan itu
Sepenuh hatimu setulus hatimu

Saat ku telah menjadi miliknya
Telah jadi miliknya
Telah jadi miliknya

Reff:
Maafkan ku yang tak pernah bisa
Tuk mencintaimu, tuk mencintai dirimu
Maafkan ku yang tak pernah tahu
Isi hatimu dihatiku, isi hatimu dihatiku

Kau coba paksakan
Kau coba desak hatiku
Tuk mencintaimu, tuk memilikimu
Tuk jadi miliku

Hatiku tak mungkin lagi ada dihatimu
Karena cintamu karena cintamu
Terlambat untuk di mengerti

Back to Reff 2x

lyricsalls.blogspot.com

Rabu, 22 Disember 2010

kisah hidop saya...bahagian 2

oiiii,adik kembar saya belom besalin lagi....
tp,apesal hati saya asik rase nk demam aje sejak kebelakangan dan kedepanan ni,
gundah gulana seperti ade org kerdil dlm jantung saya dok hammering my heart....
tolong doakan semoga adik kembar saya selamat melahirkan baby sulongnye yang mungkin saya akan panggil...aboi....hahahaha
adekah kerena kami kembar,dia nebes,saya pon nebes??x lojik langsung,

rentetan sambongan kisah hidop saya

lps kami dilahirkan...mak bapak kami,agak fenin,kerana,bukan senang nak susukan bayi kembar,
mak saya bilang....1.2.3.4,bukan bilang itu
mak saya memberitahu bahwa,kalau nk minom susu badan,kene la gilir2,x kan la dua2 mak saya nk susukan,ape ingat,kami ni spesis kucing ke?boleh main minom sekaligus...

masa demam,mak saya kate,sgt la besyukur ke hadrat illahi hendaknye!
karena.kami demam asing2...bukan mahluk asing....
begilir kate mak saya yang comel macam fazidah jonet..
time yang lain,kitorang x demam..sehat walafiat sambil berlaku manja keatas kedua org tua kami serta jiran dan saudara mara kami

ape yang saya ingat,saya ade begambar kat atas kerusi panjang,sarung kusyen kaler hijau,ade jalur2 kuning sket.mmg style era 80an..saya suke golek2 kat situ,saya dengar cite,saya ngan kembar saya x penah jatuh katil,sbb,kitorang baring bawah je kot....langsir kaler kuning jalur,mcm dlm cite adik manja juge mak saya pasang dan sungguh style lah!!!..ahahaha

pastu,memandangkan kami kembar,saya ngan adik saya selalu kene dukung ngan jiran2 sbb derang kate,x penah nmpk budak ade muke sama..comel lak tuuu..ahaks...

kadang2,saya tepikir,ntah2,sebenarnye,saya ni dah tetukar masa kecik2,sebenarnye,saya yang keluar lambat,adik saya yg keluar dulu,pastu,ngan kompidennye,mak saya kata,x laaaaaaa
saya tanye je..mane tau kan??ntah2,jiran2 saya ke,org2 yg dtg tu,main tukar2,
tp,mak saya mempunyai tahap kekompidenanyang tinggi,mak saya mesti dah kasik mark awal2....kalau x,masa saya tanye "mak,agak2 kitorang ni tetukar x?"....x la mak saya marah saya kann..kann...

memandangkan kembar,kene la parents saya belikan pakaian semuanye 2,mainan saya x sure,tp,kalau beli raket badminton,x kan la nk beli satu,kene la beli 2 kan???x kan nk main ngan dinding...x thrill,senang je nk beat dinding...

kitorang bukan la org senang sgt,time tu pon,akak saya ade sakit jantong belubang.sian dia,kurus kering je saya tengok..
saya sayang kakak saya neh,dia la yg ngajor aku sifir,main cekgu2 ngan mcm2 lagi,sayang sgt dia....walopon kadang2 dia garang,saya selalu beking dia,sape buli dia,saya pukul org tu balik,x kesah la org tu kecik ke besar ke,sape2 fitnah dia,mmg laa,nk kene laa ngan saya...

anyway,saya dgr cite,bapak saya harpkan saya ni ank lelaki,hahahaha,
saya x blame bapak saya pon,sbb,mmg dah Allah tentukan kan,saya ni pompuan x berape nk pompuan jadinye
so,masa aku kecik2,kalau adik aku pakai skirt,sori laa,aku pkai kameja okey,aku selalu polo bapak aku g bengkel dia
kalau adik saya ade baju kurung,kompemsaya ade baju melayu ngan sampin sekali...
saya kadang2 pakai je baju melayu arwah abg saya

saya share baju ngan arwah abg sayau,smpai sebelom dia meninggal,skrg ni pon,saya masih pakai jeans dia,saya alter sket,tp,dah koyak kat lutut,sgt rock,kalau mak saya bising,saya senyap ajeee,sbb saya sayang seluar tu,sayang arwah abg saya jugak....

kehebatan saya,sile jangan percaya

umur 6 tahun,aku dah tau mcm mne nk potong besi gune machine.
umur 10 tahun aku dah tau mcm mne nk welding
umur 15 tahun,aku dah boleh buat grill tingkap
umur 20 tahun,aku dah buat gate skolah
umur 29 tahun,dismiss dr faculty mechanical time amek degree sbb fail paper heat transfer 3 kali,(ini je yang betul,yang 1-5 tu,kelentong aje,saya tolong bapak saya sikit2 aje kat bengkel dia start umor 8 tahun)
x pe,saya nk try amek civil engr lak lps ni,leh sama ngan laling saya...


