Isnin, 11 Mei 2009

fakta & auta aku sebagai nelayan



auta
mase aku jadi pelaut,aku tepakse

  • meninggalkan keluarga tercinta
  • meninggalkan kampung halaman,demi mencari sesuap nasi
  • bersame awak2 kapal
  • mengharungi ribut dan taufan serta badai yg datang melande
  • seteleah penat dipukol ombak,terolang oleng di lautan sepi

fakta

  1. aku lah org petame yg dapat sotong dan jugek org petame yg muntah
  2. taim ribut taufan,memandangkan aku sorang je pompuan atas bot tu,abg bot bagi aku tdo kat bahagian bawah kapal,dekat ngan enjin
  3. mase aku cakap aku nk buang air besar,sume org cuak,derang ingat aku malu kot,siap nk sediakan air paip utk aku,tp,selambe je aku angkut baldi,masuk dalam jamban,ngan pokcik bot,tolong jadi guard pintu utk aku
  4. walopon aku makan ubat tahan muntah,aku tetap muntah.muntah aku sangat pahit,sbb aku x makan atas bot ngan minom langsung,takut aku muntah dengan maha karya hebat di atas bumi bima sakti...aku bg sotong makan muntah aku,
  5. lps muntah,sungguh banyak sotong yg aku dapat
  6. taim ribut taufan,aku tdo smpai pukul dekat pukul 5,bangun tdo,aku lepak ngan pokcik bot,dia baling umpan,aku kasik tarik sutun,perghh,penat gillos,
  7. bapak aku call mlm tuu,tp aku x jawab,sbb aku tgh layan tdo,derang cuak la,takut2 bot aku tebalik ke,karam ke kannn
  8. bot yang kene panahan petir bukan bot aku,kalu x ,sure aku dah masuk tv smlm,masuk paper hari ni muke depan sekali lak tuuu
  9. kazen aku yg baju kuning,tak tido woooooo,gile,pelaut tegar sungguh
  10. perut aku senak lg smpai sekarang
  11. gambar bintik2 hitam kat bawah tu,gambor org lain yg g candat gak
jamban tempat melepaskan hajat

hi,name saya harith,tp makcik saya panggil saya capang,sebab telinga saya macam nabil raja lawak....hello duniaaa

p/s:jgn harap ade gambor mase aku candat,sbb,aku tgh mabuk gillos

10 ulasan:

::cikgu liza:: berkata...

aku agak dah.. keme memang gi candat sutun!!! aishhhh.. ingat ke ada kenduri kawin..

yg kes kena sambar petir tuh bukan korang?

chucky berkata...

bukan laaa.yg g candat,keme je sorang,orang lain,g mengeroloh kat umah

cik belacan melaka berkata...

whoaaa..whoaaa..tp muntah juge.ekekkee

@tune® berkata...

eleh...
ko kt mane² leh melepaskan hajat...

tawon depan serik x nk candat lg??

xmo la masuk headline ye...

malas i nk jawab soklan wartawan

chucky berkata...

saya boleh menulis blog,bemakne,org lain yg di rembat petir cekgu.hehehe

muntah tu mcm mkn nasik kat laut jay...

tahun depan hedalin sbb,dpt sotong giant

Zul PLK berkata...

Muntah perkara biasa.... mula2 nak jd nelayan tegar camtu laa...
Aku pun lepas turun laut 3 kali baru muntah maa... Tokey bot kata mcm naik hotel makan angin atas bot... Pasal kepala dah penin, tido jer laa... Hehheheee... jgn putus asa, lain kali layan lagi...

chucky berkata...

mmg la,ade sespae nk g candat lg????

mugiwara berkata...

pastu makan sotong yg makan muntah ko?
apa rasanya?

Mohd Ariff berkata...

ada jumpa patrick tak?
makhluk asing berwarna pink..
hehe

chucky berkata...

mugiwara: rase sentapp
arip:mr crab ade.....

Feedjit