erk ape lagi saya nk cite ye..
mak saya kata,alhamdulillah,kami bedua ni,senang aje nk jage,cume,saya x suke minom susu,sbb tu saya agak gelap,saya x suke makanan bayi,saya suke makan telor goreng dengan kicap,cukup dah,

masa mak saya duduk hospital jaga kakak saya,saya kene submit ke umah atuk ngan nenek saya kat bkt kapar,bile nampak keta bawak kakak saya balik dr hospital,saya lari ke kereta tesebut,sbb,saya rindukan mereka,(time tu,saya ade kat bawah umah ajit,tgh main tanah)

dah la..malas nk cite lagi,kang kalau saya ingat,saya sambung ye...
selamat malam,assalamualaikum









Selasa, 21 Disember 2010

kisah benar

hai kawan2 dan bukan kawan..(kenalan bukan musoh)
betemu lagi kite dalam rancangannnnnnnnn "mari baca blog chucky"
yeah,hari ni,kite akan membincangkan isu "kucing org lain,beranak umah kite,mati umah kite,kite kene tanam"

para hadirin sekalian,sekarang ni,kes pembuangan kucing adelah sama paras inggi levelnye dengan kes pembuangan kucing..masyarakat kiteni dah makin parah..haishhh
agak2,ade x manusia..pastiye bukan haiwan ye,kalau x ,mcm mne nk bekomunikasi...

toot..tooot..toot..toot...
"oh kite ade pemanggil ye....

host :sape di talian???
caller :voldemort...
host :iye cik ke encik ni?
caller :panggil acik aje
host :(wtf *&^$%%%$%^#@!$..kejap acik,kejap voldermort)..ye acik,ape cerite anda
caller :mcm ni,cerita saya..bulan lps,saya ade dengar,bunyi kucing mengawan,tp,saya x la rase horny okey,sbb,saya ni bukan jenis yg mudah horny...hahahahah,kemudian,selang beberape minggu which is last wik..eh,tecakap omputih lak saya,ha,sambung cite,last week,ade lak 3 ekor anak kucing belakang umah saya..

host :ooo,bagus la begitu,kamu dah dapat pahala kerana membumbungkan anak kucing yang baru lahir

caller :masalahnyeee,saya ni takoott kucing encik host,
host :jadi,ape kamu lakukan????
caller :saya x buat ape2 la,saya nk buat mcm mane lagi
host :oooo,bagi la makan (ngox)
caller :lepas tuu,saya kene balik shah alam,ade game futsal,4 hari saya x balik umah saya,balik2 je,jiran saya yang ade anak sungguh annoying tu,bekata pada saya,ade 2 ekor anak kucing mati blakang umah saya...alamak...tepakse la saya membuangnyeee kan..kan....en host..ooo en host..tdo kee??

host :zzzzzzzzzz....eh,x lah (smbil dgr bunyi org sedot air liur)
caller :bunyi mcm tdo aje,siap dengkur tu
host :mane ade,sile sambung citeeee...
caller :baiklah,saya ni kan penggeli,jadi,saya x smpai hati tengok anak kucing tesebut,makenyeee,saya tepaksa panggil jiran rumah depan utk buang,tp,kubor anak2 kucing tesebut,saya dah gali siap2,kesian saya en host...

host :apehal kamu geli ngan kucing,itu kan binatang kesayangan RAsullullah
caller :saya geli ngan kucing,mungkin sbb dulu,mase kecik2 saya duduk flat,lpeas tuu,saya jarang nmpk kucing,owner kucing saya jumpe laa...mak bapak saya pon x pernah introduce kucing kepada saya dan adik beradik saya yg lain,menyebabkan kami geli ngan kucing....
host :ooo,rumah kamu dulu tingakt berape mase duduk flat?
caller :tingkat atas sekali,rasenye tkt 5
host :area mne?
caller :shah alam,.....en host,saya nak cite pasal kucing yang mati belakang umah saya,saya saspek,ia kepunyaan jiran saya selang 2 umah,saya penah nampak ibu kepada anak2 kucing tesebut menyelinap masuk ke rumah tesebut

host :kamu kenal jiran kamu
caller :tak,tapi saya pasti mereka org thailand
host :bagaiman dengan jiran sebelah umah kamu??
caller :jiran sebelah umah saya,mempunyai 3 org anak,saya x kesah sgt kalu anak2 dia bising,tp,anak2 kepada jiran saya ni,jenis x reti hormat org dan pada saya,ibu mereka tidak mengajar anak2 tesebut supaya bebudi bahasa

host :pullak dah,kenape kate gitu?
caller :anak2 dia selalu main bola,pastu,bola tu,asik2 masuk laman umah saya,saya x kesah,nk amek,tp,kalau tiap2 harim3-4 bijik masuk laman saya,pstu,nk suh saya amek,bukan nk kata mintak tolong,dia kate "eh,tu ade bolaa la kan kakak"dia g ckp kat akak dia,bukan pada saya,pastu,saya suh dia ckp "mintak tolong"dia cakap x reti,saya dah ajar pon,x mau cakap gak,pastu tu,dah bg,bukan reti nak kate terima kasih..muke x comel x pe host,tp,hati tu,sikpa tu ken la comel..betul x en host??

host :betul2
caller :pastu kan en host.........

tooooooooot.......tet tet tet...

host :maaf.talian teputus(sengaje matikan talian)

Jumaat, 17 Disember 2010

ade ape dengan nombor

masa sekolah2 dulu,mak aku x ckp pon,suruh dpat nombor 1 dalam kelas,
dia suh aku belahjor aje....
kadang2 aku dpt no 10,kadang2 no 2,kadang2 30,rileks je mak akuuuu...
x marah pon...
cekgu aku pon x arah aku dpt nomo curut...
tp,kalau nombor kat kertas jawapan tu,banyak sgt kurangnye nomo tesebut dr 100%..akak aku yang sopan tu pon leh betukar jadik mcm singe lapor,marah betul diaaaa..

kalau pasal jersey,aku x kesah pon nomo ape,walopon aku suke no 10,tp,kalau org lain dah amek dulu,aku pakai aje nomo ape yang ade,janji main cantekkk...ni nomo cantik tp duduk tepi padang..ape kes..hahahahaha

tp,aku suke check nomo 4D

(kalau dah tau ade tonemen,x yah la makan macam org x makan 14 hari,kompem main jadik hancuus!!!)

dah la,aku nk g bg ikan ayah aku minom air...bai!!!

Selasa, 14 Disember 2010

cerite kedai hardware(fajiana punye pasal)

ini kisah benar aku kat kedai hardware kat lumuk,kalau korang nk tau cite selanjutnye,korang leh dtg kat kedai tu,tanye uncle,auntie,ngan kakak kedai tesebut.....


cerite 1.

aku :uncle,esok tolong hntr batu,simen,paku.bla...bla...bla..
uncle :muleh,tarak hal munye
aku :itu harga semua berapa uncle?
uncle :semuanyaaa anam ribu....bla..blaaa.blaaaa
aku :uncle,saya bayar rm 3ribu boleh,saya skrg cume ada ini uwang sja
uncle :fajiana punye pasal,mesti boleh punyaaaa
aku :unlce,itu rabu nnt,saya orang no 5,sampai ini kedai
uncle :apasal????bukan no 1..
aku :no 1,lu laa,mau bukak kedai,no 2,auntie,polo lu punye belakang,no 3,kakak laa,
no.4,ane drver lori,no 5 baru laaa saya..apdaaaa..

selambe abah aku je aku utang kat sni

cerite 2:(phone call)

aku :hello..hardware..fajiana sini
kakak :haaaa,fajiana,tau2...(glamer aku disini)
aku :kakak,saya mau order brg laaaa
kakak :ape balang???
aku :bukan balang laaaa,barang
kakak :haiyaa,soli2,saya pelat sikit,apee barang...
aku :saya mau order...bla..bla..blaaaa
kakak :oke2,bile mau?
aku :sekarang laaaa
kakak :okey,hargeee rm 3ribu..blaaablaaa
aku :isnin saya bayar boleh
kakak :muleh2,fajiana punye pasal,ape pon boleh,lu orang no 5 ka mari???
aku :tak laa,ini kali,lambat sikit,mungkin no 9 punye orang
kakak :okey2..tarak hal munyeeee

cerita 3

aku :uncle,saya mau tanye hara,brc A6,harga berapa?
uncle :(sambil tekan2 kalkulater)....(ckp dlm bahasa cinaaa)....itu brc A7 hara RM115 kan?ini A6,saya kasi...
aku :kasik diskaun laaaaaa ucnle
uncle :lu punye harga special price maaa
aku :elleh,mahai jugak
uncle :tada laa,kasik lu satu ratut,
aku :okey laaaa,bagi saya spray kaler merah,saya mau pangkah lu punye rumah
uncle :(ckp cina kat bini dia) nah,spray,anam linggit
aku :hui,mahalnyeeee
uncle :ini harga biasa
aku :(smabil keluarkan purse,ngan purse duit syiling..aku kire2 duit aku,total duit kertas+duit syiling)
lamak,RM5 saja uncle...esok saya mari angkat paku saya bayar..
uncle :okey2,fajiana punye pasal,tarak hal..

Cerita 4 (aku sengaje dtg)

aku :kakak,auntie sama uncle mana?
kakak : ade KL,
aku :haiyaa,jalan2 ka?
kakak :yalah
aku :kakak,bile mau tengok wayang sama
kakak :mari
aku :malas laaaa..baiiii

cerita 5 (aku dtg sbb dawai kokot aku dah habes,aku malas nk carik kedais stationary)

aku :hai uncle
uncle :hallo fajiana
aku :uncle,itu BRC sama longkang,esok kasik hantar boleh?
uncle :okey laaaa
aku :esok saya mari,saya bayar satu kali laaa
uncle :jangan risau,ade stok munyeee
aku :uncle,itu stapler punye ubat lu ade ka,mintak sikit boleh...
uncle :boleh,tapi ini bukan brand max punya,cina mari punya,brand max banyak mahal
aku :x pe la uncle,baagi satu papan boleh
uncle :(smbil amik sekotak,dia bag aku 6 papan) amik sajalah..tarak hal,fajianan punya pasal (smbil
masukkan dalam sampul surat)

kadang,selambe je aku mintak derang fotostat barang aku kat sini..ekekekeke
minggu ni kakak x de,g KL,operate mata...

rentetan malam yang tak sempurna

1.aku beli tiket narnia..rm 10 kat big cinema setiawan..mahal gak neh,x pe la,kul 9.30mlm ni,kompem aku nk g tengok....

2.aku dapat kol dr tora,ajak lepak mlm neh..ces,x pe la,lenkali je aku nengok narnia,aku bakar je tiket tu

3.aku tggu tora kat water front,depan lumut jetty..dia kate dah nk smpai..gampang,merangkak ape?sikit punye lambat..x pe,aku tggu...

4. tora datang nai skuter mosquito gambar spider....x paham aku,nyamuk ngan labah2 mane leh ngam..boleh lak derang besatu kat skuter si tora neh

5.aku suh tora,cross jalan sehala...lawan arus,ngan aku x pakai helmet

6.aku ngan tora kene tahan polis.cilake betul,tora ni,kene saman,muk cuak gile....aku,bile polis tu nk bg saman,aku kata "x yah la encik,saya share saman aje ngan dia"..hahahahaha.mcm sial je bunyinyeee..gelak2 sopan aku depan encik polis tu

7.tora ajak aku g makan,dia suh aku paking dlm masjid....smbil dia sms kawan dia,mintak tolong clear saman dia...hahahaha,tora budak NAVY,kawan dia Inspector Polis bhg Narkotik...nak dadah bg tau la,nnt kene lempang ngan aku

8.Lps makan,imam masjid kunci gate belakang masjid,imam masjid ni mmg kecik je aku nampak..x pasal2,tepakse aku panjat gate masjid,aku pon x caye gak,mcm aku nk curik duit derma tabung masjid lak,tp sebenarnye nk amek keta aku kt dlm kawasan masjid..korang x caye,g tanye tora,dia saksi utama kejadian

9.gate depan masjid bukak kecik je,kepala hotak tok siak masjid neh,mmg carik nahas tul ngan aku,sib baik leh kuar gak.....aku tahan diri,x mencarut dlm masjid,dah la gate x leh tolak lg besar...sabar2,,kata aku,jgn mencarut dlm masjid

10.keluar masjid,trus maki imam ngan tok siak...tora ajak lepak marina island,ntah mne ntah tempat tu,aku polo aje..cantik gak...bes wooootepi laut,ade ombak ...

11.jumpe bibah (NAVY gak),amek anak sedara dia 2 org,yg nanges kat umah adik dia,sbb,budak tu nanges karena,mimpi mak dia meninggal,budak darjah 4,mimpi gitu,kompem nanges x henti2,sian lak,bawak budak2 tu lepak kat marina island balik,aku tetido atas jetty...bawah bulan,bes la pulak..layan betul

12.kul 12,kene balik,sbb,derang(budak NAVY) x leh balik lebih dr kul 12,mcm dududk asrama la pulak

Isnin, 13 Disember 2010

black mail dar bos saya

aisey...tiap2 tahun,saya akan dapat sms dr bos saya yg bebunyik

"if we dont submit our final claim by end of this month,all the bonos will be gone"
x pon "we dont get any payment by middle of next month,there will be no bonos for all of us"
~ayat2 cinta,silap,ayat2 bos aku~
ces....mmg aaaaa,aku paling cuak neh....
tiap2 tahun aku cuak,nebes ngan rase nk tekencing bile dpt sms ni,
mule la aku menggelabah,kol sana sini,suh siapkan keje...
dang!!!!!!
nebes aku..sbb.dgn duit bonos tuuu,leh laa aku

1.bayor saman
2.bg mak
3.bayor utang
4.g vekesyen yg eksyen
5.beli mainan utk anak2 sedara aku ngan anak 2 kawan2 aku yg rapat sahaja ye...
6.jalan2 carik pasal..ahahahaha

bonos oh bonos,please come to me....walopon x banyak,aku bseyukur,sbb atleast,ade gak bos nk bg duit lebih sikit dr selalu,

tadi kannnn,(cite selain kene blackmail)
babi betul,aku try beli air "drinking water"~reverse osmosis, brand "the store"..rase macam air jamban....sumpah..aku x tipu,
korang jgn la rasa pelik,sbb aku tau mcm mne bau air jamban,
jgn la korang ingat aku penah la minom air jamban,

x okey,
aku tau bau air jamban,sbb,aku penah masuk lubang pengumpulan air jamban,masa aku g kursus "AESP"
"Authorised Entrance and Standby Person" ..cilakak,nk dpatkan cert tu,ade exam lak,dah la kene masuk manhole jamban,ade exam lagi,well,mesti la aku lulus kan......
so secara x langsung,aku boleh agak,mcm mne rasa air jamban melalui pengalaman aku didalam lubang tersebut....

dah laaa..aku tgh buat repot ni,...
bai





Ahad, 12 Disember 2010

kalah main futsal

saya kalah main futsal.....
saya dah score,kami dah leading,tp,bolos jugeeeeee
huarghhhh

jadi,kami kalah 2-1,
saya rasa saya nak nanges,tp,saya kontrol.....hati saya dah nanges.......

x pe laa,dapat no 6....dapat gak rm100,
saya kat,kat shaz,x yah lg bg duit tu kat saya,dia dah settle semua pon dah kire okey....
saya bawak diri aje dtg main...
kawan2 lain kate,nk bg sorang rm10 rase mcm x syiok lak nk amek,
derang pon suh shaz buat la ape2 ngan duit tu...

saya tgh prob niiii,
game kat putrajaya,nama saya ade dkt 2 team..
mampos saya,satu parlimen manjung,satu lagi parlimen subang jaya....
saya mintak shaz buang nama saya sbb saya nk main ngan kawan2 gai-jin kesayang saya.....
semoga saya dapat buang nama saya..
i love gai-jin and at the same time, i do respek manjung's team...

bile saya sedih...saya sgt kuat mkn
bile saya kuat makan,tenaga belebihan telah saya serapkan ngan buat pamping ngan seat up..
hahaha,lepas ni,lengan saya ade ketul2,x mcm lengan feez yg zara kata macam dadih....
x pe laa,lengan feez gitu,lengan dia dah ade nama seseorang kat situ..ekekeke

dah laaa..saya nk g tdo....penat la pulak....bosan pon ade jugekkk

Sabtu, 11 Disember 2010

kisah hidop saya...

mak saya ngan bapak saya,kenal masa derang keje kilang...mak saya keje kilang tin susu,bapak saya keje kilang besi....
dengar cite,derang main mata time rehat kat belakang kilang...
ooooo,pandai jugak bapak saya usyar mak saya ketika itu

bapak saya mne ade amek LCE walopon dia bijak ngan penah sekolah masa zaman jepon,
dia skolah smpai darjah 5 je,ape yang dia ingat,dia penah nyanyi lagu kebangsaan jepon,
hevak bapak saya nyanyi lagu kebangsaan jepun tesebut...saya pon mendengar smbil angguk2 buat2 paham aje bile dia stat nyanyi....

mak saya up sket dr bapak saya,dia skolah smpai tingkatan kot,skolah agama,dgr cite mak saya penah kene offer jadi ustazah,sbb2 penolakkan menjadi ustazah tesebut,saya pon tidak lah tahu..
saya rasa,kalau laa mak saya jadi ustazah,mungkin mak saya kawen ngan ustaz,maka beliau tidaklah betemu dengan bapa saya..maka,kemungkinan besar,kami adik beradik tidak la wujud di alam fana(bukan abby fana okey) ini.

sekarang,saya nk cite,pasal mcm mane mak saya ngandungkan saya ngan kembar saya,sempena kembar saya nk lahirkan baby nye..buat petama kalinyeeee...(time ni aku baru lepas cuci 2 baldi baju...perghhhh)

saya tak pasti,bile saya dan kembar saya terjadi,cume,mak saya adelah bercerite,mcm mana dia dapat anak kembar,dia kate,sbb dia termakan pisang kembar...kalau x pecaye,g tanye mak ipin,dia pon temakan pisang kembar,sbb tu ipin pon ade kembar......
kalau korang nk no tepon umah saya,nk cakap ngan mak saya,sile pm saya yeeeee.....

mak saya kate,ngandung anak kembar ni lain sikit,sbb dua kan,perut pon besar semacam ajeee..kate dia la,time tu,mak saya rambut kerinting halus,ala2 afro gitu,tp,masih cantek laaa...
saya pon rase mak saya paling cantik dalam dunia,

kesian mak saya,masa tu,kami duduk kat umah flat,dah la atas sekali,tingkat 5,time tu,kami hidop sederhana aje,bapak saya je keje kat kilang,mak saya,suri rumah sepenoh masa,kamu semua bayangkan,kalau mak saya nk g klinik,buat cekap,tak ke kesian..naik turun tangga yang saya x tau ade berape anak tangga nyee,
tp,mak saya mmg tabah dan kuat..serta gagah berani..hahaha,mak saya kadang2 leh kalahkan team x-men,bukan susah,dia tutup aje tv tu..hahaha..padan muke saya yang nk tengok sgt x-men

jeng jeng jeng,
tibelah masanyeeee,saya ngan adik kembar saya akan dilahirkan...
mengikut kata2 mokchick(makcik) leha saya,yang ketika itu,belia remaja dan masih hot kata mak saya,(time ni dia duduk umah parents saya,mungkin dia bajet,dia kana jadik bidan terjun pada masa tersebut)..
mak saya mengadu sakit perut....ha ha ha..jage2 cik salmah....katak samseng kampung dusun...
mak saya sangkakan dia mau buang air besar,tp, rupe2nye,kami nk melihat dunia yang penoh pancaroba neh...
mnggelabah mokchick saya memanggil bidan,bapak saya,dan lain2 lagi laaaaa...(time ni bapak saya keje)

kata bapak saya(x pasti dia berade di tempat kejadian ke idok)...
saya keluar dulu,kerana,masa didalam kandungan tersebut....saya telah menyertai pertandingan didalam perut mak saya,pertandingan badminton tauuu..
sbb saya menang,jadi,saya keluar dahulu.....kata bapak saya laaa....
lepas tuu kan....adik saya x leh keluar,sbb,masa saya keluar dulu tuu kan,saya dah terpusingkan dia..
alamak!!!!kesian dia,mak saya kata,adik saya,songsang pulak dahhhh!!!!
keisan mak saya,saya pon x tau bidan tu muncul dr mana,bapak saya kat,bidan tu telah mengurut perut mak saya,supaya,adik saya boleh keluar secara normal,mungkin bidan tersebut menggunakan ilmu putar alam jurus ke 29....power bidan tersebut...
selepas 45 min,yeah..agak lama ye masa tesebut....
adik kembar saya pon bejaye dilahirkan........
tapi...masa dia keluar,dia dah x de nyawe kate mak saya,
dia dah x bernapas...

kemudian,bidan tesebut....menonggengkan adik saya,kaki diatas,kepala di bawah...smbil menepok2 belakang adik saya secara sopan...laluuuuuu

uwekkkkkkkkkkkkk...yeah...kami berdua telah bejaye dilahirkan......syukur alhamdulillah

nnt saya sambung cite lagi laaaaaa...
saya dah ngantuk....

nama bapak saya ismail muhammad,mak saya siti asmara bt siras,
dulu,mase kecik2 ngan sekolah menengah,saya x mo kawan2 saya ejek saya sbb nama mak saya yg unik tu,jadi saya x ejek nama mak mereka,saya cume panggil mereka dengan surname mereka saje...ahahaha,dan mereka juga panggil saya ngan surname saya...kire mcm berbalas2 la pulak,tetapi,bile saya dah bepikiran terlebih matang,saya bangga pula ngan nama mak saya.....

sile jgn ejek nama mak saya,nnt,seluruh keturunan kamu saya ejek...hehehehe

aku ade kawan kat lumuk laaaaaa

sumpah,aku x tipu,kat sini aku ade kawan....
x caya,nnt aku upload gambar bg korang tengok..
skrg aku tgh lepak kat cc....
kat court futsal ni,ade
tempat karaoke,tempat mancing udang,ade cyber cafe..
hevak gilo...
bes wooooooo

sape kate lumuk x bes...

kawan2 aku kat sini,semuanye okey,(korang yg kat sana,semuanye bes)
nama kawan aku shaz,ayu,aliz,tora,adik,kak ina,emino,ada,angah,
ade lagi..mne aku nk ingat..memory aku kadang2 full
kadang2 aku reformat gak aku punye hard disk kasik masuk nama2 derang

kalau korang caya,nnt aku upload gambar derang.....
tggu aku balik umahhh

sekarang aku tgh ade tonemen kat manjung....

td 1st game menang 8-0,lawan bkt gantang,
td lawan menang gak 1-0.lawan gol n gincu,
hahahahah,kt sini pon ade gol n gincu,

aku la yg score,gol tunggal tesebut..hahahahahah
masa pesta gol tu,aku assist je...malas aku nk score..hahahaha
erk..bunyik cam belagak.....
heheheheh

tp kann.bile aku aku ade kat lumuk,aku rase x nk balik sana,bile aku ade kat sana,aku x nk balik lumuk...
dua2 tempat bes,
by end of this month,mesti aku nanges bile aku nk kene tinggalkan lumuk neh.....

Khamis, 9 Disember 2010

mercy...one republik




kosenteret

sekarang,saya x nk main2 dah,
saya nk kenseteret keje ngan main futsal aje...
keje sbb nk kumpol duit g vekesyen yang eksyen
futsal sbb saya mmg suke main futsal,kat situ je saya rase bahagia...

kalau kamu semua nk tanye ..pasal love life saya...
saya akan katekan....

kalau ade,ade laaa.kalau x de,x pe laaaa....

so,jgn kacau saya bile saya main futsal...kompem saya x layan..kacau saya lepas tu boleh...
time keje...boleh kacau saya....esp time tgh miting ngan client,kalau miting ngan bos,jgn kacau saya,nnt bonos saya kene catu....

sekian...thank yu

Selasa, 7 Disember 2010

saya dan hubunga sulit~segala kesulitan amatlah dikesali

saya ade hubungan sulit...
nama pon hubungan sulit,mne boleh saya bg tau..sgt sulit...sehingga,kadang2 saya terlupe sulitnye ia membuat saya kesulitan mengingatnye kembali...
berape banyak sulit daaaa...

kamu semua pasti x percaya kan,ya,begitu juga saya,sbb,hubungan sulit saya hanyalah sebagai tajuk panas pada mlm2 buta ini..saya kan penipu,seperti biasa,pastinye saya akan menipu anda semua......

tp,kalau kamu semua mau tips,drpd sya,supaya hubungan sulit anda tidak diketahui oleh pasangan anda,sile lah bejumpe saya secara berasingan,kalau kamu pergi bersama,pastinye,terang2 kantoi disitu,kamu ni bodoh ape???

jgn risau,tips tesebut sgtlah special dan saya tidak mengenakan apa2 bayaran,kerana,sekiranye saya kenekan bayaran dan tips tesebut diketahui oleh pasangan anda,dengan bangga riak anda boleh menyaman saya,sekiranye ianye percume,maka...saya teselamat disitu....

hubungan sulit ni payah sebenarnye,selagi kamu bole mengelak mcm main game street fighter bile RYU kuar kan power utk attack kamu,kamu elaklah ..kalau x mo elak,meh sini,saya elakkan..saya akan bagi mentera yang ber bunyi

"sulit mulit bersame monyet..kulit beganti kulit,hari beganti mati,jangalah engkau terkantoi nanti,terkantoi nanti dibawa mati,tak kan mati,terkantoi nanti"

baca 3 kali sehari,sebelom makan......insyaAllah selamat....

maksud mentera tesebut;

"sulit mulit bersame monyet" :korang gayut kat tepon mcm monyet
"kulit beganti kulit" :kejap2 korang baik ngan pasangan korang,kejap2 baik ngan sekandel korang
"hari beganti mati" :kalau silap hari korang kantoi,mmg korang mati
"jangalah engkau terkantoi nanti": jauhkan diri dr terkantoi di kemudian hari
"terkantoi nanti dibawa mati" :mmg smpai korang arwah,derang ingat korang kantoi sekandel
"tak kan mati,terkantoi nanti": yang last ni,kire macam riverse kan balik,x mati terkantoi sbb sekandel,korang mati sbb lain or mmg dah ajal....

p/s:pandai2 la korang...

sori lily and hajari

dear lily and hajari.....

aku tau,kalau aku ade masalah kecik besar,kompem aku carik korang,
gitu gak korang.....
kalau korang ade masalah kecik besar,aku gak korang carik...

suke duke kite pon besame...kan..kan..kann..

but,las nite,i'm really damn sorry,
korang tau kan,i will run to you guys no matter wat.. if you guys had a problem ke,ape ke,

but last nite,when lily called me up at 1.55am,mintak tolong sbb keta korang rosak kat bukit cherakah..
aku x mampu tolong korang...
sorry sangat guys..
aku ade kat lumut,
if i'm around,area lembah kelang or kawasan sewaktu dengannye,kompem aku dah sampai..u guys knows me well kan,

mak aku pon kata,kalau aku ade,dah lama kompem aku smpai tolong korang....

soryy sgt.....

love both of you..take care guys and budak dlm kandungan itu sekali
harap kamu berdua okey...




Isnin, 6 Disember 2010

aku dan tido~sile jgn gangu bile aku tdo

huh..aku pon x tau,kehebatan aku yang tependam...
umpama superman,baru tau,dia ade power...

aku???
walopon aku melepak smpai tgh malam...(sama hebat ngan toyol)
tdo kul 2pagi ke,4 pagi ke.........

aku mesti bangun kul 6.45am(sbb alarm aku bunyi cam sial)...
pastu...kompem aku x leh tdo.....
kalau aku tdo gak...
mesti aku mimpi mengarut seperti berada dlm twilight zone...
pastu kompem aku penat dlm mimpi tu...
bangun aje aku fenin....
vavi..jaz hate it...

so,better aku bangun,g keje kalau wikdays,kalau wiken and aku tdo markaz,mesti pg2 bute aku dah kat umah mak aku,mintak makan....sbb,kompem,kalau aku ajak feez or sapa2 je yg duduk shah alam,derang kompem x bangun lagi..hampeh tul...

then,at 11am or 12pm,aku akan tdo semula...smpai la pukul berape2 yg aku suke.....

dan bende ni,akan berlaku mengikut keadaan....
if ade tonemen or tgh bejimba..mmg aku x tdo tgh hari....
sbb,kalau tdo tgh hari,tempat paling bes ialah bilik aku kat umah mak aku or umah aku kat lumuk ajeee..
tempat lain,aku dah test..hmmmm..x bes...sile beskan diri anda okey






x suke ..jgn baca

aku baca satu post kat fb member kepada member aku...diayana (ekceli member anom,aku kenal pon time kat bestday ratna(anak anom)...

ade org x suke blog dia sbb dia obses terhadap anak dia ngan asik tulis blog pasal anak dia...siap org tu komen kat blog dia kot..aku pon x sure sgt..

pada aku laa,kepada org tesebut,x yah laaa, nk kutuk blog org lain....kalau nk kutuk pon,kutuk la secara sopan...kalau x reti,meh aku ajar....

ni,ko bg komen kat dia....ofkoz la kawan2 dia sapot dia,sape nk sapot kau,aku yang bukan rapat ngan dia pon sapot dia...bukan sbb aku nk apple polishing ke ape....

sbb.....

kalau x suke,x yah baca..block je diri sendiri dr membaca blog tesebut...bukan susah...

aku pon x suke beberape blog...nah...x yah baca..kan senang...sejuk hati aku sepanjang zaman

ni nk sebok baca blog tu jugek,mmg biol tul otak kamuu...

p/s:aku baca je blog semua manusia...x kn binatang ade tulis blog,lainla manusia bertopengkan binatang

vekesyen dengan safety boot

parents saya datang lumut..saje nk buat spot check kat saya la tu...
hahaha..nak tengok,ape yg menyebabkan saya rileks je duk sorang2 kat tempat yang si Nad x leh tahan...

mak bapak saya
Photobucket

mak saya dengan anak dia yang paling manjeee~saya sengaje kasik chance okey

Photobucket

saya dengan safety boot saya,x penah saya vekesyen ngan safety boot...kamu pernah???nampak sangat saya lari seketika utk spot check mak bapak saya pule


(aku x tau,kenape yg lain muke siyes aje,aku ngan adik aku je senyum,bukan aku pkse begambar pon)

Photobucket

akak aku ni mmg kecoh,x nk naik kayak,bile suh,menjerit2 dia,macam la dalam sgt,sedangkan,paras buku lali je,abg ipar aku pon x bawak dia g jauh,mmg kat situ ajeeee...
haish,x tau la,ikut perangai sape ntah....

adik aku bes la,naik kayak ngan org sungai...bapak aku org sungai,dia selalu main bola kat tgh2 sungai mase dia kecik2..tp,ekceli,bapak aku x terel pon main bola,dia terel main badminton ajeeee ngan cross country (merentas desa),dia selalu cakap cross country okey,

bapak aku asik cakap,"as,x yah kayuh,biar org sungai je kayuh"

rambut aku pendek kan?aku baru perasan..macam lelaki lak....x pe la,ekceli macam rihanna..ekekekek

atun x ikut sbb dia mengandung,dah final stage,kang teberanak kat perak neh,ic anak dia kang polo ic bapok aku lak

kakcik x ikut sbb hubby dia melecur kulit,sina ipin,esok mak ngan ayah singgah tgk korang ye

adik lokpi x ikut,sbb dia ade kelas....

sape2 jeles ke,sakit mata ke,hahha,padan muke korang!!!



Ahad, 5 Disember 2010

aku..hantu.. dan dia....(18sg..sx..xL)~budak2 jgn baca

ces,kalau seblom ni entry aku banyak lagu,semua kes sbb aku tgh layan jiwang,cilakos tul,i just hate dat feelin'.. demmit...

semalam,aku,azu ngan along..
jalan2 carik pasal ngan tukang urut kat meru...eh silap kapar
setanded la,main futsal,poyo2,kompem la injured ...aku injured kat ankle..azu injured kat lutut,along injured kat hati...har har haremmmm...
feez nk ikut,tp,kalau mokcik2 yang urut,dia x mo polo,kalau pompuan thailand urut dia mau la....
bukan sbb dia gatal,sbb dia takut mokcik tu baca muke dia,nnt mokcik tu kate dengan muke yang siyes "ko kacau anak org ye?"...padan muke kau feez,kacau anak org lagi....tp,sekarang ko dah baik kan....x mcm dulu lg kan.....kekekeekkekeke~bajet muke suci la apek tuuuu

sambung balik cite
masa urut,bapak geli syial....sumpah..korang x pecaya korang g tanye azu,melompat nak lari dia dibuatnyeeeee,tp aku kool ajeeee,tahan macam biasa..sambil belagak comel seperti selalu,
the best part,mokcik tu kate aku banyak bende polo...hehehe,x kn aku nk deny,nnt dia x mo urut aku dah,
smbil dia berkata "makcik buangkan benda tu"...
"dah buang ke mokcik?"aku tanye..
"dah"..kate dia...
aku dah agak dah,mesti mokcik tu kate,aku ade bawak bende....

erk...tetibe aku rase sayu ngan sunyi,
setelah beberape lama bersama,bende tu pegi tinggalkan aku,anom,selalu kata,ade bende polo aku,sbb tu semua telahan aku tepat belaka(mcm tajuk lagu pulok..agagag,cume,mase exam je aku bawak toyol,x bawak bende tu,sbb tu aku fail nagn dismiss..dang!!!kalau aku bawak bende tesebut,kompem,aku dah nk abes degreee...
sekarang
badan rase ringan ajeeee..
mengikut pirasat mokcik tesebut,bende tu lama dah dengan aku,dia kate,sbb aku lepak bawah pokok,dekat simpang,smpai mlm buta,dengan si dia...

kah..kah..kah..~sile gelak macam iblis...

aku mmg la selalu lepak bawak pokok,kat kedai tepi simpang,ngan budak2 futsal,sbb,siang aku keje,mlm main futsal,lps futsal mkn smbil melepak...
badan aku ringan,sbb,masa urut,mokcik tu buang bubble dlm badan,terus la ringan...bubble tu mcm angin laaaa dlm badan
itu mengikut firasat saintipik kitorang yang sgt la urban...ecececeeeee...

cite seram sket,masa adik pompuan aku tgh kat dlm toilet kat umah mak aku malam td,kul 1 mlm lebih kurang,dia dgr suara pompuan bg salam,..pastu mak aku pon dgr gak,sekali je pompuan tu bg salam....spookeyyyyy okey..hahahaha


trivia kuiz minggu ini...

siapakah pompuan yang memberi salam tesebut?
adakah bende tesebut mau pulang ke aku??
siapakah feez???
berapakah tinngi azu?
apekah bende itu???
along anak nombor berape?


Photobucket

belah kiri atas feez d' apek
kanan dia azu d'lutut(bahaya dia neh,nnt kene lutut ngan korang)
yang tgh baca pamplet tu along anak bongsu..
aku baju oren smbil nk kaber rambut aku yg fendek gileee

angels or devils???

aku dah lama carik lagu ni.....
bebulan...rase aku....
lagu ni...sgt....
just enjoi okey...bukan...just feel it..enuff said


this is the last time
that I'm ever gonna come here tonight
this is the last time - I will fall
into a place that fails us all - inside

I can see the pain in you
I can see the love in you
but fighting all the demons will take time
it will take time

the angels they burn inside for us
are we ever
are we ever gonna learn to fly
the devils they burn inside of us
are we ever gonna come back down
come around
I'm always gonna worry about the things that could make us cold

this is the last time
that I'm ever gonna give in tonight
are there angels or devils crawling here?
I just want to know what blurs and what is clear - to see

still I can see the pain in you
and I can see the love in you
and fighting all the demons will take time
it will take time

the angels they burn inside for us
are we ever
are we ever gonna learn to fly
the devils they burn inside of us
are we ever gonna come back down - come around
I'm always gonna worry about the things that could break us

if I was to give in - give it up
- and then
take a breath - make it deep
cause it might be the last one you get
be the last one
that could make us cold
you know that they could make us cold
I'm always gonna worry about the things that could make us cold

Khamis, 2 Disember 2010

harap2 mak aku perasan

last month aku potong rambut,seisi umah buat x reti je ngan rambut tersebut...kecik hati rambut aku....

kali ni,kalau mak aku buat donno gak,
aku x tau laaaaa...
mau aku merajuk 2 minit......
tp,mcm dosa la pulak..x jadi laaa...

Photobucket

Feedjit